Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση στο Μάλι - Μάδι

Εκδήλωση για τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, τιμώντας τις μεγάλες νίκες του στο Μάλι - Μάδι το Σεπτέμβρη του 1948, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μάλι - Μάδι, στο χώρο του μνημείου προς τιμήν των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Τ. Γεροζήση «Βίτσι, Αύγουστος - Νοέμβρης 1948».

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, στις 12.30 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Δεντροχωρίου.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

-- Η ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στο «Μπούρτζι», εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης - συζήτησης της νέας έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Κόμμα παντός καιρού». Το θέμα θα παρουσιάσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», του Ριτζάνι Πάλμε Ντατ, οργανώνει η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 24/9, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Θόλος). Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η Μ. Γαβαλά.

Συγκεντρώσεις των ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη

Για τα χρέη και τις απειλές των κατασχέσεων διαδηλώνουν την 1η Οκτώβρη αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που αποφασίζουν Ομοσπονδίες και Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων θα γίνει στις 9 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει την ίδια μέρα διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Βαλαωρίτου 38), στις 9 π.μ., με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διεκδικούν: Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

Επίσης: Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.400 ευρώ.

Μέρα Διεθνούς Δράσης από την ΠΣΟ

Μέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στην ανεργία διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στις 3 Οκτώβρη. Η ΠΣΟ καλεί τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή της, σε όλες τις χώρες του κόσμου, να οργανώσουν εκείνη τη μέρα δραστηριότητες, απεργίες, διαδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ανέργων. Αίτημα των κινητοποιήσεων είναι: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν την ανεργία, μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων

Κάλεσμα στους συνταξιούχους - μέλη τους να πάρουν μαζικά μέρος στην προετοιμασία της παναττικής συγκέντρωσης που διοργανώνουν στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικά αιτήματα: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας για όλους. Οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, που αυτές τις μέρες διοργανώνουν συσκέψεις με τα σωματεία - μέλη τους, καλούν τους συνταξιούχους να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην άγρια πολιτική της κυβέρνησης και να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, τα Σωματεία της Κρήτης που υπάγονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, καλούν σε παγκρήτια πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22/10, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρωτοβουλίες με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα (12 μ., Σύνταγμα) προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, παίρνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες με αιχμή τους άνεργους, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ. Με επόμενο σταθμό τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 4 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται άμεσα τα εξής:

  • Διήμερο δράσης με ζητήματα αιχμής τα εισιτήρια διοργανώνουν στις 22 και 23/9 οι Επιτροπές Αμαξοστασίων του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες. Κύρια αιτήματα είναι η μείωση κατά 50% των εισιτηρίων, η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Στις 22/9 θα γίνουν περιοδείες σε κεντρικούς σταθμούς των αστικών συγκοινωνιών και στις 23/9 συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών, στις 11 π.μ. Το διήμερο αποτελεί μέρος της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση, στις 23 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, αγωνιστική μαζική κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 25/9, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια Χαλκίδας, για τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Τη μέρα εκείνη εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου για την ακύρωση 117 απολύσεων. Επίσης: Στις 3/10 εξόρμηση στα γραφεία ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην Εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ. Συλλαλητήριο στις 3/10 ενάντια στα νέα μέτρα και το Ασφαλιστικό.Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org