Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μισογεμάτο

Δείτε το ποτήρι ...μισογεμάτο! Αυτή ήταν η προτροπή του υπουργού «εμπορίου της Υγείας», Αδ. Γεωργιάδη, όταν προσπάθησε να απαντήσει στην οργή των εργαζομένων κατά τη διάρκεια κυβερνητικής φιέστας στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για τα εγκαίνια μονάδας, πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της και, κατά σύμπτωση, παραμονές των εκλογών! Ο υπουργός «έσταξε μέλι» για τους «ευεργέτες» που χρηματοδότησαν τη μονάδα, ενώ άρχισε τις τρέλες όταν απευθύνθηκε στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που πήραν τον λόγο. Από τη μία λοιπόν παραδεχόταν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, από την άλλη τους καλούσε να δουν ...«την άλλη μισή αλήθεια», ότι η κυβέρνηση δηλαδή «παράγει έργο» στην Υγεία. Μπορεί για παράδειγμα να μην υπάρχουν τραυματιοφορείς και οι ασθενείς να ...αυτοσπρώχνονται, αλλά υπάρχουν τα φαντάσματα των 6.500 προσλήψεων που εδώ και 3 χρόνια εξαγγέλλονται ξανά και ξανά. Μπορεί να υπάρχει αναμονή με πάνω από 1.400 ασθενείς για χειρουργείο, αφού λειτουργούν μόνο οι 7 από τις 13 αίθουσες, αλλά όπως λέει ο υπουργός «είναι τα περισσότερα που λειτούργησαν ποτέ»! Μπορεί να μην υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, αλλά έρχονται ...φωτοβολταϊκά στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Αυτά και πολλά ακόμα «μισογεμίζουν» το ποτήρι της αθλιότητας στα δημόσια νοσοκομεία. Και επειδή ο υπουργός μίλησε για τη «μιζέρια» και την «γκρίνια» των διαδηλωτών, που «γίνεται κουραστική», ας το πάρει χαμπάρι: Το «μισογεμάτο ποτήρι» της κυβέρνησης είναι η ολόκληρη και πραγματική μιζέρια για ασθενείς και υγειονομικούς, που βέβαια δεν θα μείνει πουθενά αναπάντητη.

Πρωτιές

Υπάρχει τελικά μια πρωτιά την οποία η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ όντως διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια και δύσκολα μπορεί να τη στερηθεί. Είναι η πρωτιά στη νοθεία και στα εκλογομαγειρέματα, αλλά και στην παραπληροφόρηση και στο ψέμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αθλιότητες της Τετάρτης: Πριν καν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στις φοιτητικές εκλογές και πολύ πριν ξεκινήσει η καταμέτρηση σε εκατοντάδες σχολές, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ έστειλε non paper στα ΜΜΕ για να ανακοινώσει ότι είναι πρώτη δύναμη! Πάλι καλά δηλαδή που περίμενε πρώτα να ψηφίσουν οι φοιτητές και δεν ανακήρυξε την πρωτιά της ...από την Τρίτη! Βέβαια, το ταγκό της διαστρέβλωσης χρειάζεται δύο, και η παράταξη της ΝΔ βρήκε πρόθυμο παρτενέρ στο κρατικό ΑΠΕ και στα αστικά ΜΜΕ, που υιοθέτησαν αστραπιαία την άποψή της και την πρόβαλαν με πηχυαίους τίτλους, κάνοντας να ντραπεί μέχρι και η ντροπή! Αυτήν την πρωτιά, λοιπόν, οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές τη χαρίζουν στη ΔΑΠ. Την πραγματική πρωτιά όμως την έδωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ΠΚΣ, στέλνοντας μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που «κουβαλητής» της στα πανεπιστήμια είναι η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. ΥΓ: Και μόνο το θάψιμο που έφαγε η νίκη της «Πανσπουδαστικής» από τα ίδια Μέσα που αναπαρήγαγαν το non paper της ΔΑΠ είναι απόδειξη του τι έγινε στις φοιτητικές εκλογές.

Αποθέωση

Το τι ...επευφημίες ακούει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες για την πολιτική της, δεν λέγεται! Στα πανεπιστήμια; Πραγματική αποθέωση από τους φοιτητές, που όλους τους προηγούμενους μήνες διαδήλωναν ενάντια στην πολιτική της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την κυβερνητική ΔΑΠ να βλέπει για τρίτη χρονιά την πλάτη της «Πανσπουδαστικής». Στη Θεσσαλία; Δύο κοτζάμ υπουργοί και άλλοι δύο υφυπουργοί τα βρήκαν μπαστούνια στην κυβερνητική φιέστα για πλημμυροπαθείς και αγρότες, από την αγανάκτηση του κόσμου που διαμαρτυρόταν και απαιτούσε αποζημιώσεις 100%, ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής προστασίας. Δεν ήταν όμως οι μόνοι που υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο: Αγωνιζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στραπατσάρησαν τη φιέστα που έστησε το υπουργείο Υγείας για να διαφημίσει άλλη μια «σύμπραξη» με τους καπιταλιστές «ευεργέτες», αναδεικνύοντας την πραγματικότητα στο εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας πίσω από τη βιτρίνα των δωρεών. Αυτά λοιπόν είναι τα πιο φρέσκα νέα από τις πραγματικές «δημοσκοπήσεις», εκεί όπου τα πάντα κρίνονται και κερδίζονται για τον λαό: Στον δρόμο του αγώνα. Εκεί βρίσκεται και η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όσο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και λοιποί με το ένα χέρι μαγειρεύουν την ξινισμένη σούπα της σοσιαλδημοκρατίας και με το άλλο συνυπογράφουν την πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση. Γι' αυτό, στις 9 Ιούνη η μόνη ψήφος που μπορεί να εκφράσει το ρεύμα δυσαρέσκειας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Λόμπινγκ

Κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας των νότιων προαστίων διοργάνωσε ένα σουαρέ με ΣΥΡΙΖΑίους για να προωθήσει (αν το αντιληφθήκαμε σωστά) την υποψηφιότητα της Μπεκατώρου στην Ευρωβουλή. Παρόντες - όπως μας ενημερώνει το βίντεο που τράβηξε προσκεκλημένος - ήταν ο «στρατηγικός αναλυτής» του Κασσελάκη, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος, κάτι τεταρτοπέμπτοι από τα τηλεπαιχνίδια «επιβίωσης» που προβάλλουν τα κανάλια και ορισμένοι άλλοι του ιδίου φυράματος. Ολη αυτή η ...παρέα δημοσιοποίησε ένα βίντεο από το σπίτι του επιχειρηματία, όπου ανάμεσα στο χαβιάρι και στα μπλε καβούρια (σύμφωνα με περιγραφή του σεφ), καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει Μπεκατώρου. Εμπνευσμένη η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ... Αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει ότι οι υποψήφιοί του εκπαιδεύονται στο λόμπινγκ με μεγαλοεπιχειρηματίες και κάθε είδους συμφέροντα από νωρίς, ώστε να είναι έτοιμοι αν εκλεγούν στην Ευρωβουλή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ