Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το παλιό που πεθαίνει και αντιστέκεται

«Ζούμε ολοζώντανα σήμερα τα κοιλοπονέματα της Ιστορίας, τον ασίγαστο αγώνα του παλιού με το νέο. Η μεγάλη, βαθιά οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα είναι ακριβώς η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο που γεννιέται. Είναι η βίαιη εκδήλωση των μεγάλων αντιθέσεων του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αυτό το σύστημα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι σύστημα τυραννικό και απάνθρωπο. Αυτό το σύστημα έφαγε τα ψωμιά του. Δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο παρά μόνο δυστυχία, πολέμους, βία, αυταρχισμό, καταστροφές. Είναι το παλιό που σαπίζει, που πεθαίνει και ταυτόχρονα αντιστέκεται.

Μία είναι η προοπτική

Και ποια είναι η προοπτική; Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις παρά μόνο μία. Η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Η κατάργηση των μονοπωλίων. Να μπουν τα τεράστια μέσα παραγωγής στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, στην υπηρεσία αυτών που παράγουν και όχι των παράσιτων που ιδιοποιούνται τη δουλειά των πολλών. Να αναπτυχθούν σχεδιασμένα με κριτήριο την ευημερία και την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου. Αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ευχές παρά μόνο με τρόπο επαναστατικό. Αυτό είναι το καινούργιο που γεννιέται. Η ανάγκη κατάργησης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των μονοπωλίων και ο φορέας του καινούργιου είναι η εργατική τάξη. Μόνο που πρέπει να οργανωθεί για έναν τέτοιο αγώνα και να τραβήξει σε αυτόν τον αγώνα και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που καταπιέζονται και εκμεταλλεύονται από τα μονοπώλια. Χωρίς πόλεμο, χωρίς ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική. Οι προτάσεις όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων έχουν ως μόνο και αποκλειστικό στόχο τη διαιώνιση αυτού του συστήματος. Η ανεργία και ο μισθός των 300 και 500 ευρώ θα είναι μόνιμη κατάσταση, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει, όσο θα κάνουν κουμάντο στην οικονομία τα μονοπώλια και παραμένουμε στην ΕΕ.

Ξέρουμε το δρόμο

Να, αυτά τα προβλήματα αγωνίζεται να λύσει το ΚΚΕ. Να οργανώσει αυτήν την κοινωνική συμμαχία για να πάρει στα χέρια της την εξουσία και να οργανώσει σε ριζικά καινούργια βάση την παραγωγή και την κοινωνία. Εχουμε επεξεργασμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο, έχουμε επεξεργασμένη επαναστατική στρατηγική, ξέρουμε το δρόμο για να φτάσουμε σε αυτό το σκοπό, ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε πολύ καλά τον αντίπαλο. Δεν είναι εύκολος δρόμος. Θα χρειαστούν πολύ σκληροί αγώνες και θυσίες. Πάνω απ' όλα Κόμμα ισχυρό, γερό, αποφασισμένο να αναμετρηθεί με όλες τις δυσκολίες και τις εύκολες λύσεις. Κόμμα ικανό να οργανώνει, να αφυπνίζει, να πολεμάει αλύπητα τους εχθρούς του λαού με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται» (απόσπασμα από ομιλία του Δ. Γόντικα στα Χανιά / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ