Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Πρόταση για συντονισμένο αγώνα

Αγωνιστική πρόσκληση απευθύνουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς τέσσερις σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη και διοργάνωση παντού τοπικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό και συνεργασία με τοπικούς φορείς, ΕΛΜΕ και σωματεία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).

Οπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι «Αριστοτέλης», «Ελλη Αλεξίου», Κερατσινίου - Περάματος, «Κ. Σωτηρίου», που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συντονισμού, «αυτή τη στιγμή που κρίνεται το μέλλον των εργαζομένων και του κινήματός τους, ένα είναι το σύνθημα: Συντονισμένος, ανυποχώρητος και παρατεταμένος αγώνας μέχρι τη νίκη. Μέχρι την απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μέχρι την αναχαίτιση - ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν σε όλους τους συλλόγους έκτακτες γενικές συνελεύσεις, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί της βάσης για τη συνέχεια του κινήματος».

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα ξεκινούν και οι γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ της χώρας, που συζητούν για τη στάση του κλάδου απέναντι στις εξελίξεις. Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ προωθεί εισήγηση με πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Μάη, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα συνέλθει στην Αθήνα το Σάββατο 12 Μάη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρχίζουν οι εκλογές

Στην ανάδειξη του νέου ΔΣ θα προχωρήσει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ιωαννίνων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εκλογές, από μεθαύριο Πέμπτη μέχρι και τις 17 Μάη.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να αντιπαλέψει τα προβλήματα των σπουδαστών μέσα στις σχολές και να υπάρξει συλλογική δράση για ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με στέρεη μόρφωση, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου Ιωαννίνων είναι το πάγωμα των διδάκτρων, με προοπτική την κατάργησή τους, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών, η πρόσληψη εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης, καθώς και ειδικότητες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών. Ακόμη ο Σύλλογος ζητάει την κατοχύρωση της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των σπουδαστών μέσα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου και την εξασφάλιση της εργασίας των αποφοίτων με δικαιώματα και εγγραφή των ανέργων αποφοίτων στο ταμείο ανεργίας.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Εσπασαν την τρομοκρατία

Με απάντηση στην πρόκληση - πρόσκληση της αστυνομίας από τους σχολάρχες της σχολής ΠΑΣΤΕΡ, άρχισαν χτες οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Από τη διενέργεια εκλογών για το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών έξω από την «Κορέλκο» (φωτογραφία αρχείου)
Από τη διενέργεια εκλογών για το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών έξω από την «Κορέλκο» (φωτογραφία αρχείου)
Από την επιχείρηση τρομοκράτησης στη σχολή ΠΑΣΤΕΡ, που στήθηκε από τους σχολάρχες με τη συνδρομή της αστυνομίας, χαρακτηρίστηκε η χτεσινή πρώτη μέρα των εκλογών του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) στη Θεσσαλονίκη, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 11 Μάη.

Χτες Δευτέρα, κάλπες στήθηκαν έξω από τις σχολές ΠΑΣΤΕΡ, ΔΕΛΤΑ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΞΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΗ και ESAS. Περισσότεροι από 300 σπουδαστές συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που δείχνει το κύρος που απέκτησε με τη δράση του ο Σύλλογος ανάμεσα στους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ενδεικτικό δείγμα για την αναμενόμενη μαζική συμμετοχή και τις επόμενες μέρες.

Στην ΠΑΣΤΕΡ, όπου προφανώς οι σχολάρχες θεώρησαν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές. Ετσι κάλεσαν την αστυνομία, καταγγέλλοντας πως έξω από τη σχολή τους, όπου είχε στηθεί η κάλπη, λάμβανε χώρα το αδίκημα της «κατάληψης πεζοδρομίου»!!!

Η αστυνομία έσπευσε να συνδράμει στη δίωξη των... εγκληματιών. Ανδρες της έφτασαν στην ΠΑΣΤΕΡ στις 11 το πρωί και επί περίπου 3 ώρες, μαζί με εύσωμους «υπαλλήλους» της σχολής στέκονταν σχεδόν πάνω από την κάλπη, τρομοκρατώντας τους σπουδαστές και μόνο με την παρουσία τους. Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της ΠΑΣΤΕΡ οι σχολάρχες απειλούσαν τους σπουδαστές της σχολής υποψήφιους για το ΔΣ του Συλλόγου.

Τελικά η πρόκληση δεν πέρασε. Τα μέλη του Συλλόγου μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που είχαν κληθεί από το ΣΥΣΠΙΣ, περιφρούρησαν τη διαδικασία και ανάγκασαν την αστυνομική δύναμη να φύγει.

«Η συμμετοχή των σπουδαστών στην εκλογική διαδικασία έδειξε πρώτ' απ' όλα την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν όλους όσοι επιβουλεύονται τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή. Να αντιπαλέψουν την αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης, βιομηχάνων και ΕΕ. Οι σπουδαστές έδωσαν παράλληλα αποστομωτική απάντηση στην τρομοκρατία, που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα προσπάθησαν να επιβάλουν οι σχολάρχες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΠΙΣ και καλεί τα μέλη του «και τις επόμενες μέρες να σταθούν στις επάλξεις της μάχης για σύλλογο μαζικό, αγωνιστικό, μαχητικό. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στις σχολές κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό».

Διώξεις εκπαιδευτικών για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Προϊστάμενος Β/βάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη ενεργοποίησε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρόλο που αυτή έχει «παγώσει» από το ίδιο το υπουργείο

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Β΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Β΄ ΠΥΣΔΕ) παραπέμφθηκαν 10 εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ, με την κατηγορία ότι διέπραξαν τα αδικήματα της «παράβασης υπηρεσιακού καθήκοντος και της σοβαρής απείθειας», επειδή «αρνήθηκαν να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης», ενεργώντας σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Την πειθαρχική δίωξη των συνδικαλιστών και των εκπαιδευτικών άσκησε ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου της Β΄ Διεύθυνσης, Ευάγγελος Κουλουμπής, με το πρόσχημα πως τα παραπάνω αδικήματα επισύρουν ποινή μεγαλύτερη απ' αυτή που μπορεί να επιβληθεί από τον ίδιο. Ο εν λόγω προϊστάμενος προχώρησε στην πράξη αυτή ενεργοποιώντας τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (με αριθμ. πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ50/497οικ.2432/1-2-2001), στην οποία σημειώνεται πως «δεδομένου ότι η μη υποβολή συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα ακολουθείται η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του υπαλλήλου». Ωστόσο, αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει προς την ΑΔΕΔΥ - η οποία προσέφυγε στο ΣτΕ - πως παγώνει η εφαρμογή των εγκυκλίων του για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους δημοσίους υπαλλήλους, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - μέλη της οποίας είναι και οι 10 εκπαιδευτικοί που διώκονται - καλεί τον προϊστάμενο Ε. Κουλουμπή να ανακαλέσει τις παραπομπές και προειδοποιεί πως αν δε σταματήσει η πειθαρχική δίωξη των εκπαιδευτικών, θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Με ανακοίνωσή της επίσης σημειώνει: «Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του κ. προϊσταμένου, ο οποίος εμφανίζεται "βασιλικότερος του βασιλέως", ή αν η παραπομπή συναδέλφων εγκαινιάζει μια νέα τακτική της Διοίκησης απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση που προβάλλει σε αυταρχικές επιλογές της κυβέρνησης. Γιατί, ουσιαστικά, η πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μετατρέπει σε "αδίκημα", σε πειθαρχικό παράπτωμα, την εφαρμογή των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων και τις διεκδικήσεις τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους δημόσιους υπαλλήλους ως εξ ορισμού φοροφυγάδες ή καταχραστές του δημοσίου χρήματος, εξαναγκάζοντάς τους να υποβάλλουν την υποτιμητική δήλωση περί "πόθεν έσχες", τη στιγμή μάλιστα που μένουν στο απυρόβλητο οι "έχοντες και κατέχοντες" αυτού του τόπου».

ΚΚΕ
Να αναβαθμιστεί η ναυτική εκπαίδευση

Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και τα προβλήματα των σπουδαστών τους, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή.

«Στρατιωτικοποιημένη, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των εφοπλιστών και με αναχρονιστικά προγράμματα σπουδών, επισημαίνεται στην Ερώτηση, είναι η εκπαίδευση που παρέχουν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της χώρας μας. Πρόκειται για μια κατάσταση που επιδεινώνεται διαρκώς μέσα στη γενικότερη όξυνση των προβλημάτων παιδείας, προκαλώντας κινητοποιήσεις των σπουδαστών, που καταγγέλλουν: Από τις ναυτικές σχολές απουσιάζει το επιστημονικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υποδομής. Τα βιβλία είτε λείπουν είτε το περιεχόμενό τους είναι εντελώς αναχρονιστικό. Οι εφοπλιστές παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στα πιο κρίσιμα ζητήματα. Την εφαρμογή των εσωτερικών κανονισμών, που είναι αντιδημοκρατικοί και αυταρχικοί, εποπτεύουν οι λιμενικοί. Αναγκάζονται να εργάζονται, για ένα χρόνο, ουσιαστικά χωρίς εργατικά δικαιώματα και, μάλιστα, οι εφοπλιστές που τους απασχολούν, επιχορηγούνται από το κράτος».

«Από τα παραπάνω είναι φανερό, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, ότι επιδιώκεται η διαμόρφωση υπάκουων εργαζόμενων με στενή ειδίκευση, χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε θάλασσα και σε στεριά, απόλυτα εξαρτημένων από το εφοπλιστικό κεφάλαιο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, που σημαίνει: Την ανωτατοποίηση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και την υπαγωγή τους στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Τη διαμόρφωση των κατάλληλων προγραμμάτων σπουδών. Τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο επιστημονικό - εκπαιδευτικό προσωπικό. Την αποστρατιωτικοποίηση τους, με την άμεση απομάκρυνση των λιμενικών και την κατάργηση των αντιδημοκρατικών - αυταρχικών εσωτερικών κανονισμών.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο - «απάτη»

Συλλαλητήρια αύριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις

Αύριο Τετάρτη, θα είναι όπως φαίνεται η μέρα που το νομοσχέδιο - «απάτη» της κυβέρνησης για τη δήθεν «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και αυτή τη μέρα επιλέγουν για να δώσουν ακόμα μια αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση οι φοιτητές και γενικότερα η πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τελικά, εκφράζουν και φορείς των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, συλλαλητήρια θα γίνουν αύριο: στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί, στα Προπύλαια, με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Νηπιαγωγών, Παντείου και Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και τη στήριξη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο Βόλο, όπου οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Νομαρχία.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Λεονταρίων, με απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Χημικού και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη Σάμο, όπου θα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με κάλεσμα των Συλλόγων Διοίκησης Επιχειρήσεων Χίου και Μεσογειακών Σπουδών Ρόδου.

Τα αγωνιστικά πλαίσια των φοιτητικών γενικών συνελεύσεων, που καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο, περιλαμβάνουν αιτήματα ενάντια συνολικά στις κατευθύνσεις τις Μπολόνια, που προωθούνται και μέσω αυτού του νομοσχεδίου και οδηγούν στην υποβάθμιση και διάσπαση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σε συνδυασμό με τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό κτλ., οι φοιτητές σημειώνουν στις αποφάσεις τους ότι «διαμορφώνεται το καλούπι που θα βγάζει τον αυριανό εργαζόμενο - κατ' όνομα επιστήμονα - της χειραγώγησης, των ανύπαρκτων δικαιωμάτων, της ελαστικοποίησης, της εργασιακής περιπλάνησης, της ανεργίας, των ανύπαρκτων ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συνολικά το πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ υποβαθμίζεται, διαλύεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Καταγγέλλουν επίσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να φέρει σε τεχνητή αντιπαράθεση φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και τους ίδιους τους σπουδαστές μεταξύ τους, με το "καρότο" του μπάτσελορ στα Πολυτεχνεία».

Απέναντι σ' όλα αυτά απαιτούν: Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ, μη εφαρμογή των αποφάσεων της Μπολόνια, συγκρότηση Δημόσιας Δωρεάν Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, κρατική χρηματοδότηση για σίτιση και στέγαση για όλους, πλήρη κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής, κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων, δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Συλλαλητήρια στη Βόρεια Ελλάδα

Με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου και πορεία στους δρόμους της πόλης που θα καταλήξει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν αύριο αγωνιστικά την απαίτησή τους να αποσυρθεί το ν/σ για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν την πάλη τους, με στόχο να εμποδίσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Μπολόνια. Εξάλλου με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσει αύριο και το Πανεπιστήμιο.

Αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση, υιοθετώντας το αγωνιστικό πλαίσιο της ΦΕΑΠΘ, είχαν πάρει μέχρι χτες το μεσημέρι οι Σύλλογοι Φοιτητών Γεωλογικού, Ψυχολογικού, Γερμανικού, Αγγλικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Ιατρικής και Κτηνιατρικής.

Στο μεταξύ συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Με απόφαση των Συλλόγων Νομικής και Παρευξείνιων Γλωσσών και Πολιτισμών, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη Νομική Σχολή και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής αποφάσισε τη συμμετοχή των φοιτητών στην απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Μάη με παράλληλη αποχή από τα μαθήματα.

Πλήθος αντιδράσεων

Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ και τις επιταγές της Μπολόνια, μια σειρά σύγκλητοι πανεπιστημίων έχουν πάρει αποφάσεις παραίτησης των πρυτανικών αρχών και αναστολής της λειτουργίας των ιδρυμάτων, ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) ΑΕΙ καλεί τους Συλλόγους - μέλη της σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας να κηρύξουν απεργία την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου δεν ικανοποιεί, όμως, ούτε τους προέδρους των ΤΕΙ, που μέχρι πρότινος στήριζαν πλήρως τις επιλογές της κυβέρνησης και τώρα μιλούν για «κλιμάκωση» των ενεργειών τους «ανάλογα με τις εξελίξεις». Οι καθηγητές των ΤΕΙ, επίσης, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΣΕΠ) καλούν αύριο σε συγκέντρωση στη Βουλή και έχουν εξαγγείλει ότι τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου (στην Ολομέλεια της Βουλής). Τόσο οι πρόεδροι όσο και οι καθηγητές των ΤΕΙ ζητούν να δοθεί στα ιδρύματα η δυνατότητα διοργάνωσης μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ αντιδρούν στο χαρακτηρισμό τους ως «μη πανεπιστημιακά» και στους όρους εξέλιξης του εκπαιδευτικού προσωπικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ