Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το τηλεφώνημα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στις 10 το πρωί χτυπάει το τηλέφωνο.

- Είστε ο κ. Ζησιμόπουλος;

- Ο ίδιος. Από πού τηλεφωνείτε;

- Από το επιτελείο του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Σας πήραμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα μιλήσει αύριο στην περιοχή σας, θα παρευρεθείτε;

- Οχι, δε θα παρευρεθώ, αλλά μπορείτε να μου πείτε από πού βρήκατε το τηλέφωνό μου; Γνωρίζετε ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο;

- Ξέρετε, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά. Αλλοι μου έδωσαν τα ονόματα με τα τηλέφωνα...

Μέχρι σήμερα είχαμε εκείνους που, για λογαριασμό εταιριών, έπαιρναν τηλέφωνο για να σου πουν ότι, εν αγνοία σου, κέρδισες κάποιο ...δώρο, αρκεί βέβαια να περάσεις από την εταιρία... Και εκεί περίμεναν να σε μαδήσουν κανονικά. Την ίδια τακτική ακολουθούν προεκλογικά και υποψήφιοι, όπως καλή ώρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι φαίνεται ότι τα «προσωπικά δεδομένα» τα έχουν γράψει στις σόλες των παπουτσιών τους. Οι μεν εταιρίες προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, εξαπατούν τους καταναλωτές, ενώ το πολιτικό τους προσωπικό, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους, επιδιώκει να κρατεί τους ψηφοφόρους μέσα στο μαντρί. Ας τους δείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα...

Οι διαδικασίες

Αναπόφευκτες οι ερωτήσεις, σχετικά με την υπόθεση Πάχτα, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Μια απ' αυτές αφορούσε «την κίνηση του κ. Παπανδρέου να αποπέμψει 9 βουλευτές του και τον υπουργό».

«Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνον από τη σκοπιά πώς αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα το ΚΚΕ», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Κι αφού τόνισε πως αντιμετωπίζονται πάντα αυστηρά οι όποιες ενέργειες πλήττουν το Κόμμα και, κυρίως, τα λαϊκά συμφέροντα, συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται σύμφωνα με τις συλλογικές διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος. Εμείς δίνουμε σημασία και στη διαδικασία και ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και για να το κάνει περισσότερο κατανοητό, έδωσε κι ένα παράδειγμα: «Αν έβγαινα εγώ δημόσια και είχα αναγγείλει κάποιες ποινές σε κάποιους συντρόφους, η Κεντρική Επιτροπή θα μου είχε πει αντίο αμέσως, θα με είχε αποχαιρετίσει αυτομάτως! Και έτσι είναι».

Τέτοια θέματα εσωκομματικής δημοκρατίας, όμως, είναι «ψιλά γράμματα» για τ' άλλα κόμματα, ιδιαίτερα, για το «νέο ΠΑΣΟΚ»...

Αποκαλυπτικό παράδειγμα

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Θ. Νασίκας, είχε πάμπολλες φορές υποσχεθεί, πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ότι αν εκλεγόταν δήμαρχος, δε θα επέβαλε το δημοτικό φόρο του 2% και του 5% στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος - καφενεία, καφετερίες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ταβέρνες, φαστ-φουντ κλπ. - που λειτουργούν στην περιοχή. Μάλιστα, η υπόσχεσή του πήρε και το χαρακτήρα πολιτικής δέσμευσης, αφού συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Ομως, ένα χρόνο μετά την ανάδειξή του στο αξίωμα του δημάρχου, ο Θ. Νασίκας καταπάτησε την υπόσχεσή του και αποφάσισε να επιβάλει την είσπραξη του 2% προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συμπολιτών του.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου είναι από τα γνωστά και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ - μάλιστα εμφανιζόταν ως αγωνιστής της αγροτιάς - κι επομένως η πολιτική του στην Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να κινείται στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο του κόμματός του. Και γεννάται το ερώτημα: Αφού ένα στέλεχος της ΝΔ που δραστηριοποιείται στην Αυτοδιοίκηση δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καταπατήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο Κ. Καραμανλής, αν αναλάβει πρωθυπουργός; Κι είναι εύλογο το ερώτημα, καθώς δεν είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ που δίνει ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις για να υφαρπάσει τη λαϊκή ψήφο, αλλά είναι και η ΝΔ. Αυτό, άλλωστε, δείχνει και το παράδειγμα Νασίκα...

Πολιτική χειρότερη κι από το σεισμό

Ισχυρό χτύπημα από το σεισμό του 1999 δέχτηκε το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι». Ακόμη ισχυρότερο όμως ήταν το χτύπημα που δέχτηκε από την κυβέρνηση, που αποφάσισε τη διασπορά του νοσοκομείου και των εργαζομένων σε εφτά (!) νοσοκομεία που λεκανοπεδίου της Αττικής. Και ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι η κατασκευή των νέων κτιρίων του νοσοκομείου θα έχουν ολοκληρωθεί το 2004, το νοσοκομείο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2006, δηλαδή εφτά χρόνια μετά το σεισμό!

Τώρα, στα πλαίσια των προεκλογικών της αναγκών η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Β' ΠεΣΥΠ αποφάσισε, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων των «Αγίων Ανάργυρων», να «δανείσει» προσωπικό του νοσοκομείου στο «Σισμανόγλειο», για να καλυφθεί η εκεί γύμνια της έλλειψης προσωπικού. Θυμίζουμε ακόμα ότι το «Σισμανόγλειο» «άδειασε» από ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό για να λειτουργήσει το «Αττικόν».

Τελικά, η πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα η προεκλογική πρακτική αποδεικνύεται χειρότερη κι από το σεισμό.

Τα ... τροπολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, κ. υποψήφιε πρόεδρε, το ...πιάσαμε το μήνυμα της ...νέας εποχής. Τέρμα πια στις τροπολογίες που έρχονται «νύχτα» για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματιών!

Εφεξής η εξυπηρέτηση συμφερόντων θα γίνεται πάντα στο φως της μέρας, με νομοσχέδια, εισηγήσεις υπουργών και με την κυβέρνηση να τα διατυμπανίζει (πάντα προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος).

Αλλωστε, το δασικό (καλύτερα δασοκτόνο) νομοσχέδιο που ψηφίστηκε φανερά και χωρίς ύποπτες συνεννοήσεις ουδεμία διαφορά είχε με την επίμαχη τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς». Απλά ήταν ...εθνικής κλίμακας!

Πάντως, όσοι πιστεύετε ότι οι ιστορίες των αμαρτωλών τροπολογιών ...έληξαν μην το δέσετε και κόμπο. Τρεις βδομάδες θα λειτουργεί το Κοινοβούλιο ακόμα, οπότε πολλά μπορούν να γίνουν.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΝΤΑΣ τη θαυμάσια αυτή ιστορία της τροπολογίας Πάχτα δεν μπορούμε παρά να ...εξάρουμε το επίπεδο συνεννόησης των κυβερνητικών βουλευτών!

Δέκα (9 βουλευτές κι ένας υπουργός) από αυτούς προσπάθησαν να κάνουν ένα ρουσφέτι και έγινε τέτοιο μπέρδεμα, που ξεπερνά και την πλέον περίπλοκη φαρσοκωμωδία.

Οσο για τις δικαιολογίες που επικαλούνται τώρα είναι η μία καλύτερη από την άλλη: «Δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα», «έκανα λάθος εκτίμηση», «παρεξήγησα» μέχρι και το «δεν έχω ιδέα, πλαστογράφησαν την υπογραφή μου».

Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει το Κίνημα με την «ηθική» των βουλευτών του, πάντως σίγουρα κάτι πρέπει να κάνει με την αντιληπτική τους δυνατότητα και ικανότητα, εάν όσα ισχυρίζονται είναι αλήθεια.

Ειδικά, δε, για τον «οικολόγο» κύριο Βούγια που ...μπέρδεψε την επέκταση του «Πόρτο Καρράς», με «επενδύσεις αγροτουρισμού» και μάλιστα φιλικές προς το περιβάλλον, μάλλον ...τη νοημοσύνη μας προσβάλλει με αυτά που λέει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τόσο άσχετος είναι πια από «επενδυτές» στο χώρο του τουρισμού; Δε γνωρίζει κανέναν; Δεν ξέρει τις πρακτικές τους και το πόσο «φιλικοί» είναι στο περιβάλλον;

Η κόπρος του Αυγεία

Αφωνη η κοινή γνώμη από την περασμένη Πέμπτη παρακολουθεί ένα ακόμη μεγάλο πολιτικό, οικονομικό, θεσμικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο - αυτό της περιβόητης (ν)τροπολογίας για το «Πόρτο Καρράς» - και προσπαθεί να προστατεύσει τη μύτη της από την μπόχα της σαπίλας που αναδίνει. Οπως είναι γνωστό, με την τροπολογία αυτή αποχαρακτηρίζονταν χιλιάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή αυτή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, ώστε ο μεγαλοεργολάβος και μεγαλοξενοδόχος Κ. Στέγγος να κατατμήσει την έκταση αυτή, να την οικοπεδοποιήσει και να χτίσει 2.500 τουλάχιστον βίλες. Ας δούμε, όμως, μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές της υπόθεσης αυτής.

Πρώτα πρώτα να υπενθυμίσουμε ότι στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται και τα δύο κόμματα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την τροπολογία αυτή, που για αρκετούς μήνες «σερνόταν» στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, κατά καιρούς υπέγραφαν όχι μόνο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της ΝΔ, κάνοντας συναγωνισμό ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία - έναν μεγαλοεπιχειρηματία γνωστό, εκτός των άλλων, και για διάφορες ατασθαλίες στο Χρηματιστήριο. Κι αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει το αν από το τελικό κείμενο της (ν)τροπολογίας που ψηφίστηκε «νύχτα» οι βουλευτές της ΝΔ είχαν αποσύρει τις υπογραφές τους.

Ενα δεύτερο σημείο, που δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής, είναι το γεγονός ότι τα δύο αυτά κόμματα δε διστάζουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το συμφέρον του μεγαλοεπιχειρηματία, με την (ν)τροπολογία αυτή να επαναφέρουν σε ισχύ ακόμη και ανατριχιαστικούς νόμους της χούντας. Να επαναφέρουν, δηλαδή, το διάταγμα 69 του 1968 με το οποίο επιτρέπεται η κατάτμηση και οικοπεδοποίηση του συγκεκριμένου δάσους, και το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό του 1973, ώστε ο επιχειρηματίας να χτίσει ό,τι θέλει και όπου θέλει στο δάσος.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα δύο αυτά κόμματα, με τη γενικότερη νομοθεσία που προωθούν, δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να βαφτίζουν διαρκώς ως «δημόσιο συμφέρον» ό,τι εξυπηρετεί τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες και τα υπερκέρδη των ιδιοκτητών τους, πότε σε βάρος των δασικών οικοσυστημάτων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, πότε ακόμη σε βάρος της ίδιας της ζωής των εργαζομένων. Τι να πρωτοθυμίσουμε; Ας αρκεστούμε στην περιβόητη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που με τόση ζέση επιδίωξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το δασοκτόνο νομοσχέδιο, την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, που το κατάντησαν σε Εθνικό ...Καταπατολόγιο!

Πρόκειται, λοιπόν, για μια βαθύτερη ηθική και πολιτική σαπίλα που αγγίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που αυτά τα δύο κόμματα εναλλαγής της κυβερνητικής εξουσίας εκπροσωπούν και εξυπηρετούν. Και που μάλιστα δε διστάζουν ακόμη και λίγο πριν τις εκλογές να τα δίνουν όλα γι' αυτό το σκοπό. Αυτή η σαπίλα που αναδίνει αυτός ο σύγχρονος «στάβλος του Αυγεία» μόνον ένας Ηρακλής μπορεί να τον καθαρίσει. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το λαό. Που πρέπει να διαγράψει για πάντα από τις λίστες του όλους εκείνους που υποθηκεύουν το μέλλον του. Και η αρχή πρέπει να γίνει από τις προσεχείς εκλογές...


Νίκος ΠΕΡΠΕΡΑΣ

Μια αμαρτωλή ιστορία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Το συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» (τρία ξενοδοχεία, μαρίνα και αμπελώνες σε έκταση - φιλέτο χιλιάδων στρεμμάτων στη Χαλκιδική) ανήκε στην οικογένεια του εφοπλιστή Καρρά. Η έκταση είχε αγοραστεί από μονή στον καιρό της δικτατορίας, με τις ευλογίες της οποίας ο εφοπλιστής ξεκίνησε το 1973 τη δημιουργία του συγκροτήματος. Αργότερα και παρά την απλόχερη βοήθεια των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ και τα μπόλικα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας, όμως, η επιχείρηση χρεοκόπησε κι εκατοντάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο. Ετσι, το συγκρότημα βρέθηκε στην κατοχή της δανειοδότριας τράπεζας. Τον Αύγουστο του 1996 και λίγες μέρες πριν προκηρυχτούν οι εκλογές, η κυβέρνηση Σημίτη ξεπουλά σε εταιρία του Κ. Στέγγου την έκταση των 17.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής, προετοιμάζοντας και την αλλαγή ιδιοκτησίας του συγκροτήματος. Στα τέλη του 1999 με αρχές του 2000 κι ενώ η χώρα βρισκόταν πάλι σε προεκλογική περίοδο, με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το συγκρότημα πωλείται από την Εθνική Τράπεζα σε μια «πολλά υποσχόμενη» κατασκευαστική εταιρία, την «Ολυμπιακή Τεχνική» του κ. Κ. Στέγγου, αντί των 96 εκατομμυρίων ευρώ και «ξεχνώντας» να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μέχρι τότε εργαζομένων. Πρωθυπουργός ήταν και πάλι ο Κ. Σημίτης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γ. Παπαντωνίου και υπουργός Ανάπτυξης ο Ελ. Βενιζέλος.

Γιατί, όμως, ήταν πολλά υποσχόμενη η «Ολυμπιακή Τεχνική»; Η απάντηση δίνεται σε διπλανό σχόλιο.

... εξυπηρέτησης της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας»

Η εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» ιδρύθηκε το 1965 κι όπως περηφανεύεται ο ιδιοκτήτης της ξεκίνησε με μια μπουλντόζα. Το 1994 ήταν μια μικρή σχετικά κατασκευαστική εταιρία, αλλά εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 1999 - την ίδια στιγμή που αγοράζει το «Πόρτο Καρράς» - βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεγάλης ανόδου-φούσκας του χρηματιστηρίου. Την περίοδο αυτή προχωρεί σε αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίων και εξαγορές εταιριών (κυρίως στο εξωτερικό - ΗΠΑ, Βρετανία, Βαλκάνια) χάρη στις οποίες δημιουργεί έναν ισχυρό όμιλο. Τη χρονική περίοδο 1999-2000 «μαζεύει» απ' το χρηματιστήριο το ασύλληπτο ποσό των 111 δισ. δραχμών. Το Φλεβάρη του 2003 υπογράφει με τον Γ. Παπανδρέου, ως υπουργό Εξωτερικών, τη συμφωνία για τη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, πέρσι τον Ιούνη, παίρνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαμόρφωση των χώρων. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι η ίδια εταιρία συμμετέχει στην υποτιθέμενη λύση για την επαναλειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής (με «αρχιτέκτονες» τους Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Πάχτα), ενώ έχει αναδειχτεί πλειοδότης για την ανάληψη του συνεδριακού κέντρου στο Ελληνικό, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, όπου υποτίθεται πως θα γίνει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο στην Ευρώπη, σύμφωνα με παλιότερες υποσχέσεις του Κ. Σημίτη...

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Μικρογραφία της αντιλαϊκής πολιτικής

Το 'χουμε υπογραμμίσει πάμπολλες φορές. Τούτες τις μέρες όμως και καθώς η υπόθεση της τροπολογίας - σκάνδαλο για τη Σιθωνία Χαλκιδικής μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις σχετικές συζητήσεις στα ΜΜΕ, θεωρούμε σκόπιμο να επανέλθουμε.

Η περίπτωση της τροπολογίας και η σκανδαλώδης επιχείρηση εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία αποτελεί μια από τις πάμπολλες ανάλογες περιπτώσεις, μια μικρογραφία της αντιλαϊκής, κυρίαρχης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσουμε τη σχετική αναθεώρηση του Συντάγματος (π.χ. άρθρο 24), την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και περιουσίας, τα κάθε λογής προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ., κλπ., προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την αντιδραστική και προς όφελος της ολιγαρχίας αλλαγή των εργασιακών σχέσεων (μερική απασχόληση, ευλυγισία κλπ.), την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας κλπ.; Είναι απαραίτητο, άραγε, να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές αυτές - όμοιες για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - εφαρμόζονταν και εφαρμόζονται, όπως λένε οι εμπνευστές τους, χάριν της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ευημερίας της χώρας και του λαού; ΄Η, μήπως, χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική διαφορά μεταξύ της νόμιμης καταλήστευσης του λαϊκού μόχθου και της παράνομης; Μορφές καταλήστευσης, που αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πολιτικής προς όφελος της ολιγαρχίας του πλούτου;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να «αποπέμψουμε» την πολιτική τους

Η υπόθεση Πάχτα και η δυσωδία που εκλύει αναδεικνύει μετ' επιτάσεως την ανάγκη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά το δικομματισμό και την πολιτική του. Η επίμαχη τροπολογία, που δεν αποτελεί παρά την κορυφή του «παγόβουνου», συνιστά έκφραση ενός οργίου παράνομης καταλήστευσης του λαϊκού μόχθου, της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού πλούτου της χώρας και της παράδοσής του στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και είναι η μία όψη ενός νομίσματος που στην άλλη του πλευρά έχει τις νόμιμες - με βάση τους δικούς τους νόμους - παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα σκανδαλώδη προνόμια, τη με κάθε τρόπο ενίσχυσή του από έναν «κορβανά» που γεμίζει με τον ιδρώτα και τη δουλιά των εργαζομένων.

Αυτή είναι η πολιτική των δύο κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κι αυτή την πολιτική δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να την αλλάξουν, άσχετα από το αν, προκειμένου να αρπάξουν ψήφους, αναγκάζονται να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως αυτή της αποπομπής όσων υπέγραψαν την τροπολογία. Αυτή η πολιτική όμως στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να δεχτεί ένα ηχηρό ράπισμα που θα την κλονίσει συθέμελα. Απαιτείται μαζική καταδίκη των δύο κομμάτων. Απαιτείται όμως περισσότερο επιβράβευση της μόνης ριζικά διαφορετικής και αντίπαλης του δικομματισμού πολιτικής πρότασης, της πρότασης του ΚΚΕ.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ, την εκλογική του ισχυροποίηση, οι εργαζόμενοι, ο λαός στο σύνολό του, διαμηνύει το «φτάνει πια», κάνει την οργή του δύναμη ανατροπής και δρομολόγησης εξελίξεων προς όφελός του, θέτει εμπόδια στο δικομματικό οδοστρωτήρα που απειλεί να σαρώσει ότι απέμεινε όρθιο από τις κατακτήσεις δεκαετιών και εκλύει κόντρα στην αποφορά του συστήματός τους «άρωμα» αγωνιστικής ανάτασης, αισιοδοξίας, ελπίδας για το αύριο. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ώθηση στην προσδοκία για ουσιαστική αλλαγή, επένδυση με σίγουρη απόδοση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Πλησιάζοντας η 7η του Μάρτη πολλοί περισσότεροι πρέπει να έχουν πειστεί για την ανάγκη η ψήφος τους να αξιοποιηθεί υπέρ τους, να μην αφήσουν αυτό το όπλο να στραφεί σε βάρος τους! Για την ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων μαζί του. Στήριξης της πολιτικής του πρότασης. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για το λαό σήμερα. Καθένας που πείθεται, κάθε μία ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ένα μήνυμα αντίστασης, είναι ένα χτύπημα στη μοιρολατρία. Είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας πως η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια καλύτερη μέρα για τα λαϊκά στρώματα. Για αυτή την προοπτική αξίζει όσοι έχουμε ήδη πειστεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να την κάνουμε πραγματικότητα στις 8 του Μάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ