Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η αρχή στις νότιες συνοικίες της Αττικής έγινε και συνεχίζουμε!

Η αυλαία των φετινών Μαθητικών Φεστιβάλ άνοιξε για την Τομεακή Οργάνωση Νότιων Συνοικιών Αττικής στις 22 - 23 Μάη, στο Ελληνικό και τη Νέα Σμύρνη, αντίστοιχα. Και στα δύο Φεστιβάλ ξεχώρισε το μεράκι των Οργανώσεων να διαμορφωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα αποτελέσει πολιτιστική διέξοδο για πολλούς μαθητές και θα δώσει το στίγμα της ΚΝΕ στην περιοχή. Να αναδείξει ως «ανάσα» τον αγώνα για μια νέα κοινωνία και να δοθεί «τρόπος» στην οργή που νιώθουν πολλοί μαθητές σήμερα, ύστερα από μια αγωνιστική και πλούσια σε συμπεράσματα χρονιά.

Για να πετύχουμε τα παραπάνω θέσαμε ως επίκεντρο τη μαθητική ΟΒ, τις δυνάμεις και τους φίλους της ΚΝΕ σε κάθε χώρο. Η συζήτηση με βάση το περιεχόμενο των Μαθητικών Φεστιβάλ, η δημιουργία ομάδων (θεατρική ομάδα, ομάδα σκίτσου), η προσπάθεια να δουλέψουμε πιο πολλοί με πιο πολλούς συνέβαλαν στην προπαγάνδιση των Φεστιβάλ, στην επιτυχημένη συμμετοχή, καθώς και στο να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ παιδιά που συναντηθήκαμε σε μια σειρά από μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με βάση τα δύο αυτά Φεστιβάλ κάναμε την αρχή: Να φτιάξουμε μια μικρογραφία της κοινωνίας για την οποία παλεύει η ΚΝΕ, μια κοινωνία που κανείς δεν περισσεύει, που όλοι συμβάλλουν με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους. Φεστιβάλ - πολυχώροι, τόσο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ όσο και για καθέναν που προβληματίζεται, που θέλει να «νικήσει η ζωή». Για όποιον θέλει να κάνει αντιφασιστικό γκράφιτι και σκίτσο, να προμηθευτεί εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», να κάνει skate. Για να μιλήσουμε για τα ΕΠΑΛ και για τις διεκδικήσεις μας, να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το έγκλημα στην Παλαιστίνη «για τ' αφέντη το φαΐ», να παίξουμε παιχνίδια γνώσεων με βάση την επικαιρότητα και τα όσα ζήσαμε φέτος. Και κυρίως για να υποσχεθούμε ότι τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση με το να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ανοίγουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό που θα μας προσφέρει τη ζωή που μας αξίζει!

Για όλα αυτά, λοιπόν, κανένας δεν πρέπει να λείψει από τα φετινά Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Συνεχίζουμε, με ενθουσιασμό από τις «πρώτες μας επιτυχίες», στα επόμενα ραντεβού για τον Νότιο Τομέα της Αττικής στην Καλλιθέα το Σάββατο 29/5 στην πλατεία Νερού, στο Μπραχάμι την Κυριακή 30/5 στο Πάρκο Ασυρμάτου και στο Μοσχάτο, όπου για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα πραγματοποιηθεί Μαθητικό Φεστιβάλ, την Κυριακή 6/6, στην πλατεία Μεταμορφώσεως.


Κ. Χ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ