Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ωραίες διαπιστώσεις... «Στους ρυθμούς του πολέμου κινείται ήδη η οικονομία, καθώς οι τιμές του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την κακοκαιρία και τα οπωροκηπευτικά, ανέβασαν τον πληθωρισμό πολύ πάνω από τις προβλέψεις. Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα: Σε σημαντικούς κλάδους και ιδιαίτερα στον τουρισμό είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο της ύφεσης, ενώ η αβεβαιότητα που επικρατεί φρενάρει συνολικά την οικονομία. Οι μεγάλοι χαμένοι φυσικά είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πάλι τα σπασμένα και με ακριβότερα προϊόντα, αλλά και με μικρότερο εισόδημα... (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

«Πολεμική οικονομία»: «Ακόμη και στη θετική περίπτωση της σύντομης μεταπολεμικής ανάκαμψης, οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές μετά τους πολέμους, ούτε είναι ίδιες για όλους - πόσο μάλλον που από τον πόλεμο στο Ιράκ μόνο απώλειες θα έχει ολόκληρη η Ευρώπη... Είναι επίσης αυτονόητο πως χρειάζεται ακόμη πιο ολόπλευρη προετοιμασία, αν η διεθνής κατάσταση εκφυλιστεί περισσότερο με νέους πολέμους. H τύχη της χώρας μας τότε θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνην της υπόλοιπης Ευρώπης, η οποία θα πληγεί καίρια και ενδεχομένως θα έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες η πρόθεση επίδειξης οικονομικής αλληλεγγύης προς όλα τα κράτη - μέλη της EE. Επομένως, όσο και αν είναι δυσάρεστο και απευκταίο, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να επεξεργαστεί μέτρα "πολεμικής οικονομίας" για κάθε περίπτωση» (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Οι «πατριώτες»... «Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (προ)χθες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα οι επιχειρήσεις το κόστος θα το μετακυλίσουν στην κατανάλωση» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ