Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ιστορία παλιά και επαναλαμβανόμενη

Η ιστορία είναι παλιά και επαναλαμβανόμενη. Οταν δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν κοινή στρατηγική επιλογή, όπως, π.χ., την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την ενεργό συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και τους πολέμους, κάτι θα πρέπει να κάνουν για να δικαιολογήσουν τη ...διαφορετικότητά τους. Κάπως θα πρέπει να αντιδράσουν, προκειμένου να πείσουν - ίσως τους αφελείς - ότι δεν πρόκειται για ένα κόμμα στη συσκευασία των δύο. Και αυτό που έχουν εφεύρει και τα δύο, είναι η δημιουργία κλίματος τεχνητής όξυνσης. Και ο κ. Πάγκαλος έχει αποδειχτεί «μανούλα» σε κάτι τέτοια. Με αφορμή τις νέες αλχημείες Αλογοσκούφη για στατιστική αύξηση του ΑΕΠ κατά 25%, μιλώντας προχτές σε ραδιοφωνικό σταθμό, άνοιξε το στόμα του και τι δεν είπε ο άνθρωπος. Κατά τον Πάγκαλο λοιπόν, ο Αλογοσκούφης είναι «νούμερο», «γελοίος» «ανεκδιήγητος», ότι θα πρέπει να κυκλοφορεί στη Βουλή με τσίγκινο πετσί, και άλλα τέτοια σοβαρά ...πολιτικά επιχειρήματα. Μόνο που και σ' αυτήν την περίπτωση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. Το 1995, ο υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου είχε αναθεωρήσει στατιστικά το ΑΕΠ της χώρας κατά 28%! Να, λοιπόν, που ακόμη και με χρονική διαφορά η πολιτική τους, αλλά και οι αλχημείες τους δε διαφέρουν.

Ας το καταλάβουν, λοιπόν, όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της χώρας απαιτεί την ανατροπή του. Αλλά αυτό είναι λαϊκή υπόθεση. Που, αν το αποφασίσουν οι άνθρωποι της δουλιάς, έχουν τη δύναμη να το καταφέρουν. Μόνον έτσι θα απαλλαγούν από τα βάσανά τους και αυτούς που τα δημιουργούν. Εχουν, λοιπόν, την ευκαιρία τώρα να κάνουν ένα βήμα. Ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στις τοπικές εκλογές.

Δυστυχώς ... επλουτίσαμε!

Η Ελλάδα - σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη - είναι κατά 25% πλουσιότερη απ' ό,τι φαίνεται, καθώς υπάρχουν και εισοδήματα που δε δηλώνονται. Ο υπουργός δηλώνει πως μιλάει με στοιχεία. Κάθισε - λέει - και υπολόγισε τον πλούτο της χώρας και τον έβγαλε παραπάνω. Εκτός, όμως, από το πόσος είναι ο πλούτος, υπάρχει κι ένα άλλο ερώτημα, που πρέπει να το θέσουν οι εργαζόμενοι - σε λίγες μέρες και στην κάλπη - προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για πλούσια Ελλάδα: Ποιος παράγει αυτόν τον πλούτο και ποιος τον καρπώνεται;

Τον πλούτο τον παράγουν αυτοί που δουλεύουν. Και στην Ελλάδα - το λένε και τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ - οι εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά. Πολλοί, όχι, πλέον, 8ωρο, αλλά 12ωρο και 16ωρο κι όχι σε μια δουλιά, αλλά σε δύο και τρεις. Ομως, τον πλούτο δεν τον καρπώνονται οι ίδιοι, γι' αυτό παραμένουν φτωχοί και γίνονται φτωχότεροι. Εργάζονται περισσότερο, αλλά δεν αμείβονται ανάλογα. Η αύξηση στο μεροκάματο που πήραν, φέτος, είναι «ψίχουλο» (η σύμβαση που υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ τους δίνει 77 λεπτά), οι μισθοί καθηλωμένοι (οι δάσκαλοι που απεργούν, αυτές τις μέρες, παίρνουν 950 ευρώ), οι συντάξεις εξευτελιστικές (πάνω από το 60% των συνταξιούχων παίρνουν μέχρι 500 ευρώ).

Ο πλούτος πάει στους κεφαλαιοκράτες, που κάθονται και μαζεύουν παράδες. Το δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία: Τεράστια είναι η αύξηση κερδών μιας «δράκας» τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων. Πολλά από αυτά τα κέρδη δε δηλώνονται - ανάμεσά τους κι εκείνα που προέρχονται από τη «μαύρη εργασία» - για να μη φορολογούνται. Οπως δε δηλώνονται και τα «κλεψιμαίικα» των διαφόρων απατεώνων - κουμπάρων της μίζας, συγγενών της αρπαχτής κι άλλων λωποδυτών - που ζουν σαν «παράσιτα» της πλουτοκρατίας γιατί τους χρειάζεται, και γι' αυτό «τους ταΐζει» από τον παραγόμενο πλούτο. Οι μόνοι που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα είναι οι εργαζόμενοι που φορολογούνται «στην πηγή» και βαριά.

Ισχυρίζεται, επίσης, η κυβέρνηση ότι η ανεργία μειώθηκε κατά 0,8% και περισσότεροι από 100.000 άνεργοι βρήκαν δουλιά. Κατ' αρχήν, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 450.000 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι χωρίς δουλιά κι αυτή δεν είναι «αμελητέα ποσότητα». Ομως, κι αυτοί που βρήκαν, τώρα, εργασία, δεν είναι και πολύ καλύτερα, καθώς δεν την έχουν σίγουρη και μόνιμη. Αλλοι είναι μερικώς απασχολούμενοι, άλλοι προσωρινοί, άλλοι αναπληρωματικοί κι άλλοι ωρομίσθιοι. Δουλεύουν, αν, όποτε, όπως και όσο θέλουν οι εργοδότες, αμείβονται με «πενταροδεκάρες», δεν έχουν διασφαλισμένα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τους κατατρώει το άγχος της επανόδου στην ανεργία.

Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ περηφανεύονται ότι η Ελλάδα είναι πλούσια, αλλά οι εργαζόμενοι δεν περνούν καλά. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ζει στη φτώχεια και η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται. Οι κάλπες των τοπικών εκλογών θα «μετρήσουν» και το βαθμό μετατροπής αυτής της δυσαρέσκειας σε κοινωνική αφύπνιση και πολιτική συνειδητοποίηση.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Οταν «κόβεται» το 85%...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το να υπάρχουν εύκολα και δύσκολα μαθήματα σε μια σχολή, με εύκολες και δύσκολες αντίστοιχα εξετάσεις, είναι απολύτως φυσικό. Το να υπάρχει, επίσης, ένας αριθμός μαθητών που δεν καταφέρνει να περάσει ένα μάθημα για διάφορους λόγους είναι κάτι που δικαιολογείται. Ομως, όταν «κόβεται» το 85% των σπουδαστών σε ένα μάθημα, τότε το πράγμα σοβαρεύει και χρήζει διερεύνησης. Γιατί, για να κόβεται ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, σημαίνει ότι κάτι δεν έχει κάνει καλά ο καθηγητής, ότι κάτι δεν πάει καλά με τα βιβλία, ότι δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς στους σπουδαστές τι απαιτείται στην εξέταση κ.ο.κ.

Σημειώνουμε τα παραπάνω με αφορμή τις καταγγελίες σπουδαστών και γονέων που δεχτήκαμε για το ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου στο μάθημα Τεχνική Μηχανική Ι κόπηκε πάνω από το 85% των σπουδαστών και μάλιστα, τα αποτελέσματα του... μαζικού κοψίματος, ανακοινώθηκαν μόλις μια μέρα πριν τη δεύτερη εξεταστική!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ με σχετική ανακοίνωσή της σχολιάζει ότι κάποιοι καθηγητές «νομίζουν ότι με το μαζικό κόψιμο σπουδαστών ανεβαίνει το επίπεδο της σχολής»! Προσθέτει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο μάθημα γίνεται σε 200 σπουδαστές σε μια αίθουσα που χωρά μόλις 50! Αραγε είναι τυχαία όλα αυτά;

Απαιτήσεις εφοπλιστού...

Αλιεύσαμε την παρακάτω αγγελία από τα «ΝΕΑ» (ένθετο «Καριέρες»), ενδεικτική του τι γίνεται πλέον στην περιώνυμη «αγορά εργασίας»: «Ζητείται ιδιαιτέρα πλοιοκτήτη στον Πειραιά με τα ακόλουθα προσόντα: 1) Ηλικίας από 25 έως 35 ετών, 2) άγαμη (χωρίς τέκνα), 3) πολύ εμφανίσιμη, 4) απαραίτητα Αγγλικά και Ισπανικά, 5) απαραίτητη γνώση Η/Υ, 6) οδηγός με προσωπικό της όχημα, 7) διαθέσιμη για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού, 8) ωράριο αναλόγως αναγκών του πλοιοκτήτη. Αποστείλατε βιογραφικό στο φαξ 210-4523616».

Πολλά σε ένα, ή, καλύτερα, όλα σ' ένα και μάλλον σε τιμή ευκαιρίας, ψάχνει ο κύριος εφοπλιστής και κάτι παραπάνω. Αλλά κι αυτός και το σινάφι του βρίσκουν και τα κάνουν. Γιατί έχουν τις κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τους συνοδοιπόρους τους, τους εκφραστές τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους εκλεγμένους τους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τακιμιάζουν μαζί τους, μαζί με τους άλλους επιχειρηματίες, για να αυγατίζουν τα πλούτη και το θράσος τους. Αλλά η 15η Οκτώβρη κοντή γιορτή, και μια ηχηρή λαϊκή απάντηση πρέπει να δοθεί...

Συνεχίζει το χαβά της

Συνεχίζει το χαβά της η «Αυγή» για το ΚΚΕ και το «Γερμανό». Φαίνεται πως εννοούν να μην καταλαβαίνουν, ή παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, αλλά αυτή τους η πρεμούρα δείχνει πως την ξέρουν καλά την ταχτική τού πες πες κάτι θα μείνει. Αλλωστε, η τεχνική δημιουργίας συνειρμών από το τίποτα είναι πασίγνωστη παλιά μέθοδος που δείχνουν να την έχουν σπουδάσει καλά και να τη χρησιμοποιούν κατά πώς τους βολεύει... Αλλά, ρε παιδιά, δε μας λέτε τι ξέρετε για την υπόθεση μήπως μάθουμε τέλος πάντων και μεις;

Συμπεράσματα από την «παραγραφή»

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αυτοεκπληρούμενη προφητεία» έχει καταντήσει πια η ιστορία με την «παραγραφή» των πολιτικών ευθυνών για τα πάσης φύσεως σκάνδαλα, με τη μέθοδο του συμψηφισμού μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χτες, με τη λήξη, τυπικά, της Συνόδου της Βουλής έκλεισε και ο κύκλος της αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της προμήθειας των ρωσικών πυραύλων TOR-M1. Οι περιβόητοι λογαριασμοί για τη διαδρομή της «μίζας» των 25 εκατ. ευρώ, περιέργως, δεν ήρθαν ποτέ και η υπόθεση «κλείνει». Φυσικά ο λαός, όπως ισχύει για όλες τις αυτές τις υποθέσεις, βγάζει τα συμπεράσματά του. Πρώτον, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι σε αυτές τις συνθήκες και με το δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων για κανένα σκάνδαλο δεν μπορεί να λάμψει η αλήθεια. Δεύτερον, οι διάφορες επιτροπές που συστήνονται, αλλά και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια, καταλήγουν να είναι ένα πλυντήριο για το ξέπλυμα των πολιτικών, πρώτα και κύρια, αλλά και ποινικών, ευθυνών. Τρίτον και κυριότερο ότι παραμένει άθικτο το θερμοκήπιο παραγωγής των σκανδάλων, η σύμπραξη κράτους - μονοπωλίων. Ειδικά η προμήθεια των πανάκριβων (και πολλές φορές άχρηστων) εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν και παραμένει ένας προνομιακός χώρος για την παραγωγή σκανδάλων, ακριβώς γιατί έχει εκχωρηθεί στους εμπόρους όπλων, με ατζέντηδες πάντα ξένες κυβερνήσεις...


Γρηγοριάδης Κώστας

Εντείνει τις πιέσεις

Κλιμακώνει την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς σε βάρος των γονιών των παιδιών με νοητική υστέρηση η διοίκηση του Ιδρύματος Απροσαρμόστων Παίδων «Η Θεοτόκος», προκειμένου να τους «πείσει» να πληρώσουν τα δίδακτρα που επιχειρεί να επιβάλει.

Σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε στις 20 Σεπτέμβρη στους γονείς, απειλώντας με διακοπή όσα παιδιά δεν πληρώσουν τα τροφεία, που φτάνουν τα 700 ευρώ το χρόνο, ήρθαν και οι τηλεφωνικές απειλές στα σπίτια. Ακόμα, η Διοίκηση μπλόκαρε τη διακίνηση ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που κυκλοφόρησε μετά από γενική συνέλευση και καταδίκαζε εντονότατα την απόφαση για την επιβολή τροφείων. Οι ανακοινώσεις του συλλόγου πάντα διανέμονται από τους εργαζόμενους στους μαθητές, οι οποίοι και τις μεταφέρουν στα σπίτια τους. Ομως, η Διοίκηση απαγόρευσε στους εργαζόμενους να μοιράσουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση!

Αυτές οι πιέσεις «πατάνε» στο φόβο των γονιών που παιδεύονται για χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση σε ειδικό σχολείο για τα παιδιά τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας των υπηρεσιών που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αλλά και στις προτροπές της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ προς τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων να εξασφαλίσουν «ιδίους πόρους».

Οι γονείς δίνουν μια πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Ιδρύματος, την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτώβρη, απαιτώντας τη δημόσια δωρεάν Ειδική Αγωγή που δικαιούνται τα παιδιά τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τα ψηφοδέλτια μάχης στο χέρι

Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών παρουσιάζουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν σε δήμους και νομαρχίες και καλούν σε αντεπίθεση. Αυτό έκανε, προχτές, και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Από άκρη σε άκρη της χώρας ανακοινώνονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών της αγωνιστικής συμμαχίας. Πρόκειται για ψηφοδέλτια που αποτελούν εγγύηση για τους εργαζόμενους και τους αγώνες που θα δώσουν απ' την επομένη των εκλογών. Οι υποψήφιοι και οι δυνάμεις που τους στηρίζουν έχουν αποδείξει με τη στάση τους ότι είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό έκαναν μέχρι σήμερα, αυτό θα κάνουν και αύριο. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που μαζί με το λαό μπορούν να αναγκάσουν τους κάθε λογής εκπροσώπους της ολιγαρχίας να μη βγάλουν από το συρτάρι τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Είναι ψηφοδέλτια που έχουν ως βάση τους τον κόσμο της δουλιάς, αυτόν τον οποίο εκπροσωπούν, γι' αυτόν για τον οποίον παλεύουν. Οι διαφορές τους είναι εμφανείς και στην κοινωνικοταξική σύνθεσή τους. Εργάτες, υπάλληλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αγωνιστές, συγκροτούν μάχιμες δυνάμεις που δε θα σταματήσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, και μπορούν να προσδώσουν δύναμη στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι η «ταυτότητά» τους.

Μπροστά στην κάλπη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» μας. «Οπλα» μας είναι οι «δικοί μας» συνδυασμοί. Με αυτούς μπορούμε να χτίσουμε στέρεα εμπόδια που θα προσκρούει πάνω τους οτιδήποτε χαντακώνει, ακόμα περισσότερο, το μέλλον μας. Οπλα μας είναι η πολιτική των συνδυασμών μας, οι θέσεις τους. Μπορούμε να κάνουμε την «έκπληξη» και στις 16 του Οκτώβρη να είναι δυσαρεστημένος ο ΣΕΒ και όλα τα επιτελεία της αστικής τάξης. Να δηλώσουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία εις βάρος της ίδιας μας της ζωής. Να ψηφίσουμε σκεπτόμενοι το μέλλον των παιδιών μας που δε θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να γίνουν οι «παπαγάλοι» μαθητές που θα στερούνται τη γνώση και οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι που θα δουλεύουν για ένα μεροκάματο φτώχειας, χωρίς Ασφάλιση, χωρίς να ξέρουν αν θα πάρουν σύνταξη. Το δικαιούνται όπως το δικαιούμαστε κι εμείς.

Δεν πάει άλλο. Ηδη έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη όσα δικαιώματα μας απέμειναν. Δε θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν. Δε θα πέσουμε στην παγίδα των «αυτοδιοικητικών» τους κριτηρίων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι εντολοδόχοι των κομμάτων τους και την πολιτική τους ακολουθούν. Αυτό έκαναν και αυτό θα κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους του ΣΥΝ γι' αυτό συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και για κάθε είδους «ανεξάρτητο» ανάχωμα που δεν επιθυμεί τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Παίζουν το παιχνίδι του δικομματισμού και αυτό φαίνεται σε κάθε τους ενέργεια. Γυρίζουμε τις πλάτες σε όλους αυτούς. Μέχρι την τελευταία μέρα συζητάμε με όλους τους εργαζόμενους. Τους καλούμε να κρίνουν αυστηρά, να κρίνουν με βάση την πείρα τους και τη ζωή και να επιλέξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Για να ξέρουν πως η πάλη τους θα ενταθεί και θα δυναμώσει. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη δική τους προοπτική.

Ψήφος κατά των «μεταρρυθμίσεων»

Γρηγοριάδης Κώστας

«Το σημαντικό είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», είπε προχτές το βράδυ στους συνδαιτυμόνες του κυβερνητικούς βουλευτές ο Κ. Καραμανλής. Αλλά από πού προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με την αμέριστη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ; Ποια «πλειοψηφία» στηρίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τη μετατροπή των κρατικών σε παραρτήματα των πολυεθνικών; Ποια «πλειοψηφία» επιδοκιμάζει τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή τη μείωση των συντάξεων; Ποια «πλειοψηφία» επικροτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την καταστροφή των δασών ή την ιδιωτικοποίηση των ακτών;.. Μπορεί όμως ο πρωθυπουργός να μιλάει εξ ονόματος της πλειοψηφίας επικαλούμενος προφανώς το ποσοστό του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές, συνυπολογίζοντας και αυτό του ΠΑΣΟΚ... Ακριβώς γι' αυτό είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της κάλπης των δημοτικών εκλογών για «να τους κοπεί ο βήχας» και να μη μετρήσουν τις λαϊκές ψήφους υπέρ των αντιδραστικών και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων... Και ο καλύτερος τρόπος είναι η αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και τις συνεργαζόμενες ριζοσπαστικές δυνάμεις.

Οι «φίλοι» των απεργών

Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετά «ενσωματωμένα» ΜΜΕ παίζουν το ρόλο του «λαγού», προκειμένου να διευκολύνουν την κυβέρνηση να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Αυτό γίνεται και με την απεργία των δασκάλων. Με το που αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας για τρίτη βδομάδα, τέθηκε «από το πουθενά» ζήτημα ...επιστράτευσης των δασκάλων!. Μάλιστα, τέθηκε και σχετική ερώτηση χτες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος, μάλλον έτοιμος, απάντησε ότι «δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο». Είναι ολοφάνερες οι επιδιώξεις τους να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντοχές των απεργών. Ομως, οι απεργοί μπορούν να διακρίνουν ποιοι είναι οι «φίλοι» τους και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη και τα ταξικά χαρακτηριστικά του αγώνα τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ