Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Αυτό που είδα στην κοινωνία, είναι ότι δεν έχει μόνο ανοχή, έχει αυτογνωσία, έχει συνειδητοποίηση της δύσκολης κατάστασης και έχει αντοχή» (ο Π. Μπεγλίτης σε Real Fm/ ΕΘΝΟΣ).

Πού κυκλοφοράει αυτός; Εκεί που συνταξιούχοι προσφέρουν στον Παπανδρέου τις συντάξεις τους;

«Η όποια βοήθεια από την ΕΕ συνδυάζεται με την απαίτηση επιβολής νέων μέτρων. Προτιμότερο, λοιπόν, να εφαρμόσουμε πιστά όσα ήδη έχουν αποφασιστεί παρά να υποχρεωθούμε σε πρόσθετα σκληρά μέτρα» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Το παραμύθι της έξωθεν πίεσης έχει απαντηθεί ξανά και ξανά. Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, και εδώ, και στο σύνολο της ΕΕ, δουλεύουν με καρμπόν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν προαποφασίσει. Κανένας δεν πιέζει κανέναν. Ολοι τους μαζί θέλουν να τσακίσουν την εργατική τάξη.

«Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος αξιοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, με μέτρα λιτότητας και περικοπές σε δικαιώματα και κατακτήσεις που έμειναν όρθια από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τι κρύβει; Οτι τα μέτρα που προωθεί ήταν προαποφασισμένα. Καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στα κείμενα, τις συνθήκες, τις στρατηγικές και τις συναποφάσεις μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ, οι κυβερνήσεις των οποίων αξιοποιούν τώρα την «ευκαιρία» της κρίσης για να ξεμπερδεύουν με εργασιακά δικαιώματα που εμποδίζουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής ευρωενωσιακής οικονομίας. Μια ματιά σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωζώνης δείχνει πως η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού είναι κοινή. Παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, οι εταίροι της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν ενιαία αντεργατική - αντιλαϊκή στρατηγική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο συνδετικός τους κρίκος» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ