Τετάρτη 16 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Διαλέχτε...

«Αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος παίζουν προεκλογικά το χαρτί ενός ρεαλισμού που λίγο απέχει, αν απέχει, από την τυφλή υποταγή στους δανειστές, στην αυλή της κυρίας Μέρκελ, στο ευρωπαϊκό κονκλάβιο του νεοφιλελευθερισμού, εμείς πρέπει να πείσουμε ότι είναι απείρως ρεαλιστικότερος, για το καλό των Ελλήνων και της Ελλάδας, ο δρόμος της ανατροπής. Ο δρόμος της ακύρωσης των μνημονίων, της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα, της εφαρμογής μιας πολιτικής που βάζει πάνω από τους δανειστές τους εργαζόμενους και πάνω από τις εντολές ξένων κέντρων την εντολή του ελληνικού λαού». (Αλ. Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ). Ο Αλ. Τσίπρας κοροϊδεύει. Καλεί σε ανατροπή και ακύρωση των μνημονίων, όταν έχει δηλώσει ότι τα μνημόνια δεν μπορούν να καταργηθούν αφού περιέχουν 400 εφαρμοστικούς νόμους. Μιλά για ανατροπή στην Ελλάδα, όταν την ίδια στιγμή λέει ότι προϋπόθεση είναι η αλλαγή πολιτικής στην ΕΕ... Ετσι ανακατεμένα, να διαλέξει ο καθένας ό,τι θέλει, και λίγο «ριζοσπαστισμός» και λίγο «υπεύθυνη δύναμη».

Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική...

«Πριν από δύο χρόνια, όταν μίλαγα για προοπτική και ελπίδα, οι οιωνοί ήταν εναντίον μας. Τώρα όλοι το βλέπουν: Η Ελλάδα βήμα-βήμα τα καταφέρνει. Και μάλιστα νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα. Αρκεί να μην εφησυχάσουμε». (Από το άρθρο του Αν. Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», 13/4/2014). Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει πως δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, να μην εφησυχάζουμε; Μα τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα και λαϊκό εισόδημα, δημιουργεί συνθήκες αναπαραγωγής της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αλλωστε, τα μέτρα που πέρασαν με μοχλό τα μνημόνια ήρθαν για να μείνουν.

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος μας το Μάη είναι σημαντική. Επηρεάζει την πορεία όχι μόνο της χώρας μας αλλά όλης της Ευρώπης. Και είναι στο χέρι μας, μπορούμε. Να ανακόψουμε το νεοφιλελευθερισμό και τη γερμανική Ευρώπη. Να κάνουμε την κυρία Μέρκελ μειοψηφία στην Ευρώπη. Να την απομονώσουμε πολιτικά. Να τη νικήσουμε. Για να ανακτήσουμε την Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη σήμερα έχει απομακρυνθεί από το πολιτικό σχέδιο και το όραμα ακόμα και των συντηρητικών πολιτικών που τη θεμελίωσαν». (Αλ. Τσίπρας στο Παρίσι, στις 11/4/2014). Ο Αλ. Τσίπρας καλεί σε ψήφο ενάντια στη Μέρκελ, στηρίζοντας το «όραμα των συντηρητικών δυνάμεων» που δημιούργησαν την ΕΕ των μονοπωλίων, τέτοια νίκη θέλει, για μια Ευρώπη της «παλιάς συντήρησης»... Αλλά η ΕΕ έτσι ήταν πάντα, Ενωση καπιταλιστικών κρατών ενάντια στο σοσιαλισμό, σε συνδυασμό με την, από καλύτερες θέσεις, πάλη των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτό είναι και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ευρώπη των λαών»...

Οποιος έχει τη μύγα...

Ο Θ. Καρτερός, ως «γνωστός πρώην», αναλαμβάνει για πολλοστή φορά ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και προσωπικά του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Αλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος των «πρώην» γι' αυτό είναι χρήσιμοι στο σύστημα. Η μέθοδος γνωστή, διαστρεβλώνεις αυτό που ειπώθηκε και το «τραβάς» εκεί που θέλεις. Ετσι αναφέρει: «Και μιλώντας (σ.σ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας) στην αστική - πολύ αστική όμως - "Καθημερινή", χαρακτήρισε τον Τσίπρα σκυλάκι».

Τι απάντησε όμως ο Δ. Κουτσούμπας στην εφημερίδα «Καθημερινή»: «Καιροσκοπισμός είναι να λες δεν θέλω την τρόικα και τα μνημόνια, αλλά θέλω την ΕΕ που είναι τα 2/3 της τρόικας και φέρνει μνημόνια διαρκείας. Είναι το να το παίζεις "λιοντάρι" στην Ελλάδα και όταν μιλάς στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες να είσαι "σκυλάκι του καναπέ"». Συνεχίζει ο Καρτερός τραβώντας τη διαστρέβλωση με ένα ελεεινό ψέμα: «Ακόμα και τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη τους σεβάστηκαν και δεν τους αποκάλεσαν σε καμιά περίπτωση μαντρόσκυλα του καπιταλισμού». Είναι ανάξιο λόγου να απαριθμήσουμε πόσες φορές το ΚΚΕ χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες «μαντρόσκυλα του συστήματος» ή τα καλέσματα του ΚΚΕ για απομόνωση και τσάκισμα της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Αλλοι είναι αυτοί που στελέχη τους για καιροσκοπικούς και ψηφοθηρικούς λόγους δεν διστάζουν να κλείνουν το μάτι στους χρυσαυγίτες.

Βεβαίως, ο Καρτερός (και οι άλλοι όμοιοι) έχει τη μύγα και μυγιάζεται γιατί μπορεί να πέρασε καιρός από τότε που σύχναζε σε αστικά σαλόνια και καναπέδες, όπως στον Αλαφούζο (ως διευθυντής του ΣΚΑΪ), αλλά και σε άλλα «αστικά μετερίζια», δεν σημαίνει όμως ότι έχουν ξεχαστεί αυτές οι διαδρομές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ