«Στο σφυρί» άρχισαν να βγαίνουν από την περασμένη Παρασκευή οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις - μαζί, βέβαια, με τους περιβάλλοντες χώρους τους - για την κατασκευή των οποίων ο ελληνικός λαός πλήρωσε - και εξακολουθεί να πληρώνει - 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,5 τρισεκατομμύρια δραχμές) και που τώρα για να τα προσεγγίσει θα χρειαστεί να πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια εισόδου.
Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση σπεύδει να υλοποιήσει όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος για τη «μεταολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων», πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της δημοσίευσής του. Ενας νόμος, που, όπως είναι γνωστό, «πάτησε» πάνω στο δρόμο που έστρωσε με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενας νόμος - πρόκληση, όπως τον έχει χαρακτηρίσει το ΚΚΕ, «γιατί με αυτόν εκχωρείται η κρατική περιουσία στο μεγάλο κεφάλαιο, τη στιγμή που ο λαός καλείται να σφίξει για άλλη μια φορά το ζωνάρι, για να πληρώσει τα σπασμένα της ολιγαρχίας και να αυξήσει τα κέρδη της».
Η κυβέρνηση, λοιπόν, άρχισε να βγάζει «στο σφυρί» τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά δόσεις, γιατί, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» - μέσω της οποίας γίνονται οι διαγωνισμοί για το μεγάλο αυτό πλιάτσικο - «δεν είναι σκόπιμο να γεμίζει η αγορά ξαφνικά με 20 διαφορετικές μεγάλες προκηρύξεις και συμβάσεις» για λόγους οικονομικούς, δηλαδή για να υπάρξει μεγαλύτερο τίμημα!
Ετσι, την περασμένη Παρασκευή, δημοσιεύτηκαν οι διαγωνισμοί για τις τρεις πρώτες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο για εκμετάλλευση με μακροχρόνιες μισθώσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται από 30 έως 50 ή και παραπάνω χρόνια. Πρόκειται: Για την εγκατάσταση του Κανόε - Καγιάκ Σλάλομ, που βρίσκεται στο Ελληνικό και πρόκειται να λειτουργήσει ως υδροπάρκο («νεροτσουλήθρα»)! Για το γήπεδο Μπάμπινγκτον στο Γουδί, που πρόκειται να μετατραπεί σε αίθουσα μουσικών και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Για το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), που βρίσκεται επί της Κηφισίας στο Μαρούσι και πρόκειται να μετατραπεί σε χώρους γραφείων και τηλεοπτικών στούντιο.
Βέβαια, το ξεπούλημα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ο επόμενος διαγωνισμός, που προσδιορίζεται για τα τέλη Αυγούστου, θα αφορά τη μαρίνα 1.173 θέσεων στον Αγιο Κοσμά (σε δεύτερη φάση προβλέπεται νέος διαγωνισμός για τις υποστηριχτικές εγκαταστάσεις και το ξενοδοχείο με τις 30 σουίτες), αλλά και το κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου. Το Σεπτέμβρη, προγραμματίζονται οι διαγωνισμοί για τη μετατροπή του γηπέδου Τάε Κβο Ντο, που βρίσκεται στο Φαληρικό Ορμο, σε Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και για το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου, όπου προβλέπεται να γίνει γήπεδο γκολφ και ξενοδοχείο...
Eurokinissi
Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, δεν αρκέστηκε στη φραστική καταδίκη του νόμου, αλλά με μεγάλες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε κάλεσε το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν, ώστε να μην εκχωρηθεί η κρατική περιουσία στο κεφάλαιο και να γίνουν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κοιτίδες για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, ενώ η συντήρησή τους να γίνεται με έξοδα του κράτους. Και, βέβαια, τους κάλεσε να παλέψουν για μια ριζικά διαφορετική πολιτική, για τη δική τους λαϊκή εξουσία, που θα αντιμετωπίζει και θα λύνει τα προβλήματα στη βάση των αναγκών τους. Για να γίνει λαϊκή η οικονομία, λαϊκή περιουσία οι εγκαταστάσεις, η γη, να σταματήσει ο πολιτισμός, ο αθλητισμός να είναι εμπόρευμα...