Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πακέτο...

Εγραψε η «Αυγή» 11/9/2015: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κυβερνήσει προκειμένου οι κοινωνικοί αγώνες να δίνονται από καλύτερες θέσεις και να εκλείψουν οι παθογένειες δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση». Μια πρόταση που κρύβει κοροϊδία με πολλά ποδάρια. Εχουμε και λέμε: Κοινωνικοί αγώνες και κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι πράγματα ασύμβατα. «Κοινωνικοί αγώνες» με στόχο να εκλείψουν οι παθογένειες που έφεραν την κρίση. «Κοινωνικοί αγώνες» που θα διεκδικούν έναν καπιταλισμό χωρίς κρίσεις, που θα αξιοποιηθούν για καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος του λαού, στο όνομα της κρίσης, απλά δεν είναι κοινωνικοί αγώνες, είναι ενσωμάτωση. Το κάλεσμά του στο λαό για ψήφο είναι κάλεσμα στήριξης των μέτρων που τον χρεοκοπούν. Ολα αυτά πάνε πακέτο. Και έτσι πακέτο θα πρέπει να τα στείλει ο λαός στο καλάθι των αχρήστων δυναμώνοντας το ΚΚΕ...

Αποκαλύπτονται

«Στήριξα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη με την έννοια ότι ήθελα να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό». Αυτό είπε την Παρασκευή το πρωί η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Νάντια Βαλαβάνη. Μία ωμή ομολογία που αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στο λαό!

Αυτό, λοιπόν, που στήριξε η Ν. Βαλαβάνη ήταν το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών, η εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο Φορολογικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που κόβει αυτόματα τις δημόσιες δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις, πόρους σε νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα Πρόνοιας. Γιατί όλα αυτά προέβλεπε η περίφημη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από το περίφημο «θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές εις το διηνεκές», όπως έγραφε στην εισαγωγή της η ίδια συμφωνία! Ολα αυτά είναι που ο Π. Λαφαζάνης, τότε υπερυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έλεγε πως δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στη Βουλή για να συζητηθούν.

Θυμίζουμε, επίσης, πως τότε η κα Βαλαβάνη, που σήμερα το παίζει «αντιμνημονιακή», όπως και οι υπόλοιποι στη ΛΑΕ, έλεγε πως «είναι πατριωτικό καθήκον» να πληρώσει ο λαός τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους που είχαν επιβάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Τόσο αντιμνημονιακοί, τόσο φιλολαϊκοί... Στην περίπτωση της ΛΑΕ, οι μάσκες δεν πέφτουν, τις ρίχνουν μόνοι τους. Και ο λαός καταλαβαίνει πλέον ότι η παρωδία του ψέματος που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2.

Να σε κάψω Γιάννη...

Εγραφε επίσης η «Αυγή» 11/9/2015: «Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τη συμφωνία με όρους μάχης και όχι παράδοσης άνευ όρων, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτεί η κοινωνική πλειοψηφία. Ομως οι αλλαγές δεν είναι ουδέτερες, έχουν πολιτικό πρόσημο, ενώ έχει σημασία και το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία και ποια αντίρροπα μέτρα θα ανακουφίσουν τις πληττόμενες κοινωνικές τάξεις». «Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι», λέει ο λαός. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως για να ανακουφιστεί ο λαός πρέπει πρώτα να πτωχεύσει, να εξαθλιωθεί, αυτό παθαίνει με την εφαρμογή του μνημονίου. Μόνο που η εφαρμογή του μνημονίου της ολοένα και μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού γίνεται για να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να υπάρξει καπιταλιστική ανάκαμψη. Και αυτή δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του, σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους. Διαβαίνοντας, δηλαδή, το δρόμο της ανατροπής που προτείνει το ΚΚΕ.

Ντεκόρ για αντικομμουνισμό

Το βράδυ της Τετάρτης, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε μια αναιμική προεκλογική συγκέντρωση στο Πέραμα, μέσα στα γραφεία της, στην οποία δεν συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα. Την επομένη, πρωί πρωί, για να διασκεδάσουν προφανώς τις εντυπώσεις, οι χρυσαυγίτες ανάρτησαν στο site τους φωτογραφίες και βίντεο, με τον τίτλο «Η Χρυσή Αυγή στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος». Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι χρυσαυγίτες ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στη Ζώνη. Η «περιοδεία» τους αφορά την επίσκεψη τεσσάρων βουλευτών της στα γραφεία του «Σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων "Ο Αγιος Νικόλαος"», δηλαδή του δουλεμπορικού που έστησε η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα, το οποίο στεγάζεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Ζώνη. Μάλιστα, στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν, πέρα από τα γνωστά τσιράκια των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση του δουλεμπορικού, βρίσκονταν και ορισμένοι από τους γνωστότερους μπράβους του Περάματος. Για εργάτες, βέβαια, ούτε λόγος! Γιατί, όμως, όλη αυτή η φασαρία από τους χρυσαυγίτες; Για να φτιαχτεί το ντεκόρ, προκειμένου ο Κασιδιάρης να κάνει την εξής δήλωση: «Η Ζώνη του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής και με τα σωματεία των εργαζομένων και θα απομονώσουμε τους επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα και έστειλαν τα ελληνικά πλοία στην Τουρκία». Αντικομμουνιστική χολή και μίσος για τα εργατικά δικαιώματα είναι το μείγμα που σερβίρει η Χρυσή Αυγή στο λαό του Περάματος. Η εκλογική της αποδυνάμωση με ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η απάντηση που θα βουλώσει κυριολεκτικά το στόμα των χρυσαυγιτών...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ