Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στα καταγώγια...

Ο ένας, γνωστός για τις αντι-ΚΚΕ εμμονές του, ρίχνει με το φτυάρι τη λάσπη από τη στήλη του στα ΝΕΑ, με αφορμή το μακελειό στη Γάζα και τη στάση του Κόμματος. Βέβαια, από τον γνωστό Ραν Ταν Πλαν της δημοσιογραφίας δεν θα περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο απ' τις αντικομμουνιστικές ασυναρτησίες που αναμασάει καθημερινά, αλλάζοντας απλά τη σειρά των λέξεων. Ο άλλος, γνωστός τηλε-κήρυκας του ευρωατλαντισμού και ραδιο-διώκτης των εργατικών - λαϊκών αγώνων, ανακάλυψε ...έντρομος ότι «στις μέρες μας η αριστερά προωθεί τον αντισημιτισμό και αυτό δεν το περίμενα ποτέ», επειδή το ΚΚΕ καταγγέλλει τα εγκλήματα των Ισραηλινών και στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων. Γνωστός και μη εξαιρετέος για τα αντικομμουνιστικά «(πορτο)σάλτα» του, γελάνε και τα τσιμέντα με την αγωνία του να διασώσει την ισραηλινή - ευρωατλαντική προπαγάνδα. Από κοντά και ο τρίτος της παρέας, που λόγω Ισραήλ, φαίνεται πως φούντωσαν οι αντικομμουνιστικές του ...κάψες. Ηλεκτρονικά αυτήν τη φορά, «καταφέρνει» να συνδέσει το ΚΚΕ με τους «δολοφόνους της "Χαμάς"», μέσω ...«Economist». Εκεί, λέει, «διάβασε» για «οπτικό υλικό» που έδειξαν οι ισραηλινές αρχές σε ξένους δημοσιογράφους, για την επίθεση της «Χαμάς». Και συγκλονίστηκε τόσο από το «υλικό» για το οποίο διάβασε - αλλά δεν είδε (;) - οπότε τι σκέφτηκε να κάνει; Να γράψει για την «τύφλωση του ΚΚΕ», επειδή το Κόμμα αποκαλύπτει τη χυδαία ισραηλινή προπαγάνδα και απορρίπτει τη συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων.

... της πρεσβείας

Μέσα στα πολλά, του ξεφεύγει βέβαια ότι έγινε και στην Αθήνα ένα ...μάζεμα «επιλεγμένων δημοσιογράφων» από την ισραηλινή πρεσβεία, όπου «δόθηκε το υλικό», δηλαδή η γραμμή. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Ποιοι συμμετείχαν σ' αυτήν τη μάζωξη προπαγανδιστών στα καταγώγια της πρεσβείας και τι ακριβώς ειπώθηκε; Δεν πρέπει όσοι τους διαβάζουν ή τους ακούνε να ξέρουν και ποιες είναι οι πηγές τους; Οι προαναφερόμενοι ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους ή ενημερώθηκαν στη συνέχεια από τους «προϊσταμένους» τους για τη «γραμμή»; Τι είδους δημοσιογραφία είναι αυτή, που η πρεσβεία γράφει και σβήνει ξεδιάντροπα τις ειδήσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες; Να τους θυμίσουμε ότι το 2002, πάλι σε περίοδο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Παλαιστίνη, μέχρι και η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει την ισραηλινή πρεσβεία για ωμή παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων! «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει ο λαός. Και είναι κομματάκι δύσκολο τέτοιες ...βεντέτες της άθλιας ευρωατλαντικής προπαγάνδας να περάσουν απαρατήρητες.

Ευκαιρίες

«Η καταστροφή της Χαμάς και η εκδίωξη του Ιράν σε πρώτη φάση από τη Γάζα και τη Δυτική Οχθη σημαίνει την έναρξη όλων των πρότζεκτ. Μόλις προχθές το Ισραήλ έδωσε 12 νέες άδειες στη θαλάσσια περιοχή του». Αυτά έγραφε σε ανάρτησή του ένας «αναλυτής» (προς πρεσβεία μεριά). Ενώ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μανιάτης, δείχνοντας τα σχέδια με τους χάρτες για τον αγωγό «East Med», που ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, αναφωνούσε: «Επιτέλους, η δικαίωση μιας πατριωτικής προσπάθειας γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, που σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε το 2010 - 2014 και τώρα αποδεικνύεται αναγκαία για τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή. Δεν επιτρέπεται για άλλη μια φορά να χαθεί και αυτή η ιστορική ευκαιρία!». Εκεί λοιπόν που ένας ολόκληρος λαός μακελεύεται και ξεριζώνεται, ως αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για τις αγορές, τους δρόμους της Ενέργειας και του Εμπορίου, η αστική τάξη βλέπει «ευκαιρίες» αναβάθμισης της θέσης και των κερδών της. Ετσι εξηγείται βέβαια και η πλήρη στοίχιση της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων με τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό, όπως και η στήριξη - στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ. Τα κέρδη τους είναι βουτηγμένα στο αίμα. Γι' αυτό πρέπει ο λαός να απορρίψει μαζί και τη βρώμικη προπαγάνδα τους, που στόχο έχει να τον μετατρέψει σε θύτη και θύμα της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Υπερωρίες

Μόνο τα τελευταία 24ωρα εντοπίσαμε: Ενα στιγμιότυπο για το πώς ένας εκπαιδευμένος σκύλος εξολοθρεύει τρομοκράτες της Χαμάς στα τούνελ, είδηση που μετέδωσε ο ίδιος ο διπλωμάτης και εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού στον αραβικό κόσμο, Ofir Gendelman, και έσπευσαν να αναπαράγουν και πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Μόνο που τελικά επρόκειτο για ...παλιότερη άσκηση. Πλάνα του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, που έδειχναν μια τρύπα - είσοδο σε «υπόγεια τούνελ» κάτω από το νοσοκομείο Qatari στη Γάζα. Σύμφωνα όμως με τα σχέδια του νοσοκομείου, είναι απλά μια ...αποθήκη πετρελαίου. Ενα ακόμα κορίτσι, η Emily Hand, που είχε ανακοινωθεί ως νεκρό από το ισραηλινό κράτος στην οικογένειά του, αλλά που τώρα τους ενημέρωσαν ότι μάλλον ζει και την έχουν απαγάγει (και που ίσως στην επόμενη στροφή ανακοινώσουν ξανά ως νεκρή...). Με δυο λόγια, όσο κλιμακώνεται το μακελειό στη Γάζα, τόσο κλιμακώνεται και η δραστηριότητα του «τέταρτου όπλου» της παραπληροφόρησης του ισραηλινού κράτους και των συμμάχων του για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ