Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δεν εξαιρούνται ούτε οι ΕΒΕ

Σύμφωνα με διαρροές, η κυβέρνηση μελετάει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων μέσω των αποδείξεων που εκδίδουν, καθώς και τη δημιουργία ενός «κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο, όπου θα διοχετεύονται τυχόν έξτρα ποσά που θα έχουν προεισπραχθεί και θα επιστρέφονται «ανταποδοτικά». Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση λέει ότι θα καλύψει και μέρος των ελλειμμάτων που έχει σήμερα ο ΟΑΕΕ. Το συγκεκριμένο σχέδιο προβάλλεται ότι θα δώσει ανακούφιση στους χιλιάδες ΕΒΕ που σήμερα δεν έχουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Η αλήθεια είναι, όμως, τελείως διαφορετική. Ο αυτοαπασχολούμενος θα πληρώνει από τον τζίρο, που είναι αναντίστοιχος των χρημάτων που του μένουν όταν πληρώσει λειτουργικά έξοδα, δάνεια, οικογενειακά έξοδα, φόρους, χαράτσια και πάει λέγοντας. Ετσι, ενώ φαίνεται ότι θα πληρώνει εισφορές αντίστοιχες των εισοδημάτων του, στο τέλος θα βρίσκεται διπλά χρεωμένος. Την ίδια ώρα, βέβαια, το κράτος απαλλάσσεται από την υποχρέωση να αναπληρώσει τα κατακλεμμένα αποθεματικά του ΟΑΕΕ και να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον Οργανισμό, ενώ η σύνταξη μετατρέπεται σε αποκλειστικά ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου, για να πάρει στο τέλος ένα «φιλοδώρημα» για τα βαθιά γεράματα... Δηλαδή, από τη δίνη της αντιασφαλιστικής λαίλαπας οι αυτοαπασχολούμενοι κάθε άλλο παρά εξαιρούνται.

Κοίτα ποιοι μιλάνε...

«Το ΠΑΜΕ συνεχίζει την ίδια διασπαστική και ανθενωτική τακτική του, ανατροφοδοτώντας την αναποτελεσματικότητα των αγώνων και την ηττοπάθεια, δε λειτουργεί με τους όρους και τις ανάγκες της μαζικότητας και της διεύρυνσης του αγωνιστικού διεκδικητικού μετώπου, αλλά με τις ανάγκες και τις κομματικές προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, μεταθέτοντας την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στο σοσιαλιστικό αύριο, που όλο και θα απομακρύνεται με την πολιτική του». Αυτά γράφει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ, η κοινή συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας. Είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες με τις αερολογίες τους σε βάρος του ΠΑΜΕ. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο προετοιμασίας των συλλαλητηρίων στις 22 Οκτώβρη και της απεργίας στις 12 Νοέμβρη, για τα οποία πάνω από 350 σωματεία έχουν ήδη πάρει αποφάσεις, πολλά από τα οποία δε συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οσο για το ποιος αγωνίζεται για να πάρουν ανάσες οι εργαζόμενοι και να αποκρούσουν μέτρα, ας αφήσουν τα κάλπικα οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ. Είναι οι ίδιοι που όταν το ΠΑΜΕ οργάνωνε την πάλη των εργαζόμενων, μια ντουζίνα απ' αυτούς (τόσους συγκίνησε το κάλεσμά τους...) διαδήλωναν έξω από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλη με αίτημα ν' αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή η πολιτική της κυβέρνησης και να μη φέρει το τρίτο μνημόνιο. Για τέτοιο «ρεντίκολο» μιλάμε...

Δίνουν ρέστα...

Δίνουν τα ρέστα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο εισηγητής του, Θ. Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, είπε τα εξής: «Θέλω να τους θυμίσω μία ιστορική φράση του Μπρεχτ: "Τι ωφελεί να περιγράφουμε μία κατάσταση που ν' αποδεικνύεται ότι είναι άθλια, αν δεν αναλύσουμε τα αίτια που την προκάλεσαν και κυρίως το πώς θα βγούμε απ' αυτήν την άθλια κατάσταση;"».

Και τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναλύει την κατάσταση; Πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, με το λαό να υπομένει για ακόμα μια φορά νέες θυσίες, προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Αυτά έγραφε το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Κυριακή.

Επειδή, όμως, τα μαθήματα μαρξισμού δεν πιάνουν και πολύ, επιστρατεύεται και ο γνωστός εκβιασμός «πού θα οδηγηθούμε, αν πραγματικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέσει, όπως περιμένουν να γίνει ως αποτέλεσμα των λαϊκών κινητοποιήσεων; Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα προκύψει λαϊκή εξουσία; Νομίζω ότι η απάντηση είναι φανερή. Οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις που υπάρχουν στην παρούσα ιστορική πραγματικότητα, είναι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση από τα παλιά».

Το μήνυμα σαφές, «καθίστε στ' αυγά σας γιατί θα έρθει η Δεξιά, το παλιό πολιτικό σύστημα». Εκβιασμοί γνωστοί και χιλιοδοκιμασμένοι απ' αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει παλιό και με το οποίο έχει γίνει ένα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κοροϊδεύει διπλά

Εγραφε στο κύριο άρθρο της η «Αυγή» στις 17/10/2015: «Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, ενώ το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ακολουθήσει το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων και τον ερχόμενο μήνα τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης (...)Χωρίς αμφιβολία και κατά κοινή παραδοχή, πολλά από αυτά τα μέτρα είναι δύσκολα, βαριά, επώδυνα και όπως αλλιώς ήθελε να τα ονομάσει κανείς για αρκετές κοινωνικές ομάδες, μικρές ή μεγάλες. Χωρίς αμφιβολία, επίσης, αυτά τα μέτρα δεν εντάσσονται στο θεμελιώδες πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια να μην αναλαμβάνει και την "ιδιοκτησία" τους. Είναι, κατά απόλυτο τρόπο, μια αναγκαστική επιλογή και ένα καταναγκαστικό έργο για να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο και να ανοίξει η πόρτα εξόδου της χώρας από την κρίση». Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει διπλά το λαό. Γιατί λέει ότι εξαναγκάστηκε να πάρει αυτά τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα τα θεωρεί βασικά για την έξοδο από την κρίση. Επομένως, τα παίρνει συνειδητά, τσακίζει το λαό συνειδητά, για να βγει από την κρίση όχι ο λαός αλλά το κεφάλαιο. Γιατί κρύβει ότι η έξοδος του κεφαλαίου από την κρίση προϋποθέτει το τσάκισμα του λαού. Αυτό το τσάκισμα συνεχίζει και ολοκληρώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη απ' τους προηγούμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ