Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να έρθουν στο Φεστιβάλ όλοι οι νέοι που έχουν συμφέρον να συναντηθούν με την πολιτική του ΚΚΕ

Λίγες μέρες πριν τα μεγάλα Φεστιβάλ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μια βδομάδα πριν ανοίξει τις πύλες του το Φεστιβάλ της Αθήνας. Τα δεκάδες επιτυχημένα Φεστιβάλ, οι εκατοντάδες προφεστιβαλικες εκδηλώσεις και τα αθλητικά camp σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουν στρώσει το δρόμο... Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα. Από όπου και αν περνά αφήνει το στίγμα του, είναι τόπος κοινής συνάντησης, αγωνιστικό ραντεβού για χιλιάδες νέους, που προβληματίζονται για όσα βιώνουν σήμερα, για όσα τους στερούν, για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες από τη ζωή με τις πιο πρωτοπόρες ιδέες, με την επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Κόντρα στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία τού «τίποτα δεν αλλάζει». Αλλά και ένας χώρος για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά.

Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ! Δεκάδες ομάδες δουλειάς, από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, ετοιμάζουν τα αφιερώματα, τις παραγωγές, τις θεματικές συζητήσεις, τα project, της εκδηλώσεις που απαρτίζουν το πλούσιο και απαιτητικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ μας χτίζεται χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με μεράκι, ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία, συλλογική, σχεδιασμένη δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ. Οι γειτονιές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α. στολίζονται στα χρώματα του 43ου Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με το κουπόνι ενίσχυσης και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τον «Ριζοσπάστη» και τον «Οδηγητή» στο χέρι, μαχητικά, με πείσμα και αισιοδοξία, «οργώνουμε» εργασιακούς χώρους, γειτονιές, σχολεία, σχολές, στέκια νεολαίας, μεταφέροντας το μήνυμα του Φεστιβάλ. Στόχος μας, για άλλη μια χρονιά, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να πλημμυρίσουν με μαθητές, με φοιτητές, με σπουδαστές, με νέους από τα ΕΠΑΛ και τις σχολές κατάρτισης, με νέους εργαζόμενους. Είναι ευκαιρία χιλιάδες νέοι άνθρωποι να εμπνευστούν από τις επαναστατικές ιδέες, από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού.

Θέλουμε να φουντώσει η συζήτηση γύρω από το σύνθημα και το βασικό θέμα του Φεστιβάλ. Οπως και να το σκεφτεί κανείς, τα λόγια του Μαγιακόφσκι παραμένουν σήμερα επίκαιρα και εύστοχα όσο ποτέ. Το σύνθημά μας είναι η πιο αποφασιστική απάντηση στις αναζητήσεις, στον προβληματισμό χιλιάδων νέων. «Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε;». Εμείς απαντάμε: Ναι, ο κόσμος μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει. Αυτόν το δρόμο άνοιξε η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917. Γι' αυτό, 100 χρόνια μετά, το Φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένο σε αυτήν. Ολη η πολύτιμη ιστορία της να γίνει γνώση, να γίνει δύναμη για τους δικούς μας αγώνες. Με το σύνθημά μας θέλουμε να φουντώσει η συζήτηση για το ποια μέτρα πρέπει να πάρουμε σήμερα, για να μπορέσουν ο λαός και η νεολαία να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση, κόντρα στην επίθεση που δέχονται, για την ανασύνταξη του κινήματος, για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, για το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης, για το δυνάμωμα της πάλης για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που πραγματικά είναι ό,τι πιο νέο και πιο σύγχρονο.

Ραντεβού λοιπόν στα Φεστιβάλ! Μέχρι τότε, κάθε μέλος και φίλος της ΚΝΕ να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την επιτυχία τους! Ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο.


Δ. Β.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ