Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ο Γολγοθάς των Παλαιστινίων...«Σε μια δυνατή κραυγή κατά των Ισραηλινών μετατράπηκε μία ακόμα κηδεία Παλαιστινίων στη Γάζα, συνολικά πέντε, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εισβολής του στρατού στη Ραφάχ. Η κηδεία των Παλαιστινίων στη Γάζα μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα 15χρονο παιδί, ενώ ένα ακόμα, στην ίδια ηλικία, σκοτώθηκε στην Καλκιλίγια. Νεκρός από πυρά έπεσε το Σάββατο και ένας Παλαιστίνιος φωτογράφος... Χθες, με την παρουσία 15.000 ανθρώπων, έγινε στη Ραφάχ η κηδεία πέντε Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον πολυπληθή προσφυγικό καταυλισμό με αποστολή να καταστρέψει δύο σήραγγες οι οποίες, κατά το Ισραήλ, οδηγούσαν στα σύνορα με την Αίγυπτο και χρησίμευαν για τη μεταφορά όπλων» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Βάσεις για «παντοκρατορία»: «Μια μακρόπνοη στρατιωτική σχέση με τη νέα κυβέρνηση που θα εγκατασταθεί στο Ιράκ ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, η οποία θα παρέχει στο Πεντάγωνο πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις που θα επεκτείνουν την αμερικανική επιρροή στην καρδιά μιας ευαίσθητης περιοχής. Αμερικανοί στρατιωτικοί εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τέσσερις βάσεις στο Ιράκ, για μελλοντική χρήση: στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ταλίλ της Νασιρίγια στο νότο, στην τοποθεσία Η-1 στη δυτική έρημο κατά μήκος του πετρελαιαγωγού που καταλήγει στην Ιορδανία και τέλος στο αεροδρόμιο Μπασούρ στον κουρδικό βορρά...» (Ρούσσος Βρανάς - «ΝΕΑ»).

Λεγεώνες παντού...«Ανεξαρτήτως πόσο γρήγορα θα αποσύρουν τις δυνάμεις που συγκέντρωσαν μαζικά στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, με μία συνδυασμένη διπλωματική και στρατιωτική προσπάθεια που άρχισε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οι Αμερικανοί θέλουν να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα στρατιωτικής δράσης από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και το Κέρας της Αφρικής μέχρι την Κεντρική Ασία, την περιφέρεια της Ρωσίας και τα πακιστανικά λιμάνια στον Ινδικό Ωκεανό. Θα είναι μια τεράστια ζώνη δυτικής επιρροής τέτοια που δεν είδε ο κόσμος εδώ και πολλές γενιές» (Ο ίδιος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ