Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «λάθος»... «Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κόφι Ανάν προώθησε το ομώνυμο σχέδιο με παρακίνηση των Αμερικανών. Το όψιμο ενδιαφέρον τους οφείλεται κυρίως στο ότι, ενόψει των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και της αναπόφευκτης ρευστότητας που αυτές θα προκαλέσουν, ήθελαν να μην υπάρχει εν δυνάμει εστία κρίσεως στα μετόπισθεν του ευρύτερου επιχειρησιακού χώρου τους... Ουάσιγκτον και Κόφι Ανάν - ΟΗΕ έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους. Δεν υπολόγισαν ορθά, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, τον παράγοντα Τουρκία» (Στ. Ευσταθιάδης - «ΒΗΜΑ»).

Πάλι η ΕΕ... «Το αδιέξοδο (σ.σ. στη Χάγη) μπορεί τελικά, να αποβεί σε καλό και να δοθεί χρόνος σε όλες τις πλευρές να μελετήσουν και να αποδεχτούν μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, αλλά προπαντός ανθεκτική και δημοκρατική. Σ' αυτό θα βοηθήσει και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ τις αρχές της οποίας οφείλει να ακολουθήσει στην επίλυση του πολιτικού προβλήματος» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Ολα ανοιχτά: «Αναμφισβήτητα χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία, αλλά οι προοπτικές επανένωσης της Κύπρου παραμένουν ανοιχτές. Οι ήδη δρομολογημένες εξελίξεις θα επαναφέρουν αργά ή γρήγορα, το ζήτημα και ενόψει αυτής της προοπτικής θα πρέπει να εργαστούν από σήμερα κιόλας Λευκωσία και Αθήνα». (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Κρίση στρατηγικής: «Η Χάγη δε σηματοδοτεί μόνο το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και τη βαθιά κρίση στρατηγικής της ελληνικής διπλωματίας. Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δομήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με την παραδοχή ότι η προσέγγιση με την Τουρκία θα οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και θα αποτρέψει την επανάληψη θερμών επεισοδίων τύπου Ιμίων» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ