Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Σκόπιμα ανενημέρωτος...«Ο διοικητής της μονάδας που άνοιξε πυρ εναντίον του ξενοδοχείου "Παλαιστίνη" στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας δύο εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης και τραυματίζοντας άλλους τρεις, παραδέχεται το γεγονός, αλλά δηλώνει ότι δε γνώριζε ότι το κτίριο στέγαζε δημοσιογράφους. Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό "Νουβέλ Ομπσερβατέρ", ο λοχαγός Φίλιπ Γουόλφορντ δήλωσε:..."Εμαθα είκοσι λεπτά αργότερα ότι είχαμε χτυπήσει ένα ξενοδοχείο με δημοσιογράφους. Αισθάνομαι άσχημα. Το ίδιο και οι άντρες μου... Δεν είχα καμιά τέτοια πληροφορία (για το "Παλαιστίνη"). Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για μια στιγμή ότι πληροφορίες που θα έστελνε το αρχηγείο της μεραρχίας δε θα έφταναν σε μένα"» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Πορεία γεμάτη παγίδες»: «Για να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός του Ιράκ, το κόστος στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υπολογίζεται το λιγότερο σε 20 δισ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα χρόνια, εκ των οποίων 17 δισ. για την υποστήριξη της ειρηνευτικής αμερικανικής δύναμης 75.000 ανδρών. Ωστόσο, στελέχη του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Αμύνης αποστασιοποιούνται από τα ιστορικά πρότυπα. Στην Ιαπωνία, Γερμανία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, τα αμερικανικά στρατεύματα παρέμειναν μέχρις ότου οι παρεχόμενοι πόροι και ασφάλεια ήταν στήριγμα για την εγχώρια οικονομία και η εξάρτηση ήταν δύσκολο να διασπαστεί. Ο Τζέιμς Σλέσιγκερ, πρώην υπουργός Αμυνας δηλώνει: "Βρισκόμαστε σε πορεία ιδιαίτερα λεπτή και γεμάτη παγίδες"» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΕΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Ασχετο..; «Να γιατί υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον (σ.σ. των Ελλήνων επενδυτών για τον αγροτικό τομέα στη Βουλγαρία): "Στη σημερινή Βουλγαρία καλλιεργείται το 10% περίπου της καλλιεργήσιμης γης. Υπάρχει υπερεπάρκεια καλής αγροτικής γης και ιδιαίτερα πολλά ποτιστικά αγροτεμάχια που δεν καλλιεργούνται... Το κόστος της γης για αγορά ή ενοικίαση είναι πολύ χαμηλό. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστεί γη σε επίπεδα από 40 ευρώ το στρέμμα... Το κόστος του εργατικού δυναμικού που θα μπορεί να εργαστεί στα χωράφια ή τις μεταποιητικές μονάδες κυμαίνεται από 100 μέχρι 150 ευρώ μικτά στην επαρχία"» (Χρ. Μουρούτης - διευθύνων σύμβουλος της «EuroConsultans AD» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ