Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ναι στον πόλεμο

Ναι στον πόλεμο κατά του θεάματος, που διασύρει κάθε μέρα ανθρώπους. Πού ακούστηκε αδελφός να καρφώνει αδελφό, μάνα, πατέρα και ό,τι άλλο έχει ή δεν έχει - θυσία στο Μολώχ της πραγματικότητας.

Ναι στον πόλεμο κατά του παιχνιδιού που καθημερινά παίζει η Αμερική, με το όνομα: «Περιμένοντας τον δολοφόνο», αφιερωμένο εξαιρετικά στους Ιρακινούς. Οι Ιρακινοί που άλλο δεν κάνουν, όλα αυτά τα χρόνια, από το να περιμένουν τον αφανισμό τους, παρακολουθώντας τα παιδιά τους να παθαίνουν όχι μόνο από την αρρώστια, ελλείψει φαρμάκων, αλλά και την πείνα.

Ναι στον πόλεμο κατά της λησμονιάς που απλώνεται με ταχύτητα ανάμεσά μας. Μιας λησμονιάς που εκπορεύεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μιας λησμονιάς για την οποία ο νεαρός Καραμανλής γίνεται «ποιητής» και κορδώνεται επαναλαμβάνοντας το γνωστό του ποίημα: «Ο,τι έγινε έγινε».

Ναι στον πόλεμο κατά της εμπορευματοποίησης της τέχνης. Πόσα έργα κρυμμένα σε χρηματοκιβώτια από συλλέκτες που περιμένουν ν' ανέβει η αξία τους για να τα βγάλουν στο φως!

Ναι στον πόλεμο κατά των ηθοποιών που διασύρουν το λειτούργημά τους. Τώρα που ο Τίτος Βανδής ύψωσε το θαυμάσιο χέρι του και πέρασε στην απέναντι όχθη, είναι καθήκον μας να χτυπήσουμε τη φτήνια των ανθρώπων του θεάματος όπου τη βρίσκουμε. Ημιμαθείς ηθοποιοί που μιλάνε συνέχεια επί παντός επιστητού, που τρέφονται με μικροσκάνδαλα. που είναι δούλοι κάθε Φώσκολου και κάθε κυβέρνησης, που κάθονται σούζα μπροστά στ' αφεντικά τους, που συμπλέουν με ό,τι αντιδραστικό και φασιστοειδές κυκλοφορεί, μόνο και μόνο για λίγη δημοσιότητα...

Ναι στον πόλεμο κατά των δημοσιογράφων - γνωστών και μη εξαιρετέων - που περιμένουν στην ουρά την κάθε εξουσία, το κάθε υπουργείο, συνήθως Δημόσιας Τάξης, για να τους πετάξει κανένα κόκαλο από το σώμα εκείνων που βρίσκονται σε πτώση, υποβιβάζοντας, έτσι τη δημοσιογραφία στο επίπεδο του χασάπη όταν φωνάζει: «Κόπτομεν κιμά παρουσία πελάτου».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ