Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οχι καταστολή στον αγώνα των αγροτών

Στην αγροτιά έχει σημάνει γενικός ξεσηκωμός απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Δίνει μάχη να κρατηθεί στο χωράφι, να ζήσει με αξιοπρέπεια. Μια μάχη που είναι δίκαιη. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, όλου του λαού μας. Κοινός μας αντίπαλος είναι η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, που αναγκάζει χιλιάδες φτωχούς αγρότες να σταματήσουν να καλλιεργούν, να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Είναι η πολιτική που έχει μετατρέψει την πατρίδα μας από πλεονασματική χώρα σε αγροτικά προϊόντα, σε ελλειμματική, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ για να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις και εκβιασμούς. Εκτοξεύει απειλές, ενώ υποκριτικά καλεί τους αγρότες σε ένα διάλογο - παρωδία. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί και το μαστίγιο. Εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη». Παράλληλα, συκοφαντεί τους αγώνες των αγροτών και παρομοιάζει τα τρακτέρ με τα τανκς. Εχει συμπαραστάτες τους βιομήχανους, που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό εκφράζουν την ανησυχία τους για το κλείσιμο των δρόμων. Τα ίδια εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησαν τις δυνάμεις της Αστυνομίας, για να καταστείλουν κάθε δίκαιη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με την εφαρμογή της ΚΑΠ.

Εμείς οι αστυνομικοί εν ενεργεία και απόστρατοι προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες και πολλοί είμαστε παιδιά φτωχών αγροτών. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν όλα τα χρόνια οι οικογένειές μας να καλλιεργήσουν το χωράφι, για να επιβιώσουν με πενιχρό εισόδημα. Η πρόσληψή μας στην Αστυνομία αποτέλεσε διέξοδο μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζαμε. Ωστόσο και στην Υπηρεσία μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και οξυμένα. Η ίδια πολιτική αναιρεί και από εμάς δικαιώματα, χειροτερεύει και τη δική μας ζωή. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό θα είναι ταφόπλακα για το μέλλον των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί απέναντι σε κάθε δίκαιη διαμαρτυρία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της Αστυνομίας για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύεται η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζει με μίσος κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Υποστηρίζει το ΝΑΤΟ την ΕΕ και την καπιταλιστική αγροτική παραγωγή, που την αποκαλεί «εθνική παραγωγή» και από την οποία θα θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες αγρότες. Ψαρεύει σε θολά νερά μέσα στις κινητοποιήσεις του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), όπως έκανε πρόσφατα στην Αθήνα, ενώ υποστηρίζει την κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των ΣΑ. Στόχο έχουν να χύνουν το δηλητήριο του ναζισμού μέσα στους αστυνομικούς και να τους στρέφουν με μένος ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Εμείς οι συνταξιούχοι αστυνομικοί δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα είμαστε στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και των αγροτών. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και θα είμαστε στο πλάι τους μαζί με τον υπόλοιπο λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Το ίδιο είναι ανάγκη να κάνουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας. Κανένας να μη δεχτεί να καταστείλει το δίκαιο αγώνα των αγροτών και του λαού για επιβίωση, για μια κοινωνία που ο λαός θα απολαμβάνει από τον κόπο του και τον πλούτο που παράγει.


Τριαντάφυλλος ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ
Β' Αντιπρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ