Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 2 Νοέμβρη οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
Οι εκλογές γίνονται:
Σε σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα καλούν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου 3).
Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία: ΣΕΤΕΠΕ, Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα».
Με φόντο τη διαρκή αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, οδηγίες για το εμβολιαστικό πρόγραμμα με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο, που είναι διαθέσιμο από χτες, δόθηκαν από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι χτες το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού στο emvolio.gov.gr, για εμβολιασμό και στις ομάδες που συστήνεται ο εμβολιασμός θα αποσταλεί sms, ώστε με «ατομική τους ευθύνη» να το φροντίσουν. Προτεραιότητα εμβολιασμού θα έχουν άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης ανεξαρτήτως ηλικίας, εγκυμονούσες, άτομα με αυξημένη έκθεση στον κορονοϊό, όπως οι υγειονομικοί.
Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για το μπαράζ εκβιασμών και τρομοκρατίας εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς για την αποδοχή του νέου προγράμματος «εθελούσιας» εξόδου κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για να μη γίνει καμιά απόλυση με όποια μορφή και να μην κλείσει κανένα κατάστημα.
Στην Ερώτηση τονίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς καταφεύγει τις τελευταίες μέρες σε μπαράζ εκβιασμών και τρομοκράτησης των εργαζομένων, κυρίως σε καταστήματα της επαρχίας, για να αποδεχθούν την υποτιθέμενη «εθελούσια» απόλυσή τους. Αυτή η εξέλιξη είναι κομμάτι των συνολικών μεθοδεύσεων των τραπεζών, που τα τελευταία χρόνια έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και έχουν κλείσει εκατοντάδες καταστήματα, στο όνομα του ανασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος.
«Είναι χαρακτηριστικό», σημειώνεται στην Ερώτηση «ότι πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα "εθελούσιας" εξόδου, είχαν αφήσει πολλούς εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο εργασίας, από άλλους είχαν αφαιρέσει ακόμα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Φτάνουν στο σημείο να ακολουθούν τέτοιες πρακτικές ακόμα και σε καταστήματα των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπως π.χ. στο κατάστημα Παλαμά, οδηγώντας στην ανεργία ανθρώπους που πριν λίγες μέρες είδαν τη ζωή τους, το σπίτι τους, την περιουσία τους να καταστρέφονται.
Το ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να μη γίνει καμία απόλυση με οποιαδήποτε μορφή, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους. Επίσης, για να μην κλείσει κανένα κατάστημα στην περιφέρεια αλλά και στην Αττική, αφού ήδη η μεγάλη μείωση των καταστημάτων όλα αυτά τα χρόνια έχει επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν».
Εργαζόμενος με σκλήρυνση κατά πλάκας εξωθείται σε παραίτηση από μεγάλη επιχείρηση | Κινητοποίηση σήμερα από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Σε κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας «Φίλιππος Νάκας» στο κέντρο της Αθήνας (Ναυαρίνου 13), στις 5.30 μ.μ., προχωρά σήμερα Τρίτη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας να εξαναγκάσει σε παραίτηση εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας τον οποίο είχε απολύσει και αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω τον Δεκέμβρη 2022.
Οπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος και άλλοι φορείς, η εταιρεία επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις» του εργαζόμενου τον μετακινεί από το κατάστημα της Γλυφάδας στο κατάστημα του Αιγάλεω, για το οποίο χρειάζεται να παίρνει τρία μέσα μεταφοράς, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας (δύο σπαστά και εκ επιτροπής ωράρια) του στερεί κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και φροντίδας της υγείας του! Παρά την προσπάθεια του εργαζόμενου, του σωματείου και της Επιθεώρησης Εργασίας να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσει να δουλεύει όπως έκανε όλους αυτούς τους μήνες στο κατάστημα της Γλυφάδας ή ακόμα και στο κατάστημα Αιγάλεω αλλά με ωράριο που να μην επιβαρύνει την υγεία του η εταιρεία κρατά αδιάλλακτη στάση.
«Ξεκάθαρα προκλητικά και εκδικητικά», υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «η "Φίλιππος Νάκας" επιδιώκει την παραίτηση του συναδέλφου. Αφού πριν 10 μήνες δεν μπόρεσε να τον απολύσει, μετά την άμεση κινητοποίηση του σωματείου, τώρα τον οδηγεί στην παραίτηση».
Ο Σύλλογος καλεί εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη στάση της εταιρείας και όλοι μαζί να απαιτήσουν ο εργαζόμενος να συνεχίζει να εργάζεται, όπως μέχρι, σήμερα στο κατάστημα της Γλυφάδας. Ακόμα, απαιτεί να οριστεί άμεσα εργατική διαφορά, να πάρουν θέση η Επιθεώρηση Εργασίας και το υπουργείο Εργασίας.
Πάνω από 120 οι κενές θέσεις, ενώ οι ανάγκες μεγαλώνουν
Eurokinissi |
Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης, από 1η Οκτώβρη έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στα Κέντρα Πρόληψης και βρέθηκαν στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι που για δύο χρόνια είχαν εκπαιδευτεί στην πράξη για δράσεις πρόληψης.
«Εχουμε εκφράσει πάρα πολλές φορές τις αντιρρήσεις μας για την ίδια τη φύση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς νομιμοποιούν επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, δεν αποτελούν κομμάτι της σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και μεταμορφώνουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πιλοτικές δράσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο.
Και θυμίζει ότι από την αρχή ανέδειξε τον ιδιαίτερο τρόπο που λειτούργησε το ΕΣΠΑ στα Κέντρα Πρόληψης, καθώς «οι προσλήψεις έγιναν από τον ΟΚΑΝΑ και μετά παραχωρήθηκαν ως "δανεικοί" οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, εντείνοντας το θολό θεσμικό τοπίο. Αυτό συνέβη σε αντιδιαστολή με τις μόνιμες προσλήψεις, που καθυστερούν εδώ και μια δεκαετία και είναι αναγκαίες για τη βασική λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι φεύγουν από τα Κέντρα Πρόληψης εργαζόμενοι που κάλυψαν μερικώς κάποια κενά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων».
Καταγγέλλει μάλιστα το Σωματείο ότι σε όσα Κέντρα έχουν κάποια σχετική οικονομική ευρωστία, «η πρόταση είναι να καλυφθούν με "μπλοκάκια" αυτά τα κενά. Πράγμα που σημαίνει ότι για μία ακόμα φορά το ζήτημα της υποστελέχωσης προτίθεται να λυθεί μερικώς, αποσπασματικά και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό από τον ΟΚΑΝΑ. Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική λογική να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, με διαφορετικές επαγγελματικές και εργασιακές σχέσεις, κάτι που έγινε κατά κόρον με τους συναδέλφους των ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να δέχονται τις συνέπειες σήμερα πολλοί συνάδελφοι, βλέποντας την πόρτα της εξόδου». Και καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης, μόνιμους ή συμβασιούχους, καθώς και τις τοπικές κοινότητες - αποδέκτες των υπηρεσιών μας, «να αγωνιστούμε σθεναρά για την κάλυψη των άνω των 120 κενών θέσεων στα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και για ένα δημόσιο θεσμικό πλαίσιο που θα στηρίξει τα Κέντρα Πρόληψης, καθώς έχει φανεί με διαδοχικές κινήσεις και παραλείψεις και αυτής της κυβέρνησης ότι τα αφήνει να "φυτοζωούν"».
Στις 10 π.μ. στα γραφεία της «Cepal»
Σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «Cepal» (σταθμός Μετρό «Φιξ», στον πεζόδρομο του Κουκακίου) σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. καλεί σωματεία και φορείς το ΠΑΜΕ, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.
Με τον αγώνα των σωματείων και των φορέων για το δικαίωμα του λαού στη στέγη να συνεχίζεται, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι η επίθεση στη λαϊκή κατοικία εντείνεται, αφού χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε σημείο λίγο πριν χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα κι αυτοί που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν τα δάνειά τους, εξαιτίας της ακριβείας, των υψηλών επιτοκίων και των παγωμένων μισθών βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν. «Κανένας δεν θα μείνει μόνος απέναντι στα κοράκια, τις τράπεζες, τις εταιρείες διαχείρισης και τα αρπακτικά», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.
Σωματεία στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για τις δουλειές τους
Στον αποκλεισμό του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της Παρασκευής, μετά από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να παραδοθεί στη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, κατ' εντολή του fund που αγόρασε την ιδιοκτησία μέσω πλειστηριασμού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση στο εργοστάσιο, εγκλώβισαν τους εργαζόμενους και τα συνεργεία του εργολάβου και περιέφραξαν το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ μετακινήθηκαν προς το οικόπεδο 60, το οποίο επίσης βρίσκεται υπό κατάληψη αλλά δεν ανήκει στο fund, καθώς είχε δεσμευτεί στο παρελθόν από το ΙΚΑ λόγω χρεών.
Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, καταδικάζοντας την αστυνομική επέμβαση, εκφράζουν τα Σωματεία Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και Μετάλλου Κ. Μακεδονίας.
Στέκονται αλληλέγγυα στους 22 εργαζόμενους που συμμετέχουν στην ΚΟΙΝΣΕΠ και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, μετά τον πλειστηριασμό του οικοπέδου που λειτουργεί η επιχείρηση.
Και σημειώνουν ότι «υπεύθυνες γι' αυτήν την εξέλιξη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν και άνοιξαν τον δρόμο στα κοράκια των τραπεζών και στα διάφορα funds».
Τα Σωματεία ζητούν να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ και η αστυνομία από τον χώρο του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου και να διασφαλιστεί η λειτουργία της επιχείρησης. Κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά και αξιοπρεπές εισόδημα. Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Επίσης, να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και των παλιών μετόχων η καταβολή όλων των αποζημιώσεων και των χρωστούμενων δεδουλευμένων που δικαιούνται όσοι έχασαν τη δουλειά τους από το 2011 και μετά, από την πτώχευση της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας. Να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η ασφάλιση όλων αυτών των εργαζομένων, να αναγνωριστούν ως συντάξιμα όλα τα χρόνια από τότε που έκλεισε η επιχείρηση.
Αγωνιστικά υποδέχθηκαν χτες τον υπουργό Υγείας, αντιδρώντας στην υποβάθμιση μέχρι διάλυσης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Συνέχεια με συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10
Ο υπουργός Υγείας πραγματοποιούσε σύσκεψη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τις Ιατρικές Ενώσεις Ηρακλείου και τις διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων λειτουργίας του τελευταίου, με κλινικές και ιατρεία να κινδυνεύουν με κλείσιμο, λόγω της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης. Ηδη, άλλωστε, τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου έχουν ανασταλεί εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Μετά τη σύσκεψη, μάλιστα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ως «διέξοδο» την πρόσληψη με ...μπλοκάκι ιδιωτών αναισθησιολόγων για ένα τρίμηνο (!) ώστε να επαναλειτουργήσουν τα 4 χειρουργικά κρεβάτια του νοσοκομείου. Παράλληλα, επανέλαβε τις αόριστες χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για προκήρυξη θέσεων προσωπικού για όλες τις ειδικότητες το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σχολιάζοντας αυτήν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας: «Εφερε σαν λύση την ίδια δοκιμασμένη πολιτική των μπαλωμάτων για ακόμα μια φορά».
Καταγγέλλοντας μάλιστα τον κυβερνητικό εμπαιγμό ανέφερε: «Η προσπάθεια του υπουργού να εμφανίσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του (παραιτήσεις γιατρών, νοσηλευτών κ.ά., αδυναμία εξεύρεσης υγειονομικού προσωπικού) σαν την αιτία, την ώρα που απαξιώνεται συνειδητά ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας, με ολέθριες συνέπειες που έχει για τον λαό, δείχνει ότι υλοποιείται ένα διαχρονικό σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων δομών, συγχωνεύσεων κλινικών - τμημάτων (όπως ειπώθηκε για τα νοσοκομεία του Λασιθίου), κατηγοριοποίησης νοσοκομείων, εμπορευματοποίησής τους».
Κάλεσε παράλληλα τους υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ, όπως και όλους τους Ηρακλειώτες, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Βενιζέλειου, συνολικά στους υγειονομικούς που δίνουν μάχη για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους χωρίς πληρωμές.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις με στάση εργασίας των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας με πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κρήτης του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «τρύπιο σωσίβιο», αφού πρόκειται για «λύσεις» που αφορούν προσλήψεις με μπλοκάκι 3 ιδιωτών αναισθησιολόγων για ένα τρίμηνο.
«"Ηλθον, είδον και απήλθον". Αυτή είναι η ουσία της επίσκεψής του. Και είναι λογικό, αφού εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που εφαρμόζεται αυτό το διάστημα - σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης - με το κλείσιμο νοσοκομείων σε όλη την Κρήτη, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, την παράδοσή τους στα νύχια των εμπόρων, σε βάρος της υγείας όλου του λαού της Κρήτης», σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Τη στήριξή της στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και όλου του λαού «που ξεδιπλώνονται κάθε μέρα σε κάθε νοσοκομείο και πόλη της Κρήτης για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους», εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.
Τετράωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.) προκήρυξε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» για τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, στη 1 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος), για την οργάνωση του αγώνα και θα ακολουθήσει μοτοπορεία μέχρι τα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.
Το Σωματείο αναφέρει στο κάλεσμά του ότι «μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές μας Συνελεύσεις έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή ΕΣΣΕ». Ενας αγώνας που αφορά όλους τους διανομείς δικύκλου - είτε είναι μισθωτοί είτε ψευδώς αυτοαπασχολούμενοι freelancer - και όλους όσοι εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας.
«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με την πρόταση του Σωματείου μας για την ΕΣΣΕ που κατατέθηκε τρεις μήνες νωρίτερα. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι αν και δεσμεύτηκαν αποφεύγουν να γνωστοποιήσουν γραπτώς τη δική τους αντιπρόταση», αναφέρει. Η τελευταία προσπάθεια του Σωματείου για να πάρει γραπτώς την αντιπρόταση της εργοδοσίας ήταν να τη ζητήσει με επιστολή, για την οποία δεν πήρε απάντηση. «Μετά και από τη συγκεκριμένη εξέλιξη αποφασίσαμε πως ο αγώνας μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστεί με δράσεις/κινητοποιήσεις και με την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) για τις 23 Οκτώβρη προκειμένου να πιέσουμε για τη γραπτή απάντησή της».
Το Σωματείο διεκδικεί: Η εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις. Να κατοχυρωθούν 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής). Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται. Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.