Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Περί «κρίσεως»

Δε μιλάω για τη μέρα της «κρίσεως» και τι μας επιφυλάσσει ο Κύριος Ημών, κατά την είσοδό μας στον άλλο κόσμο. Της - μεγάλης - Προ Δευτέρας παρουσίας - κρίσεως. Αυτό αφίεται στους μεταφυσικούς ανιχνευτές και στις επιδιώξεις τους.

Μιλώ για την εξελισσόμενη κρίση που πρόσφατα χτύπησε τη θύρα μας. Την κρίση του καπιταλισμού, τη σύγκρουση των αδιεξόδων της και την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος. Την εμφάνιση του από - μηχανής - θεού της κρατικής - αστικής - εξουσίας, που προσφέρθηκε να βάλει ένα χεράκι.

Η κρίση μάς χτύπησε την πόρτα. Την «καλωσορίζουμε» με απλωμένα τα χέρια της απόγνωσης. Ανασκουμπωθείτε με στειλιάρια και ρόπαλα. Η κρίση είναι το μαύρο σκουληκάκι του καπιταλισμού. Αναπτύσσεται και πληθαίνει από την υγρασία της φαυλότητας και την αδηφαγία του κέρδους και της πλεονεξίας.

Η κρίση είναι σύμφυτο ενός βρώμικου και σάπιου συστήματος, σπλάχνο από τα σπλάχνα του, σαπρόφυτο της ακαθαρσίας του. Μια πληγή που κακοφορμίζει από την απληστία του κεφαλαίου, τη δυσλειτουργία και την άναρχη τοποθέτησή του.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει την κρίση, δεν έχει υψηλόν ηθικόν έρεισμα, δεν έχει το «οκέι» και την εμπιστοσύνη του λαού. Κι αντί της εμπιστοσύνης, υπάρχει η ανησυχία και η αβεβαιότητα, υπάρχει η ανασφάλεια και ο πανικός, που δεν μπορεί ν' απαλείψει λόγω ακατάλληλου αναστήματος.

Το σύστημα αυτορρυθμιζόμενο δε λειτούργησε! Φαίνεται πως οι «γιάπηδες» δεν είχανε τα κότσια. (Τα λαμόγια φταίνε για όλα τάχα).

Το σύμφωνο σταθερότητας είναι κουρελόχαρτο. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί εγγυήσεων, έχουνε ψυχοτονωτικό χαρακτήρα, είναι χωρίς αντίκρισμα. Δεν πείθουνε. Η κοινωνική προστασία δεν εμπνέει. Το ώριμο σύκο στην κορυφή της συκιάς το τρώει η καρακάξα. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Τελικά η φαινομενική καπιταλιστική ευημερία ήταν χτισμένη πάνω στην άμμο. Εκρυβε μέσα της το φιδάκι της καταστροφής!

Τα φουσκωμένα μούσκουλα του καπιταλιστικού δράκου ξεφούσκωσαν σαν σκασμένες σαμπρέλες. Μην του ρίχνετε σανίδα σωτηρίας, μη τον τραβάτε απ' τα μαλλιά, από το σβέρκο και τον λαιμό, βυθίστε τον πιο βαθιά. Με ένα δίκοπο λεπίδι κόφτε του τα κερατάκια, απογυμνώστε να φανεί η μαύρη άβυσσος, η φρικαλέα κεφαλή τους, μήπως και απελευθερωθείτε!

Είμαστε σε πορεία αναζήτησης άλλου δρόμου... Μιας οργανωμένης κοινωνίας με κεντρικό σχεδιασμό που τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία κι όχι σκορποχώρι σαν τον τυφώνα που σαρώνει τα πάντα...!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θεριό ανήμερο ο Γιώργος (ΠΑΣΟΚ)! Κοντεύει να καταπιεί τη δεξιά! Την επάρατο, που κάνει ιδιωτικοποιήσεις και ψηφίζει ελαστικές σχέσεις εργασίας, που δίνει ένα ευρώ αύξηση την ημέρα! Η επάρατος!..

***

Ενώ ο Γιώργος (ΠΑΣΟΚ) θέλει πράσινη οικονομία... Οπως οι φίλοι του στην ΕΕ!..

***

Αλαβάνο: Οπως είπες, η λύση είναι να κρατικοποιηθεί η Εθνική Τράπεζα! Ετσι και κρατικοποιηθεί, θα δουλεύει για το λαό!!...

***

Μετά, λέτε ότι σας συκοφαντούμε, όταν σας λέμε διαχειριστές!..

***

Διαμαρτυρία ενός φουκαρά στις TV: Στην ΕΕ είναι πιο φθηνά τα πράγματα και μεγαλύτεροι οι μισθοί! Αντε να καταλάβει αυτός, τι του γίνεται...

***

Στενοχώρια έχει, που ο καπιταλισμός στην Ευρώπη είναι πιο ισχυρός από τον ελληνικό και η συγκυρία (ιστορική) έτσι τα έφερε... Στενοχώρια! Και περιμένει να γίνει κι η Ελλάδα Γερμανία, αφού έτσι τού λένε χρόνια τώρα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Σύγκλιση!..

***

Και δε βλέπει ότι και στην ΕΕ οι τηλέπαθοι τσακίζονται...

***

Θεσμική κατάρρευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, διαπίστωσε ο Κουβέλης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)!..

***

Μεγάλη ζημιά!..

***

Διότι η ...ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεγάλη υπόθεση! Θεσμολάγνοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

***

Σωστός ο Εφραίμ! Μόνος μου τα έκανα; Αυτό είπε...

***

Ο ΑΛΦΑ συνέλαβε το τι φορούσε η Ζέτα Μακρυπούλια...

***

Ευτυχώς που ο Sakis θα ξαναπάει στη Γιουροβίζιον...

***

Sakis!..

***


Παπαγεωργίου Βασίλης

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org