Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα επικίνδυνο τσουβάλιασμα

«Στους πρώτους μήνες του 2009 κανένας δεν έχει κάνει τόση ζημιά στην πατρίδα όση τα ίδια τα τέκνα της. Τα τέκνα της κατέβασαν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τεμάχισαν την Ελλάδα στα τρία επί δέκα μέρες. Τα τέκνα της έχουν, ακόμη και σήμερα, κλειστά τα σύνορα και τα λιμάνια με τα φορτηγά τους. Τα τέκνα της νέκρωσαν τα νοσοκομεία με συνεχείς στάσεις. Τέκνα της είναι οι νεαροί που "παίζουν" κάθε μέρα τους "επαναστάτες" με γκαζάκια και μπουρλότα, τέκνα της είναι αυτοί που υποκινούν αποδράσεις σαν τη χθεσινή του Παλαιοκώστα, αλλά και με 180 ληστείες καθ' εκάστην» (ο Χ. Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

...με συγκεκριμένο στόχο

«Εντοιχισμός του Θάνου Βερέμη, παρεμπόδιση πανεπιστημιακών εκλογών, διακοπή θεατρικών παραστάσεων, τέλος το πρόσφατο επεισόδιο στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για σαφείς και απροκάλυπτες βίαιες αμφισβητήσεις της ελευθερίας της έκφρασης. Πίσω από τη διάφανη επικάλυψη αριστερόστροφων ιδεολογιών, υποβόσκουν καταπιεσμένα ακροδεξιά ανακλαστικά» (ο Γ. Πρεβελάκης, καθηγητής στο Sorbonne II / στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...και απροκάλυπτο ξεκάρφωμα

«Περισσότεροι από 4.000 "μπάχαλοι" δρουν σήμερα στα ελληνικά ΑΕΙ - αριθμός υπερδεκαπλάσιος από αυτόν που καταγράφηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια (...) στην ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ανοήτως να φωτογραφίζουν ως αρχηγό τους γνωστό αναρχικό της δεκαετίας του '80 (σήμερα περίπου 55 χρόνων)» (ο Τ. Καμπύλης, επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ