Σε αδιέξοδο η μητέρα, αυτοαπασχολούμενη που λόγω χρεών έχει χάσει την ασφαλιστική της ικανότητα
Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί μια αυτοαπασχολούμενη που απενεργοποιήθηκε η ασφαλιστική της ικανότητα, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το μωράκι της, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Πριν πέντε μήνες η αυτοαπασχολούμενη γέννησε ένα κοριτσάκι, που αντιμετωπίζει ηπατική ανεπάρκεια και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση. Η γυναίκα είναι πιθανή δότρια για το βρέφος της, αλλά επειδή είναι ανασφάλιστη στον ΕΦΚΑ, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του παιδιού της.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας ως Αναφορά τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ο οποίος «καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την αναλγησία τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει η συναδέλφισσά μας, και απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση».
Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, η γυναίκα «απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ αρκετό καιρό πριν, ώστε να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνει, αλλά βρήκε τοίχο και μόνο λόγια! Παρότι ζήτησε μια ρύθμιση της οφειλής όπου να μπορεί να ανταποκριθεί, το Ταμείο την απέρριψε και από τότε αδιαφορεί. Η οικογένεια αντιμετωπίζει έναν καθημερινό Γολγοθά, με σοβαρές συνέπειες στη ζωή τους. Τα καθημερινά έξοδα είναι τεράστια, οι ανάγκες για εξετάσεις και φάρμακα που χρειάζεται το βρέφος είναι μεγάλες και δαπανηρές, και παρότι το βρέφος ασφαλίστηκε από τον πατέρα, αυτά δεν καλύπτονται όλα, με συνέπεια η οικογένεια να βάζει το χέρι στην τσέπη συνέχεια».
«Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να είναι η ίδια ασφαλισμένη, καθώς αποτελεί πιθανή δότρια για το παιδί της. Οπως γίνεται αντιληπτό, όσο παραμένει ανασφάλιστη διακυβεύεται η ζωή του βρέφους της», σημειώνει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας πως «το Νοσοκομείο Παίδων αλλά και από το εξωτερικό τής ζητάνε να είναι η ίδια ασφαλισμένη», ενώ «τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα βρεθούν στο εξωτερικό για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να βρεθεί συμβατός δότης».
Ο Σύλλογος απαιτεί «η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ώστε να λυθεί άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα». Συγκεκριμένα, ζητάει να ενεργοποιηθεί η ασφαλιστική ικανότητα της αυτοαπασχολούμενης και να ρυθμιστούν οι οφειλές, σε δόσεις που να είναι βιώσιμες με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες.
Στο «παρά πέντε» της εκπνοής της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που είναι στις 26 Ιούλη, η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) βρέθηκε την Παρασκευή για μία ακόμα φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας να δοθεί παράταση, προκειμένου να μπει φρένο στην ακραία εντατικοποίηση, στους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, στη διαρκή πίεση που βιώνουν οι λογιστές. Μετά από συνεχείς προσπάθειες της Ενωσης και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου. Οπως κατήγγειλε ο Παύλος Αποστόλου, πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ, έλαβαν τη γενική και αόριστη απάντηση ότι «το ζήτημα της παράτασης θα το δει το υπουργείο».
«Το κύριο είναι η υγεία του καθενός μας. Δεν μπορούμε να βάλουμε πάνω από αυτό ούτε τις φορολογικές δηλώσεις ούτε τα έσοδα του κράτους ούτε τίποτα», ξεκαθάρισε. Στο πλαίσιο αυτό, στηλίτευσε τη στάση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας (ΠΟΦΕΕ), που όλο το προηγούμενο διάστημα απαντούσε στα καλέσματα να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ότι «προέχουν τα έσοδα του κράτους» και ότι οι λογιστές είναι οι «θεματοφύλακες» των κρατικών εσόδων.
«Θα αναγκαστούν να τη δώσουν την παράταση. Αυτήν τη μάχη θα την κερδίσουμε», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ και πρόσθεσε ότι ο αγώνας αυτός αφορά και μια σειρά άλλες διεκδικήσεις.
Την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην κινητοποίηση και στα αιτήματά της, που αφορούν και τους μισθωτούς λογιστές, μετέφερε ο γενικός της γραμματέας Μιχάλης Χασιώτης.
«Παίζουν με τις ζωές μας και δεν θα το επιτρέψουμε», υπογράμμισε ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΕΦΕΕΑ, καταγγέλλοντας την εντατικοποίηση που αναγκάζει τους λογιστές να δουλεύουν 16 ώρες το 24ωρο, να μη βλέπουν τις οικογένειές τους, να μην μπορούν να ξεκουραστούν.
Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Διημέρου, στο Πάρκο των Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ, πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από τη θεατρική ομάδα «Γιάννης Νεγρεπόντης» του Εργατικού Κέντρου και ακολούθησε συναυλία από μουσικούς του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η οποία αποτέλεσε μια «ανάσα» πολιτισμού και διασκέδασης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Στη συναυλία συμμετείχαν: Δημήτρης Φωτίου, Γιάννης Κατσανούλης, Στέλιος Παπαδόντας, Φώτης Παπανικολάου, Ηλίας Νικολαΐδης, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Κατσαβάκης, Ελενα Γράβαλου.
Στην εκδήλωση μίλησε η Φανή Καμπέρη εκ μέρους της θεατρικής ομάδας «Γιάννης Νεγρεπόντης» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα μας σήμερα έδωσε μια νότα χαράς σε μικρούς και πιο μεγάλους, παλεύοντας ταυτόχρονα να μην είναι πολυτέλεια μια οικογένεια να παρακολουθήσει μια παιδική δραστηριότητα ή μια παράσταση».
Κάλεσμα να δυναμώσει η διεκδίκηση απηύθυνε σε εργαζόμενους και σωματεία ο Γιάννης Σκοκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ανέδειξε τόσο τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα ώστε οι εργαζόμενοι καθολικά να απολαμβάνουν όχι μόνο φτηνές και ποιοτικές διακοπές αλλά μια ασφαλή και ευτυχισμένη ζωή, όσο και την υπονόμευση αυτών των δυνατοτήτων από το κυνήγι των κερδών των λίγων. Και τόνισε τον μονόδρομο του αγώνα και της αλληλεγγύης: «Παίρνουμε ανάσες, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας για τους νέους μεγάλους αγώνες που ήδη προβάλλουν, να σταθούμε ίσοι στις απαιτήσεις των καιρών».
Φορείς και σωματεία του Αιγάλεω καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους την προσπάθεια να πεταχτεί «άλλη μια φτωχή οικογένεια στον δρόμο, με το νέο κύμα πλειστηριασμών που σαρώνει ό,τι αφήνουν όρθιο τα ενοίκια - φωτιά και η ακρίβεια».
Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος», η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αιγάλεω, η Ενωση Ποντίων Αιγάλεω, το Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας του Συνδικάτου Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας σημειώνουν πως χωρίς κανένα έλεος τα «κοράκια» των funds και των τραπεζών απειλούν την οικογένεια της Σωτηρίας, παιδιού με αναπηρία, με έξωση από το σπίτι τους.
Οπως εξηγούν, πρόκειται για μια οικογένεια «που έχει οδηγηθεί στο αδιέξοδο της μακροχρόνιας ανεργίας και προσπαθεί να ανταποκριθεί στη σκληρή καθημερινότητα έχοντας ένα παιδί ΑμεΑ και δύο ακόμα παιδιά, που αναγκάζονται να δουλεύουν από φοιτητές για να επιβιώσουν. Που δεν δικαιούνται οι γονείς ούτε το πενιχρό Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γιατί εργάζεται πλέον ως απόφοιτος ο ένας εκ των τριών τέκνων! Οι απειλές των funds και των εισπρακτικών εταιρειών έχουν οδηγήσει τους γονείς στην απελπισία και έχουν επιβαρύνει την ψυχική υγεία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους».
Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τον λαό της περιοχής να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Σωτηρίας, καθώς όπως τονίζουν ο αγώνας της οικογένειας είναι και αγώνας όλων, και προειδοποιούν: «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πάρουν ούτε το σπίτι της Σωτηρίας και της οικογένειάς της, ούτε κανένα σπίτι φτωχού ανθρώπου. Δεν θα αφήσουμε καμία οικογένεια, κανένα σπίτι στα νύχια των τραπεζιτών! Ολη η πόλη σε ετοιμότητα!».
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς προς τα παράλια της Λάρισας ανακοίνωση με τα αιτήματά τους, καθώς και τα ποιοτικά μήλα της Αγιάς, για να αναδείξουν το πρόβλημα των πανάκριβων τιμών στα ράφια ενώ οι αγρότες πουλάνε κοψοχρονιά την παραγωγή.
Η κίνηση αυτή συνάντησε την επιδοκιμασία του κόσμου, αναγνωρίζοντας τα κοινά τους προβλήματα, ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιάννη Σκόκα, όπως και η ολιγόλεπτη στάση που πραγματοποίησε το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην εκδρομή την οποία οργάνωνε το Εργατικό Κέντρο στα παράλια.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «πουλάμε ακόμα και κάτω από το κόστος παραγωγής τα προϊόντα μας. Εσύ τα πληρώνεις 4 έως και 10 φορές πιο ακριβά, επειδή οι μεσάζοντες κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών και καταναλωτών με τις "πλάτες" της εκάστοτε κυβέρνησης, που όλες δήλωναν ότι θα ελέγχουν την τιμή από το χωράφι στο ράφι - φυσικά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι αγρότες κατήγγειλαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για τις αόριστες υποσχέσεις που δίνει σχετικά με το αίτημα καταβολής αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι είναι οι μοναδικοί πλημμυρόπληκτοι αγρότες σε όλη τη Θεσσαλία που δεν αποζημιώνονται από τις πλημμύρες, παρά τις μεγάλες καταστροφές και την απώλεια παραγωγής.
Παράλληλα ανέδειξαν ότι αντιμετωπίζουν συνολικά πρόβλημα επιβίωσης και πολλοί απ' αυτούς δεν μπορούν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα, εξαιτίας και διαχρονικών προβλημάτων όπως το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές, οι συχνές ζημιές στην παραγωγή αλλά και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, με το πετσόκομμα της βασικής ενίσχυσης, την απώλεια χρημάτων με τα οικολογικά σχήματα και την κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο μήλο, ύψους 47,5 ευρώ ανά στρέμμα.
Οργή για τη νέα συμφορά, «μέτρα» στα χαρτιά και ατομική ευθύνη ζητά η κυβέρνηση, ούτε κουβέντα για αποζημιώσεις
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ελασσόνα |
Με τους παραγωγούς να είναι σε απόγνωση, λόγια όπως τα παραπάνω καταδεικνύουν τη σημαντική καθυστέρηση αλλά και τα μεγάλα κενά στους ελέγχους για τέτοιες ζωονόσους.
Η καθυστέρηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ το πρώτο κρούσμα πανώλης εντοπίστηκε στις 11 Ιουλίου στα Τρίκαλα και στις 18 του μήνα στη Λάρισα, μόλις χτες, Δευτέρα 22 Ιουλίου, δηλαδή 11 μέρες μετά, έφτασαν στη Λάρισα οι κτηνίατροι από τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επιπλέον, 11 μέρες μετά γίνονται συσκέψεις για το πώς πρέπει να μεταφέρονται γάλα και ζωοτροφές. Ενώ, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει σαφή και επίσημη απάντηση για το πώς προέκυψε το πρόβλημα.
Μετά την Τουρκία τώρα ενοχοποιείται η Ρουμανία για την εισαγωγή μολυσμένων ζώων, αφού εκεί το Σάββατο 20 Ιουλίου εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης σε μεγάλη μονάδα αιγοπροβάτων που εξάγει ζώα στην Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας δήλωσε ότι πλέον γίνονται έλεγχοι «και στα σημεία υποδοχής αμνοεριφίων από τη Ρουμανία». Αυτό όμως γίνεται κατόπιν εορτής, διότι απαγορεύεται ο έλεγχος για ζωονόσους μεταξύ χωρών της ΕΕ όπως και η γενική απαγόρευση εισόδου ζώων ακόμα κι από χώρα της ΕΕ με πανώλη ή άλλη ζωονόσο. Για αυτό άλλωστε το ελληνικό υπουργείο απαγόρευσε την είσοδο ζώων από τη Ρουμανία μόνο προς τη Θεσσαλία.
Αυτό είναι ένα τεράστιο κενό στους ελέγχους, όπως σοβαρό κενό υπάρχει και στον έλεγχο αν εφαρμόζεται η απολύμανση των οχημάτων μεταφοράς γάλακτος και ζωοτροφών στις ζώνες των κρουσμάτων πανώλης. Κυβέρνηση και Περιφέρεια πετάνε το μπαλάκι στους οδηγούς και τους κτηνοτρόφους στη λογική της ατομικής ευθύνης. «Να γίνεται απολύμανση του οχήματος από τον οδηγό και τον κτηνοτρόφο, ο οδηγός να παραδίδει τα ατομικά μέσα προστασίας σε τσάντα στον κτηνοτρόφο που θα πρέπει να τα καταστρέφει», ήταν η οδηγία που έδωσε ο γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στρατάκος! Ενώ, δείγμα της έλλειψης προετοιμασίας του κράτους είναι και το γεγονός ότι από το 2016 δεν έχουν οριοθετηθεί χώροι υγειονομικής ταφής ζώων!
Η ηγεσία του υπουργείου ισχυρίζεται ότι είναι η «μεγαλύτερη κτηνιατρική επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει γίνει ποτέ» και αναγκάστηκε, όπως ανακοινώθηκε, να στείλει στη Θεσσαλία «κτηνιάτρους από όλο τον δημόσιο τομέα, το ΥΠΑΑΤ, τους εποπτευόμενους φορείς, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΕΦΕΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ», επιβεβαιώνοντας τις ελλείψεις αλλά και την αποδυνάμωση άλλων περιοχών!
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια ακόμα σύσκεψη η ηγεσία του υπουργείου απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για αποζημιώσεις, με το πρόσχημα ότι δεν είναι της ώρας... Ομως οι κτηνοτρόφοι έχουν πικρή πείρα και από τις πλημμύρες «Ντάνιελ». Δόθηκαν μόλις 150 ευρώ για κάθε αναπαραγωγικό ζώο, όταν το κόστος αγοράς είναι τουλάχιστον 300 ευρώ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα απαγορεύεται η σφαγή αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στα σφαγεία της Θεσσαλίας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου.
Μέτρα για τη μη εξάπλωση της πανώλης, 300 ευρώ αποζημίωση για κάθε αναπαραγωγικό ζώο, αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και απόδοση των ευθυνών για την εμφάνιση της ζωονόσου στη Θεσσαλία ζητούν οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ελασσόνας που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τη νέα συμφορά που τους βρήκε.
Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου Στέλιος Καραμούλας τόνισε ότι δεν είναι ατομική ευθύνη των κτηνοτρόφων η αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων και σημείωσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Επεσήμανε τον κίνδυνο να μην υπάρξει 100% αποζημίωση, όπως άλλωστε έγινε και για τις πλημμύρες του «Ντάνιελ». Θύμισε ακόμα την περίπτωση της ευλογιάς στον δήμο Λοκρών, όπου θανατώθηκαν ζώα χωρίς να γίνει ποτέ γνωστό πώς προέκυψε το πρόβλημα και απλά δόθηκε 1 κιλό απολυμαντικό σε κάθε μονάδα. Επιπλέον τέθηκε θέμα για τα σημεία ταφής των ζώων που θα πρέπει να είναι κατάλληλα για να μην προκληθούν προβλήματα.
Δεν αποκλείεται το όλο θέμα να αξιοποιηθεί από τη βιομηχανία για να αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας και γάλα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι αρνητικά τα δείγματα που πάρθηκαν από την Παρασκευή έως την Κυριακή από τη ζώνη των 3 χλμ. στην Ελασσόνα και στα Τρίκαλα. Αναμένεται να αρχίσουν οι έλεγχοι και στις ζώνες επιτήρησης των 10 χλμ. Να σημειωθεί ότι η διάρκεια επώασης της νόσου είναι 22 μέρες και κάθε τυχόν νέο κρούσμα επανεκκινεί τη διάρκεια της επώασης.
Είναι επίσης με ερωτηματικό το πότε θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, αφού μόνο στην Ελασσόνα πρέπει να ελεγχθούν ένα προς ένα πάνω από 100.000 ζώα, αν δεν προκύψει νεότερο κρούσμα σε άλλη περιοχή. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου.
Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανώλης ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Λαμπρούλης ζητά να εξασφαλιστεί ο άμεσος εντοπισμός της διαδρομής από την εισαγωγή έως τη διασπορά της νόσου, ο έλεγχός της και η στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών με μόνιμο κτηνιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Επίσης να υπάρξει πλήρης αποζημίωση, στο 100% της ζημιάς, των πληγέντων κτηνοτρόφων, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, η αντικατάσταση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου με ευθύνη του κράτους, η στήριξη με ζωοτροφές, απολυμαντικά και άλλα απαραίτητα των κτηνοτρόφων που θα υποχρεωθούν να θέσουν τα κοπάδια τους σε καραντίνα και η αποτροπή μειώσεων στην τιμή του γάλακτος και του κρέατος στους παραγωγούς.
Υπογραμμίζει ακόμα ότι η εισροή ζωονόσων «είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχρονικά, στο πλαίσιο συνδιαμόρφωσης και υλοποίησης της ΚΑΠ της ΕΕ.
Αυτή είναι η πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα σε "ξέφραγο αμπέλι" για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων, που μέσω των αθρόων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου εξασφαλίζουν εισροές από όπου τους συμφέρει καλύτερα. Αυτή είναι η πολιτική που έχει αποδεκατίσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα (υπηρεσίες ΥΠΑΑΤ, κτηνιατρικά εργαστήρια, υπηρεσίες Περιφέρειας κ.λπ.), γιατί θεωρεί τη στελέχωσή τους "κόστος"».