Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
φωτό(προσοχή να βάλουμε τη φωτο, είναι επανάληψη...261395)

Στη μνήμη του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (Λάκη) ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ του Γεωργίου, από το Μεταλλικό Κιλκίς, που έφυγε από τη ζωή πριν 30 χρόνια (3.10.1979) στα 21 χρόνια του, η οικογένειά του πρόσφερε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μεταλλικού Κιλκίς.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, αδελφού και θείου ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΟΥΣΗ, που «έφυγε» από ξαφνικό θάνατο στις 31.10.2009, ο πατέρας του Γιάννης Δαούσης, η μάνα του Καρολίνα Δαούση (Ντίνα), οι αδελφές του Αναστασία και Θεοδώρα Δαούση, καθώς οι ανιψιές του Στέλλα και Καρολίνα Λαδά προσφέρουμε, στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Λάκης) ΠΙΕΡΡΗΣ γεννήθηκε στις Κουραμάδες Κέρκυρας το 1929 και πέθανε στις 2.10.2009. Μεγάλωσε στη φτώχεια, ορφανός από πατέρα. Εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και μετέφερε μηνύματα σε διάφορα χωριά, στις τοπικές οργανώσεις του ΕΛΑΣ. Εργάτης δούλεψε σε σκληρές δουλειές. Ολη του τη ζωή υπήρξε πιστός οπαδός του ΚΚΕ, δεν ταλαντεύτηκε ποτέ. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στις 7.11.09 έγινε το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιάννης Πιέρρης, η γυναίκα του Σπυριδούλα Πιέρρη, οι φίλοι, οπαδοί και μέλη του ΚΚΕ, Πηλός Κώστας, Πολίτης Αλέκος, Σγούρος Κώστας, Ζέρβας Δημήτρης, Μπράτος Κώστας, Σπίνουλας Νίκος, Σπίνουλας Χρήστος, Σκιαδόπουλος Σπύρος, Σκιαδόπουλος Στέφανος, Χυτήρης Σταμάτης, Χυτήρη Μαρία, Χυτήρη Ερη, προσφέρουν στην ΚΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ 510 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας θείου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟΥ. Οταν ήρθαμε από τη μακρινή Αυστραλία, δυστυχώς, είχε «φύγει» αλλά δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Οσο ζούμε θα τον έχουμε μέσα στην καρδιά μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που ήταν όλη η ζωή του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Περισσού.

Χαρίκλεια Καραγεώργη
Χαρίκλεια Καραγεώργη
Τα ανίψια του: Ελένη και Κώστας

***

φωτό(δημοσιεύτηκε 1.11.)

Στο τέλος Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας, μετά από ταλαιπωρία από την επάρατο αρρώστια, μια πολύ δραστήρια συντρόφισσα, η ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Η Δώρα ήταν συνεπής σε όλες τις κομματικές της χρεώσεις. Πιστή ως το τέλος της ζωής της στο ΚΚΕ. Την Κυριακή 22.11.09 έγινε το μνημόσυνό της.

Οι σύντροφοι της ΚΟ Κολωνού, στη μνήμη της, πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Επίσης, στη μνήμη της ΔΩΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο σύντροφος Φάνης Κουτρούλης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κολωνού, 50 ευρώ, αντί για μνημόσυνο.

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μανούλας ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ, που κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω 150 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Περισσού.

Η κόρη της Γιάννα Καραγεώργη

***

Στη μνήμη των αγωνιστών κομμουνιστών από τα Γρεβενά: ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗ ΓΙΩΡΓΟ του Γιάννη, αξιωματικό του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας. ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗ ΑΛΚΗ του Μήτρου, 16χρονου μαχητή του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκε σε μάχη με τους Γερμανούς καταχτητές. Και του ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗ ΘΑΝΑΣΗ του Λάμπρου, Πολιτικό Επίτροπο του ΔΣΕ.

Ο σ. Γ.Κ. προσφέρει 3.000 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ που θα συμβάλει και στην ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα.

***

Οι 50 σύντροφοι που, εκ μέρους της ΚΟ Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στη διήμερη επίσκεψη στη Φλώρινα και στην Καστοριά για την απονομή των βραβείων άμιλλας στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, συγκέντρωσαν 340 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που πότισαν με το αίμα τους τα άπαρτα βουνά του Γράμμου και του Βίτσι.

***

Ο Πλούτωνας Βέτσικας προσφέρει στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 100 ευρώ, και ο Μανόλης Μανίκας άλλα 100 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

ΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
***

Η Μαρία Σώφρονα προσφέρει στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 50 ευρώ για το Μνημείο στη Φλώρινα, στη μνήμη του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΟΥΦΑ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, μένοντας πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος.


ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ(Λάκης) ΠΙΕΡΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ(Λάκης) ΠΙΕΡΡΗΣ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σήμερα στο Γοργοπόταμο

Από την περσινή εκδήλωση μνήμης στο Γοργοπόταμο
Από την περσινή εκδήλωση μνήμης στο Γοργοπόταμο
Πραγματοποιείται, σήμερα Κυριακή 29.11.09 και ώρα 11.30 το πρωί, στο Γοργοπόταμο, η εκδήλωση τιμής για την 67η επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας. Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) πραγματοποιεί, την Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009 και ώρα 11.30 το πρωί, την εκδήλωση στο Γοργοπόταμο, για την 67η επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης - την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) - περιλαμβάνει ομιλία από τον σ. Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμό από την ΚΝΕ, ενώ, για το ιστορικό της Επετείου, θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης και θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Γοργοποτάμου.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αύριο η πανελλαδική απεργία των γιατρών

Με περιορισμένο περιεχόμενο και μακριά από τις εκρηκτικές ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, γίνεται αύριο η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η απάντηση, τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, πέρα από την πληρωμή όλων των οφειλόμενων εφημεριών και των προσαυξήσεων από 1.1.2009 είναι η διεκδίκηση κατώτερου μισθού 1.700 ευρώ με ανάλογες αυξήσεις στις υπόλοιπες βαθμίδες, είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εδώ και τώρα, η άμεση πρόσληψη όλων των ανέργων γιατρών με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική σχέση εργασίας, το σταθερό 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, με 1 εφημερία την εβδομάδα και οι αυξήσεις να γίνονται πάνω στους βασικούς μισθούς και όχι να είναι συμπλήρωμα οι εφημερίες. Στα πλαίσια της απεργίας, η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ «Ευαγγελισμού» οργανώνει αύριο συγκέντρωση των γιατρών στα επείγοντα, ώρα 9 π.μ.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ διευκρινίζει ότι απ' την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση εξαιρείται κάθε γεγονός που αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών της επιδημίας της γρίπης.

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο και οι ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για τις απλήρωτες εφημερίες απ' τον Ιούλη του 2009, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τους μήνες Οκτώβρη και Δεκέμβρη του 2008. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι γιατροί του ΨΝΑ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org