Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1897 Υπογραφή Συνθήκης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

1926 Σχηματίζεται «οικουμενική» κυβέρνηση υπό τον Αλ. Ζαΐμη.

1932 Συνεχίζονται οι ηρωικές απεργίες των τροχιοδρομικών, των εργατών φωταερίου, των αρτεργατών, των αυτοκινητιστών και των φοιτητών της Αθήνας. Η Αθήνα δίνει την εντύπωση εξεγερμένης πόλης. Οι φοιτητές απωθούν τους απεργοσπάστες φασίστες.

1985 Η τροποποίηση της Συνθήκης της Ρώμης με την αναγνώριση του δικαιώματος «βέτο» στο συμβούλιο υπουργών και άλλες ρυθμίσεις συμφωνούνται στη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου με την οποία επιταχύνονται οι διαδικασίες για την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση της ΕΟΚ. Η απόφαση της Συνόδου είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης της «Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς».

1986 Ενα εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους των Παρισίων. Φοιτητές και σπουδαστές απ' όλη τη Γαλλία ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε καταθέσει η κυβέρνηση Σιράκ. Τελικώς, αποφασίζεται να αποσυρθούν τα επίμαχα άρθρα. Ομως, μια μέρα αργότερα ένας φοιτητής διαδηλωτής σκοτώνεται από αστυνομικούς κοντά στη Σορβόνη. Κατόπιν αυτού παραιτείται ο υπουργός Παιδείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ