«Λαϊκή Συσπείρωση Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, Τορόντο Καναδά». Με αφορμή το κλείσιμο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, στέλνουμε τη δεύτερη δόση με το ποσό των 2.250 δολαρίων για να συνεχίσει το Κόμμα, και με τη δική μας οικονομική συνδρομή, τους αγώνες του. Να δυναμώσει την πολιτική και ιδεολογική του παρέμβαση για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝπορευόμενες άλλες πολιτικές δυνάμεις υπέρ του αστικού συστήματος και της κεφαλαιοκρατίας.
Εκφράζουμε την ολόπλευρη αποδοχή και υποστήριξη της πολιτικής του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία με προοπτική το σοσιαλισμό.
Συγκεκριμένα, προσφέρουμε, σε δολάρια Καναδά, τα αντίστοιχα ποσά οι:
Παναγιώτα Νικολάου 200, Λουκάς Παπαϊωάννου 200, Βασιλεία και Σταύρος Παχής 200, Αντώνης Φούντος 200, Lois Nield 200, Σοφία και Τάσος Ισχυρόπουλος 200, Χαρίλαος Παναγιωτίδης 150, Λάκης Παπαδόπουλος 140, Βαγγέλης Κρούστης 100, Κώστας Γιαννάδης 100, Παύλος Κατσέτος 50, Γιάννης Κωνσταντινίδης 50, Αλέκος Καράς 80, Τάσος Ραχιώτης 20, Πέτρος Αθανασιάδης 100, Α. Μ. 100, Θοδωρής Καριώτης 40, Θανάσης Παρλάνης 100, Α. Π. 20.
***
Στις 14/1/2011 πέθανε η πολυαγαπημένη σύζυγος του συντρόφου μας Δημοσθένη Παπακώστα, Αννα. Στη μνήμη της, οι σύντροφοι και φίλοι του από τη Στουτγάρδη προσφέρουν 110 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Στουτγάρδης.
Στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Συγκέντρωση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει τους κινδύνους από τις εξελίξεις και τους κλιμακούμενους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ.
Αύριο, Δευτέρα 7 Φλεβάρη, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα βρίσκεται στο Αλιβέρι και θα επισκεφτεί τους εξής χώρους:
Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στους εργαζόμενους, αυτοπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους της Καλλιθέας να συμμετάσχουν σε λαϊκή συνέλευση που διοργανώνεται τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο δημοτικό κινηματογράφο «ΚΑΛΥΨΩ», προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση της πάλης τους και να προχωρήσουν στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα στην περιοχή.
Ειδικότερα, το κάλεσμα απευθύνουν: Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων, παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματειακή Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων, Σωματειακή Επιτροπή TELEPERFORMANCE, Σωματειακή Επιτροπή Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων, Επιτροπή ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Καλλιθέας, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας - ΟΓΕ.
Περιοδείες σε χώρους Υγείας και γενικότερα σε χώρους εργασίας προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Επίσης, σήμερα, Κυριακή, 6 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου διοργανώνει συγκέντρωση στο δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Υγεία. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Eurokinissi |
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων στο Αργος |
Στην εκδήλωση όπου θα συμμετέχουν η χορωδία και τα Μαντολινάτα «Εύγερος», καλούνται οι συναγωνιστές και οι φίλοι να συμμετέχουν.
Συγκοινωνίες: Λεωφορείο 732 Αγ. Φανούριος - Ζωοδόχος Πηγή (στάση τέρμα) και τρόλεϊ Νο 11 (με στάση τέρμα). Τηλ. ταβέρνας: 210.7665.700.
Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καλεί τους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στη χρονιάτικη εκδήλωση - συνεστίασή της, που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 12 Φλεβάρη 2011, ώρα 1 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52 - Αθήνα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - τηλ.: 210.8225.407) και τα κατά τόπους παραρτήματά της στην Αττική.
Αύριο θα γίνουν οι παρακάτω απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας:
Οι γιατροί του ΙΚΑ κάνουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και τις 11.2.2011.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσαν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 10/2/2011. Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους για συμμετοχή και στην απεργία της 23/2/2011.
Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικαιροποίησε την απόφαση για 48ωρη απεργία.
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν αύριο φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα και την Τρίτη οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ), μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, κηρύσσει 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 8 και 9 Φλεβάρη για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Την Τρίτη, στις 9 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στα επείγοντα του νοσοκομείου και πορεία στη Βουλή. Ο ΣΕΝΕ καλεί τα σωματεία υγειονομικών, μαζικούς φορείς, εργατικά συνδικάτα, και συλλόγους ασθενών να πορευτούν μαζί τους στον πανυγειονομικό ξεσηκωμό, διεκδικώντας:
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «φονιάς» για την Υγεία.
Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, μονιμοποίηση όλων των έκτακτων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές στα νοσοκομεία.