Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9224

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λαϊκή απάντηση στις τρομοκρατικές διώξεις

Ξεκινάει σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά η δίκη των τεσσάρων αγωνιστών, οι οποίοι, μαζί με χιλιάδες ακόμα εργάτες και νεολαίους περιφρούρησαν την απεργία των ναυτεργατών στις 29 Μάη του 2002. Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης απαντούν στην κατάπτυστη και τρομοκρατική δίωξη


ΣΕΛ.  15

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΓΣΕΕ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΑΠΑΤΗ Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΟΧΙ στο πετσόκομμα εργασιακών δικαιωμάτων, ΟΧΙ στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ΟΧΙ στη μείωση τιμής των υπερωριών

Βαφτίζοντας ...«συνάντηση» τον κατάπτυστο διάλογο και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ έδωσε χτες το «παρών» στο υπουργείο Εργασίας, για να διαπραγματευτεί το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη μείωση της τιμής των υπερωριών.

Η συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο διάλογο - απάτη έρχεται να νομιμοποιήσει το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων, που απεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία αναμένεται μέχρι το τέλος της βδομάδας να πάρουν και τη μορφή νομοσχεδίου.

Απάντηση στην αντεργατική συμπαιγνία της κυβέρνησης και της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας έδωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και τη ΓΣΕΕ, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα, μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης, να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα τους.


ΣΕΛ.  12   -   13

14ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίζουμε τον αγώνα των παππούδων μας

Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, οι νέοι της ΚΝΕ «ταξίδεψαν» στην ηρωική ιστορία του τόπου μας, διδάχτηκαν και διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Το 14ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ολοκληρώθηκε με τις εκδηλώσεις της Οργάνωσης Πειραιά στην Αίγινα και των Οργανώσεων Αιγαίου στη Σάμο (φωτ. από τη διαδήλωση στο Βαθύ της Σάμου)


ΣΕΛ.  6   -   7


ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Στο 43,5% το «Οχι»

Και το Λουξεμβούργο έστειλε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής το «Οχι» στο «ευρωσύνταγμα» πήρε το 43,5%, παρά την τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας υπέρ του «ναι»


ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Ακόμα 3 νέοι εργάτες νεκροί

Τρεις νεολαίοι εργάτες, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος, έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή. Σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία, οι νεκροί εργάτες έφτασαν τους 51 από τις αρχές του χρόνου


ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ - ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Συναντήσεις στην Αθήνα

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη στη χώρα μας αντιπροσωπείας του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Γκιούλα Τούρμερ, που συναντήθηκε με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και άλλα στελέχη σε σημαντικούς τομείς της δράσης του Κόμματος, ανταλλάσσοντας πολύτιμες εμπειρίες


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ