Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αλλάζει ο Μανωλιός;

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εδώ και δεκαετίες λεγόταν ΠΑΣΚ - όπως παντού - αποφάσισε να αλλάξει όνομα. Στο εξής, θα λέγεται: «Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΑΣ)...

Την απόφαση ανήγγειλαν οι επικεφαλής της ΠΑΣΚ στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ, όπου αυτή η παράταξη έχει την απόλυτη πλειoψηφία (35 στα 43 μέλη).

Αν και δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν γιατί αλλάζουν όνομα, ο ένας λόγος είναι τουλάχιστον προφανής. Να συγκρατήσουν τις διαρροές που υπάρχουν στην παράταξή τους. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν, ούτε και μας αφορά πώς θα λέγονται. Ομως μας αφορά και πρέπει έγκαιρα να επισημαίνουμε και να αποκαλύπτουμε ότι ο Μανωλιός μένει ίδιος, όσα ρούχα και αν αλλάξει.

Οπως δήλωσε στο Γενικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ - πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚ και νυν στέλεχος της ΣΑΣ, Β. Αλεβιζόπουλος - η «νέα» παράταξη έχει κεντροαριστερή κατεύθυνση και βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον άκρατο καπιταλισμό. Ρε, μήπως και φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό προβάλλει σύσσωμη η μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία, να δημιουργήσει τις συνθήκες μιας «ευγενούς» βαρβαρότητας, να εξανθρωπίσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Σε αυτές τις αυταπάτες θέλουν να κρατούν εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους, να τους κρατάνε μακριά από κάθε τι που απειλεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό.

Στο ... 68,4% η φορολογική επιβάρυνση...

Οι πάντες γνωρίζουν -κι όσοι δεν το ξέρουν θα το μάθουν τις επόμενες μέρες, όταν παραλάβουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας- ότι η φορομπηχτική πολιτική και η πολιτική των χαρατσιών στα λαϊκά εισοδήματα, αποτελεί συστατικό στοιχείο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, της φιλομονοπωλιακής διαχείρισης της κρίσης και των μνημονίων. Ομως, τα διάφορα φορολογικά μέτρα που έχουν παρθεί από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα είναι τόσα που είναι λογικό να χάνεται ο λογαριασμός.

Αυτό πάθανε χτες σε μια παρέα που προσπαθούσαν να αθροίσουν τα ποσά που οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά καταβάλλουν από το εισόδημά τους, είτε για ασφαλιστικές εισφορές, είτε για την πληρωμή των φόρων, άμεσων και έμμεσων. Πρώτα πρώτα, υπολόγισαν τον αυξημένο φόρο εισοδήματος, που για τα 15.000 ευρώ είναι 1.240 ευρώ ή 8,3% του εισοδήματος. Ακόμα 15,9% του εισοδήματος πάει στις ασφαλιστικές εισφορές και ακόμα 150 ευρώ στην ...«εισφορά αλληλεγγύης». Αρα ξεκίνησαν τους υπολογισμούς, γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον 3.726 ευρώ του εισοδήματός, δηλαδή ένα σημαντικό μέρος που αποτελεί το 24,8% περίπου, δεν φτάνει ποτέ στον φερόμενο ως κάτοχό του.

Από εκεί και πέρα, προσδιόρισαν τις διάφορες δαπάνες που κάνει ένα λαϊκό νοικοκυριό μέσα στη χρονιά για να αγοράσει διάφορα είδη κατανάλωσης και να πληρώσει τις αναγκαίες υπηρεσίες, υπολόγισαν τον αυξημένο ΦΠΑ και τους αυξημένους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά και έκαναν τις σχετικές προσθέσεις.

... για τα λαϊκά στρώματα

Με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις και υπολογισμούς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εργαζόμενος των 15.000 ευρώ που ζει σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών στου Ζωγράφου, είχε ετήσια δαπάνη περίπου 13.820 ευρώ και πλήρωσε για διάφορους άμεσους και έμμεσους φόρους ένα ποσό που φτάνει τα 8.858 ευρώ, ή 64% της συνολικής δαπάνης. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Εψαξαν για κάποιο λάθος από εδώ, έψαξαν για κάποια παραδρομή από εκεί, αλλά δεν προέκυψε κάτι, ώσπου στο τέλος, κάποιος από την παρέα αναφώνησε:

-- Λάθος, λάθος. Στους φόρους που πληρώθηκαν δεν υπολογίσαμε το χαράτσι των ακινήτων με τα τιμολόγια της ΔΕΗ που είναι 600 ευρώ. Αρα ο τύπος πλήρωσε για εισφορές - φόρους 9.458 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 68,4% των δαπανών που έκανε!!!

Η εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας

Η διάλυση της δημόσιας Υγείας (η οποία έχει πρωταρχική σημασία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφού συνδέεται με την πρόληψη) έρχεται να αναδειχτεί ξανά, αυτή τη φορά, με αφορμή τις καθυστερήσεις στη διενέργεια των ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών και άλλων εντόμων. Ψεκασμοί που -όπως ειδικοί επιστήμονες σημειώνουν- πρέπει να γίνονται έγκαιρα, δηλαδή Απρίλη - Μάη. Ωστόσο, σε περιοχές όπως η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησαν μόλις πριν λίγες μέρες, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια Υγεία. Οπως εξηγούν επιστήμονες, «το κουνούπι καταπολεμιέται αποτελεσματικά πριν πετάξει. Οταν πετάξει, η αντιμετώπισή του απαιτεί πολύ τοξικά φάρμακα τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια Υγεία, για το περιβάλλον, ενώ κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δυνατόν να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων και η εξάπλωση νοσημάτων σε βάρος των πολιτών και της δημόσιας υγείας»... Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ψεκασμοί γίνονται όταν εκδηλωθεί το πρόβλημα, λόγω δραστικών περικοπών των κρατικών δαπανών. Ετσι έγινε και φέτος, ενώ ήδη έκανε την επανεμφάνισή του ο ιός του Δυτικού Νείλου (που μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια) και μάλιστα μέσα σε αστικά κέντρα.

Πέρυσι, επίσης οι ψεκασμοί είχαν γίνει με καθυστέρηση μηνών. Ετσι εντοπίστηκαν 100 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 76 αφορούσαν επιπλοκές στο νευρικό σύστημα, ενώ οκτώ άνθρωποι έχασαν τη μάχη με το θάνατο. Το 2010 εντοπίστηκαν 262 περιστατικά. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι τότε υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο προϋπολογισμός για τις κωνωποκτονίες είχε μειωθεί κατά 50% κι αυτό σε περιοχές όπου υπήρχε ανάγκη για να αυξηθεί (υπήρχαν ορυζώνες, λίμνες, ποτάμια, στάσιμα νερά, αυλάκια για την άρδευση των καλλιεργειών). Επιπλέον, τις απειλές για τη δημόσια Υγεία μεγαλώνει και το ότι οι κωνωποκτονίες ανατίθενται σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες και η υγεία τους να γίνονται όμηροι ανταγωνισμών, καθυστερήσεων, εκβιασμών.

Η ίδια ανυπαρξία δομών και υπηρεσιών δημόσιας Υγείας αποτυπώνεται και στο σύνολο των δραστηριοτήτων και υποδομών που πρέπει να φροντίζει ένα κράτος για τη διασφάλιση ασφαλών και υγιεινών συνθηκών εργασίας, διαβίωσης και αναψυχής, καθαρού περιβάλλοντος, ασφάλειας και ποιότητας στα είδη διατροφής, εντοπισμού και ελέγχου των κινδύνων για την Υγεία, παρακολούθησης της Υγείας του πληθυσμού. Δραστηριότητες και υποδομές είτε ανύπαρκτες, είτε υποβαθμισμένες, είτε παραδομένες στον έλεγχο των ιδιωτών και γι' αυτό ανεπαρκείς για την ολοκληρωμένη προστασία της Υγείας της λαϊκής οικογένειας. Η κατάσταση αυτή θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και μάλιστα σε μια περίοδο που η προστασία της υγείας των λαϊκών στρωμάτων προσκρούει πάνω στην εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας, στην πλήρη παράδοση Υγείας και Πρόνοιας στον έλεγχο των μονοπωλίων.

Με απλά λόγια, σήμερα αναδεικνύεται ακόμα πιο καθαρά ότι η πρόληψη και η δημόσια Υγεία αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη. Δε μπορεί να περιμένει πότε και αν θα της συμβεί κάτι για να αντιδράσει. Είναι ολοφάνερο ότι η ζωή η δική της και των παιδιών της υπονομεύεται ολόπλευρα από όσους θεωρούν τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους «κόστος». Δεν υπάρχει λοιπόν χρόνος για αναμονή. Τώρα πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα στην Υγεία.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ

Κοροϊδεύουν το λαό...

ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ! Τελικά, από τον Αύγουστο θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Ετσι για να μας ...φτιάξουν τη διάθεση.

Σαν να μη φτάνει που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει χρήματα να πάει διακοπές, θα πληρώσει για μία ακόμη φορά την ...υπερπολυτέλεια του να διαθέτει ένα σπίτι.

Το δούλεμα, όμως, έχει και συνέχεια. Εξομοιώνουν το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης και μας δηλώνουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε ...μείωση της τιμής του πρώτου.

Πιστεύουν πως δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για την τσέπη μας; Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι θα ακριβύνει συνολικά το πετρέλαιο, οπότε θα πληρώνουμε διπλάσια και τριπλάσια;

Κι αυτά σε μία χώρα που - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - η φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών είναι αυξημένη κατά ... 400% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ετοιμάζουν και χειρότερα.

Αλήθεια γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν αν αυξήθηκε ή όχι αντίστοιχα η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών;

Προφανώς γιατί εκεί η αύξηση είναι ...αρνητική. Μόνο τις ενισχύσεις που έλαβαν οι τράπεζες και τα προκλητικά φορολογικά προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου να σκεφθεί κανείς καταλαβαίνει ποιος στην πραγματικότητα πληρώνει.

Κατά τα άλλα, μας μιλάνε για «φορολογική δικαιοσύνη», για «μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας» και για «δίχτυα προστασίας». Το μόνο που προστατεύουν στην πραγματικότητα είναι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ έως το 2015 για την Ισπανία. Περικοπές 35% στις κοινωνικές παροχές. Κόβουν τα δώρα Χριστουγέννων στο Δημόσιο. Μειώνουν μισθούς και «ελαστικοποιούν» την αγορά εργασίας. Ενισχύεται η ακρίβεια και η φτώχεια.


Ευτυχώς όμως ....δεν έχουν Μνημόνιο!

«Βέτο» - πυροτέχνημα

Είναι το τελευταίο πυροτέχνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διατηρήσει το «φωτοστέφανο» του καλύτερου, του πιο σκληρού διαπραγματευτή με τους εταίρους και δανειστές: Η απειλή χρήσης του «βέτο» στα όργανα της ΕΕ! Το πυροτέχνημα αυτό χρησιμοποίησε στη χτεσινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ, όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε ο ίδιος αν πήγαινε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μίλησε για το δικαίωμα του «βέτο», αλλά απέφυγε ευθέως να πει ότι θα το ασκούσε! Είπε συγκεκριμένα: «Σε μια Σύνοδο Κορυφής, τυπικά και θεσμικά, είναι όλοι ισότιμοι και δικαίωμα "βέτο" έχει από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη χώρα. Είναι δύσκολο να θέσει μια χώρα και μάλιστα μικρή μόνη της "βέτο", όταν όμως βάζει "βέτο" η Ιταλία και η Ισπανία, είναι αδιανόητο η μικρότερη χώρα που λέγεται Ελλάδα αλλά με το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα, η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης, αυτή που γονατίζει δυόμισι χρόνια να μην πει μια λέξη. Είναι αδιανόητο». Οταν ρωτήθηκε ευθέως «έπρεπε να ασκήσουμε "βέτο";», η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: «Προσέξτε... Είναι προφανές ότι υπάρχουν αρνητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη. Δεν είμαστε τρελοί. Είναι αρνητικοί οι συσχετισμοί. Παρ' όλα αυτά, για να μπορέσει κανείς να διαπραγματευτεί, είναι τελείως λάθος να απομονώνει ένα θέμα...». Με άλλα λόγια, τρία πουλάκια κάθονταν... Φυσικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι το δικαίωμα του «βέτο» έχει καταργηθεί από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και η ομοφωνία υπάρχει, αν και υπονομευμένη, μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας (ΚΕΠΠΑ). Οι αποφάσεις πλέον στα όργανα της ΕΕ λαμβάνονται με βάση την αρχή της ειδικής πλειοψηφίας... Παρ' όλα αυτά, ρίχνει το πυροτέχνημα του «βέτο», γιατί τα προηγούμενα «επιχειρήματά» του, π.χ. καταγγελία του μνημονίου ...δίχως «μονομερείς ενέργειες» και αντικατατάστασή του ...«σε συνεννόηση με τους εταίρους», έχουν ξεφουσκώσει προ πολλού...

Με τον καημό της τάξης που υπηρετεί...

Στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα εντρυφεί ο Μητσός της εφημερίδας «Νέα». Κάτι έπρεπε να γράψει για το ΚΚΕ και την απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής για τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Εγραψε λοιπόν ότι η ΚΕ του ΚΚΕ «αναγνωρίζει ότι η προπαγάνδα του κόμματος δεν είναι ζωντανή και εμπλουτισμένη (...) δεν έχει αποκτήσει ζωντανό εκλαϊκευτικό χαρακτήρα». Και συμπληρώνει: «Για να καλυφθεί αυτό το κενό κηρύσσεται εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα: "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία..."»!

Πάνω σ' αυτό το τελευταίο αρχίζει να ξερνάει χολή, χυδαιολογώντας με το σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Λεπτομέρειες για τον κονδυλοφόρο των «Νέων». Η δουλειά να γίνεται... Αναρωτιέται λοιπόν «από τι σηκώνεται αυτός που σηκώνεται» και «με τι μέσα εσύ που θα δώσεις το χέρι σ' αυτόν που σηκώνεται θα πάρεις την εξουσία (...) άντε και παίρνεις όμως την εξουσία, τι στο καλό θα την κάνεις; Ποιος θα σε βοηθήσει που είσαι μπατίρης;»...

Ετσι ο Μητσός πασχίζει τάχα με την «ειρωνεία» να κάνει προπαγάνδα αλλά του βγαίνει ο φόβος της παρακμής της σάπιας αστικής τάξης στην αγοραία γραφή του.

... πρόθυμος πάντα στην αντιΚΚΕ συκοφαντία

Συνεχίζει να προσπαθεί να ειρωνευτεί. Το ΠΑΜΕ αυτή τη φορά. Το κατά τη γνώμη του «συμπαθές συνδικάτο» (κι εδώ «αδιάβαστος» πιάνεται). Επειδή εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των εργαζομένων απ' τον καύσωνα, πράγμα που για τον Μητσό συνιστά εκλαϊκευμένο στόχο για τον οποίο γράφει «σε όποιον εξαντλείται απ' τη ζέστη, δώσε το χέρι σου και παρ' τον μαζί σου στη διαδήλωση με σύνθημα "ένας είναι ο εχθρός, ο υδράργυρος ο ψηλός", η νίκη είναι σίγουρη κάπου μέσα στην ερχόμενη βδομάδα ο καύσωνας θα υποχωρήσει»...

Ναι, μάλλον ο καύσωνας θα υποχωρήσει, αλλά ας μην ελπίζει ο Μητσός. Το δικό του πρόβλημα δεν το προκαλεί ο καύσωνας.

Καταγράφουμε απλώς το γεγονός ότι έχουν πάντα τα μάτια στραμμένα στο ΚΚΕ και πρόθυμες πένες να αλλοιώσουν, να διαστρεβλώσουν, να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν αυτά που βλέπουν και αφορούν στη δράση του. Για κάποιο λόγο ενοχλούνται περισσότερο κάθε φορά που το Κόμμα προσεγγίζει μάχες που έδωσε, αναλύει, βγάζει συμπεράσματα απ' αυτές ως οδηγό για την παραπέρα πορεία του. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε το λόγο, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός!

Η κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και η υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων από ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, παραπέμπουν σε προετοιμασία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης ενάντια στη Συρία, ενδεχόμενα και το Ιράν. Οι ανταγωνισμοί με επίκεντρο τις δύο αυτές χώρες, περιορίζονται προς το παρόν στο παρασκήνιο εντός της Συρίας και στο επίπεδο της διπλωματίας. Οι τακτικισμοί όμως στο στρατιωτικό πεδίο, όσο κι αν αποτελούν κομμάτι ενός ακήρυχτου πολέμου, φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση και γενικευμένη σύρραξη στη γειτονιά μας. Η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, ο ανταγωνισμός για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, οι περιφερειακές αντιθέσεις και τα σχέδια για τη «Νέα Μέση Ανατολή», είναι προσάναμμα ικανό να ανάψει τη φωτιά του πολέμου.

Ο λαός δεν πρέπει να υποτιμήσει την κλιμακούμενη παρουσία και διέλευση ΝΑΤΟικών και αμερικάνικων στρατιωτικών πλοίων από τη χώρα μας, με κατεύθυνση την περιοχή της Αν. Μεσογείου, του Περσικού Κόλπου και των στενών του Ορμούζ. Δεν πρέπει να προσπεράσει σαν δεδομένη την υπερδραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Σούδα, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, τις ασκήσεις συνεκπαίδευσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Ισραηλινούς, Αμερικάνους, ακόμα και Καταριανούς στρατιώτες. Ούτε πρέπει να αδιαφορήσει για τις πυκνές επαφές αξιωματούχων των ΗΠΑ με στελέχη της κυβέρνησης, όπου τίθεται με έμφαση το «ενδιαφέρον» για τις εξελίξεις στην περιοχή και τη συμβολή της Ελλάδας.

Ενας ενδεχόμενος πόλεμος θα σκορπίσει δυστυχία. Θα δημιουργήσει νέες εστίες έντασης και συρράξεων, φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό, θα μεγαλώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα και τον ξεσηκωμό. Κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας θα μετατρέψει το λαό σε θύτη και θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το έδαφος, ο αέρας και τα λιμάνια της Ελλάδας, είναι «όπλα» χωρίς τα οποία καμιά στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή μας δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία για τους ιμπεριαλιστές. Και κυρίως η βάση της Σούδας που χωρίς αυτήν δύσκολα γίνεται πόλεμος στη γειτονιά μας. Από εδώ προκύπτουν τα αυξημένα καθήκοντα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά των εργαζόμενων και του λαού στην Ελλάδα, για την αποτροπή κάθε συμμετοχής της χώρας σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο.

Τα αιτήματα να κλείσει και να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και κάθε άλλη υποδομή από τους ιμπεριαλιστές, να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση και καμιά ελληνική συμμετοχή σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία ή το Ιράν, να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο από τη Θεσσαλονίκη, να αποσυρθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από τα κατοχικά μέτωπα όπου Γης, είναι ανάγκη σήμερα να αγκαλιαστούν από ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Ολ' αυτά να βρεθούν στο επίκεντρο της πάλης ενός ρωμαλέου και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα καθορίσει τις εξελίξεις, θα δυσκολέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, θα εμπνεύσει τη λαϊκή πάλη και την αλληλεγγύη με τα κινήματα σε άλλες γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα να φύγει από το ΝΑΤΟ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ