Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ευκολότερο κυνήγι...«Το μήνυμα Σερίφη είναι πως χαμηλώνει ο πήχης των συλλήψεων - μέσα στο θεμιτό πλαίσιο της έννομης τάξης. Δηλαδή, στο κλίμα απαξίωσης της τρομοκρατίας που επικρατεί, γίνεται ευκολότερη η άσκηση ποινικής δίωξης. Αρα, ανοίγει ο κύκλος των προσώπων;». (Δημ. Μητρόπουλου - ΝΕΑ)

Παιχνίδια εξουσίας. «Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να ανοίξει νέο πολιτικό παιχνίδι με δέλεαρ προς την Αριστερά έναν εκλογικό νόμο, που θα οδηγεί σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Το ότι ο νόμος αυτός δε θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές έχει επίσης σημασία. Διότι το ΠΑΣΟΚ, έχοντας αποδείξει τις καλές του προθέσεις προς την Αριστερά, σίγουρα θα προσδοκά τις ψήφους του ΣΥΝ στις επόμενες εκλογές και για μια ακόμα φορά θα προσβλέπει σε εκλογική αυτοδυναμία». (Στάμος Ζούλας -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ποιος κυβερνάει; «Ανεξαρτήτως του τι τελικά συζήτησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην Ουάσιγκτον ή του τι θα περιλάβει το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, χρειαζόμαστε να ξέρουμε τίνος το χέρι θα βρίσκεται στο κουμπί της απόφασης για το αδιανόητο (σ.σ. της "αληθινής αντιμετώπισης κρίσεων", όπως στη Μόσχα!). Και, βέβαια, ότι υπάρχει κάποιο χέρι...». (Από άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ)

Πρώτα η τάξη... «Το ρωσικό κράτος βρέθηκε, λοιπόν, μπροστά σε έναν κίνδυνο ευρύτερο από την αμφισβήτηση της πολιτικής του κυριαρχίας στην Τσετσενία: στον κίνδυνο της δυνατότητάς του να επιβάλει την αναγκαία τάξη. Και επειδή η εμπέδωση αυτής της δυνατότητας βαρύνει πολύ περισσότερο από τη διάσωση κάποιων ανθρώπινων ζωών, η ρωσική κυβέρνηση δεν είχε άλλη διέξοδο από την επέμβαση». (Δημ. Καστριώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ