Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αέναες αυταπάτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει στο λαό σαν σημείο «τερματισμού» των αγώνων του το διώξιμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη μιας άλλης δήθεν «προοδευτικής». Χτες ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε για πολλοστή φορά: «Εμείς καλούμε (...) σε έναν αγώνα διαρκείας, σε μια ειρηνική ανυπακοή διαρκείας, σε έναν ειρηνικό ξεσηκωμό μέχρις ότου να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και ότι πρέπει να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε δημοκρατικές διαδικασίες, μέχρις ότου καταλάβουν ότι δεν μπορεί να νομοθετούν το τέλος της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να έχουν συνέπειες»...

Οι συνέπειες, δηλαδή, θα περιοριστούν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ που θα απολέσει την κυβερνητική εξουσία, λες κι αυτό νομοθετεί για την πάρτη του, από κάποιου είδους μαζοχισμό, και δε νομοθετεί για τα συμφέροντα της τάξης η οποία εξουσιάζει, που η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο απυρόβλητο και ουσιαστικά της διαμηνύει ότι τίποτα δεν έχει να φοβάται από την πρότασή του. Η «προοδευτική» κυβέρνηση που προτείνει ο οπορτουνισμός στο λαό θα διαχειριστεί τα συμφέροντα ενός σάπιου, αντιδραστικού και ξεπερασμένου συστήματος, του καπιταλισμού. Και καμία κυβέρνηση ακόμα και τις καλύτερες των προθέσεων να διαθέτει και να την έχει «ποτίσει» η πρόοδος ως το «μεδούλι», δεν μπορεί να πάει κόντρα σ' αυτούς που κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, που ορίζουν με γνώμονα τα κέρδη τους τι, πού, πώς και πότε θα παραχθεί. Το απέδειξε η εμπειρία τέτοιων κυβερνήσεων σε χώρες της ΕΕ, το υποδεικνύει η κοινή λογική. Για να ασκήσεις πολιτική προς όφελος του λαού πρέπει να διαθέτεις τα εργαλεία, κι αυτά τα ελέγχει η άρχουσα τάξη. Κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ούτε στα λόγια δεν τολμά να ισχυριστεί ότι θα της τα αφαιρέσει. Κοροϊδεύει λοιπόν το λαό και τον αποπροσανατολίζει σε μια στιγμή που είναι κρίσιμης σημασίας για τα συμφέροντά του η χειραφέτησή του, η ριζοσπαστικοποίησή του και η οργάνωση της πάλης του για ανατροπή της πολιτικής και των συμφερόντων που αυτή εκφράζει.

Βούτυρο στο ψωμί της συκοφάντησης

Αξιοποιήθηκε δεόντως από ΜΜΕ και από την ίδια την υπουργό Παιδείας στη Βουλή, η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης με την υπογραφή οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καταστροφές στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου. «Δείτε σήμερα προκήρυξη μαθητών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταστροφή σχολείων και καλούν τους πάντες να καταστρέψουν τον πιο "αντιδραστικό θεσμό" που είναι το σχολείο. Εκεί φτάσαμε!» διαμαρτυρόταν η υπουργός Παιδείας στη Βουλή, έχοντας έτοιμο το βούτυρο στο ψωμί της υποβάθμισης του περιεχομένου, της καταστολής και συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών. Μάλιστα έκανε λόγο για «βία που ανθίζει παντού»...

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της στις αρχές της εβδομάδας έκανε λόγο για «κάποιες μεμονωμένες ή ακόμη και στημένες περιπτώσεις καταστροφών, χρήσης ναρκωτικών που συμβαίνουν το πολύ σε 10 σχολεία από τα πάνω από 800 που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα. Αυτές οι ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, με τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που αυτό επιλέγει. Είναι περιπτώσεις σχολείων που είναι απομονωμένα και αποκομμένα από τα εκατοντάδες σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που παλεύουν και μέσα από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων» σημείωνε η ΚΝΕ η οποία επιβεβαιώνεται. Γιατί τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται σκόπιμα από την κυβέρνηση, που ξέρει πολύ καλά ποιοι οργανώνουν τέτοιες ενέργειες, προβοκατόρικες, αν δε συμβάλλει η ίδια σ' αυτό.

Οσοι βρίσκονται και δρουν μέσα στο κίνημα, γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι λίγες οι φορές που στήνονται διάφορα κόλπα για τη συκοφάντηση όχι μόνο του αγώνα των μαθητών αλλά και κάθε αγώνα.

Σύγχυση...

Συνέντευξη του Δ. Μητροπάνου φιλοξενεί η χτεσινή «Ελευθεροτυπία», και σε ερώτηση για το ΚΚΕ, ο τραγουδιστής απαντάει: «...χάλια η αριστερά... Στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Ελεος». Δεν ξέρουμε από πού ο κύριος Μητροπάνος αντλεί τις εκτιμήσεις του για την ηλικία των στελεχών και των μελών του ΚΚΕ, αλλά φαίνεται πως κρίνει εξ ιδίων, της δικής του ηλικίας δηλαδή, τα αλλότρια. Αλήθεια κύριε Μητροπάνο από την εξέδρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» που σε φιλοξένησε πρόσφατα, σαν 80αρηδες έβλεπες τους χιλιάδες νεολαίους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πλημμύρισαν το χώρο; 'Η δεν έβλεπες καλά, βρέθηκες σε σύγχυση και έφτιαξες δική σου εικόνα, αυτήν που λες των 80άρηδων στο ΚΚΕ;

Οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη

Σοκαρισμένοι ίσως δηλώσουν κάποιοι από την αναφορά και μόνο ότι παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο μισοταϊσμένα ή νηστικά, επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες τους. Ενα φαινόμενο που παγκόσμια αποτελεί καταγεγραμμένο πρόβλημα, είναι περισσότερο από αναμενόμενο να παρατηρείται και να διευρύνεται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των μειωμένων μισθών, της ακρίβειας, της απουσίας κάθε στήριξης από τις δομές της πολιτείας. Είναι η προβολή μέσα στη σχολική τάξη, του «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια», των στατιστικών για την αύξηση της ανεργίας και του αριθμού των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με την προσθήκη των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτούς, των λαϊκών νοικοκυριών που αναγκάζονται να «ζουν» με «εισόδημα» κάτω και από τα 360 ευρώ το μήνα. Γιατί πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς έχουν και παιδιά. Που απειλούνται από τη φτώχεια γιατί δεν φτάνουν τα ψίχουλα που μπαίνουν στο σπίτι, που απειλούνται από τις αρρώστιες καθώς η Υγεία ιδιωτικοποιείται και τα λεφτά στις τσέπες λιγοστεύουν, που διαβάζουν τα μαθήματά τους υπό το φως των κεριών γιατί τους κόβουν το ρεύμα. Που όταν βλέπουν το μέλλον τους, βλέπουν μπροστά τους έναν τοίχο...

Είναι άπειρα τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Γονείς μιλούν για τρίχρονα παιδιά που τρώνε έξι φέτες ψωμί για πρωινό στους παιδικούς σταθμούς, επειδή δεν έφαγαν το προηγούμενο βράδυ. Για παιδιά που πάνε στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, χωρίς ταπεράκι με φαγητό από το σπίτι. Οσο μεγαλώνουν τα παιδιά λένε, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τόσο μαθαίνουν να κρύβουν το πρόβλημα, γιατί έτσι θέλουν να μάθουν το λαό, να θεωρεί τη φτώχεια ντροπή, ατομικό πρόβλημα. Οσοι υποφέρουν από αυτήν την κατάσταση δεν είναι μόνοι. Και ο λόγος δεν γίνεται για τις διάφορες ΜΚΟ που αποτελούν «κολυμπήθρες», όπου με οίκτο και φιλανθρωπία προσπαθούν κάποιοι να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για τα όσα τραβάει η εργατική τάξη, αλλά και χρησιμοποιήθηκαν σαν δούρειος ίππος για να ξεχαρβαλωθεί το όποιο κράτος Πρόνοιας.

Είναι περιττό να επισημάνει κανείς ότι πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα η κατάσταση αυτή που έχει θύματα και τα παιδιά. Είναι ήδη υπόθεση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος η πάλη για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά και η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση. Τεράστια ευθύνη έχουν και οι εκπαιδευτικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα αλλά και οι γονείς, που πρέπει από κοινού να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Αλλωστε όλοι χτυπιώνται από τα αντιλαϊκά μέτρα και την κρίση, αλλά η «αντιμετώπιση» των συνεπειών είναι υπόθεση συλλογικής ταξικής δράσης. Ταυτόχρονα το δυνάμωμα της οργανωμένης λαϊκής αλληλεγγύης είναι απαραίτητο όσο ποτέ. Και δεν αρκεί να εκφραστεί μόνο με τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ανακούφισης, αλλά και με το να γίνουν ακόμα πιο πολλές, ακόμα πιο δυνατές οι φωνές που μαζί διεκδικούν οριστική έξοδο από αυτή τη βαρβαρότητα.


Μαρίνα ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ

Επιχειρούν διάσπαση των εργαζομένων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ μιλήσει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ή αμφισβητήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ή ακόμα ...σκεφθεί εναντίον της υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί θα έχει ή όχι μείωση αποδοχών;

Μάλλον σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, που δήλωσε ότι θα περικόπτονται μισθοί στο Δημόσιο ακόμη και στην περίπτωση καταλήψεων κτιρίων.

Το τι θέλουν να κάνουν είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Να χρησιμοποιήσουν σαν όπλο εναντίον των λαϊκών αγώνων την ίδια τη λιτότητα που επιβάλλουν. Να στρέψουν εργαζόμενο εναντίον εργαζομένου.

Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το προσπαθούν. Τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι μπορούν εδώ και πολλούς μήνες.

Για τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - μας λένε - φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα φταίνε οι εφοριακοί. Για τη μείωση των μισθών των εφοριακών οι μικροεπαγγελματίες. Για τη μείωση του εισοδήματος των μικροεπαγγελματιών οι αγρότες.

Χτες, μάλιστα, ο Ε. Βενιζέλος έθεσε και μια νέα διάσταση: Για την αύξηση των φόρων - δήλωσε - φταίνε όσοι απεργούν και διαδηλώνουν!

Λες και δε βλέπει ο κόσμος πού πάνε τα λεφτά, δεν ακούει για τις παροχές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, για τις φοροαπαλλαγές των κάθε λογής «επενδυτών» και τα fast track. Για το ότι δεν πληρώνουν φράγκο οι εφοπλιστές αλλά παίρνουν κι από πάνω.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ... τελευταίας εσοδείας παραμύθι περί του ότι όλα αυτά γίνονται διότι αναμένουμε - με τις μαεστρικές διπλωματικές κινήσεις του πρωθυπουργού - μία κρυφή ίσως ακόμη αλλά... γενναία μείωση του χρέους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνουν να εννοηθεί πως θα... μας χαρίσουν 200 δισεκατομμύρια. Λες και δεν ξέρουμε ποιος θα πληρώσει τη χασούρα των τραπεζών και τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης.

Πιστεύουν ότι δεν κατανοούμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για τη ζημιά που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία;

Ενα είναι βέβαιο, όποιο σενάριο και να επικρατήσει μετά τις «φαγωμάρες» στην Ευρωζώνη: Εμάς έχουν χρίσει ήδη ως «αρμόδιους» για την αποπληρωμή του λογαριασμού.

Παλλαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής

Γρηγοριάδης Κώστας

«

Αυτά δεν είναι πιέσεις, δεν είναι απεργίες. Αυτά είναι αμφισβήτηση της καρδιάς της δημοκρατίας. Και η δημοκρατία πρέπει να αμύνεται στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, γιατί χάριν αυτών υπάρχει η δημοκρατία και το κράτος δικαίου». Απροκάλυπτος και ωμός ο εκβιασμός της κυβέρνησης διά στόματος του υπουργού Οικονομικών από το βήμα της Βουλής προς τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στα άγρια μέτρα που τους βουλιάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι άλλες μορφές πάλης των εργατικών - λαϊκών αγώνων αναγορεύονται ευθέως ως «απειλή για τη δημοκρατία» και προαναγγέλλεται η απάντηση της «σιδερένιας πυγμής» στο όνομα της «νομιμότητας» και του «εθνικού συμφέροντος». Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τους φοβηθούν και σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κανένα περιθώριο να κάνουν πίσω. Πρέπει να ακούνε βερεσέ τους εκβιασμούς, να χειραφετηθούν από τα αντιδραστικά ιδεολογήματά τους και τα αστικά κόμματα, να διατρανώσουν με όλους τους τρόπους την απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να κάνουν θυσίες για χάρη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας, να πιστέψουν στην πανίσχυρη οργανωμένη δύναμή τους. Χρειάζεται σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και συνοικία να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα απαιτήσει να φύγει η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, να εμπιστευτεί και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να βάλει φρένο στην εξόντωση των δικαιωμάτων του λαού και να φέρει πιο κοντά την ώρα της λαϊκής εξουσίας.

Τα «σκουπίδια» των ιδιωτικοποιήσεων

Τα «οφέλη» από την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών έσπευσε να διαφημίσει - ποιος άλλος; ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που ήδη κινείται ταχέως στην κατεύθυνση αυτή, με τη στήριξη της κυβέρνησης, της ΝΔ της Ντ. Μπακογιάννη και όπλο τον «Καλλικράτη». Καλλιεργεί λοιπόν το έδαφος και προετοιμάζει την «κοινή γνώμη» πουλώντας παραμύθια και τερατώδη ψέματα. Προκειμένου βέβαια να γίνουν πιστευτά συνοδεύονται από «υπολογισμούς» και «εκτιμήσεις» για να καταστήσουν ελκυστική στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων την επιλογή της ιδιωτικοποίησης. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας σήμερα η αποκομιδή σκουπιδιών κοστίζει στο δήμο 250 ευρώ ο τόνος. Με ιδιωτική εταιρεία το κόστος δεν ξεπερνά τα 80 ευρώ τον τόνο», αποφάνθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Ομως ο λαός (οφείλει να) θυμάται ότι παρόμοιες μελέτες συνόδευαν πάντα την «απελευθέρωση» διαφόρων κλάδων της οικονομίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά φυσικά δεν επαληθεύθηκαν ποτέ. Ποιος δε θυμάται τις «μελέτες» - σκουπίδια για τα οφέλη από την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των τηλεπικοινωνιών, των αερομεταφορών, κ.ο.κ.; Με «αδιάσειστα» τάχα στοιχεία υπόσχονταν χαμηλότερες τιμές, ανώτερης ποιότητας προϊόντα, ενίσχυση της απασχόλησης, ελάφρυνση του φορολογούμενου. Τα ακριβώς αντίθετα συνέβησαν. Οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη αφού πλέον διαμορφώνονται από τα μονοπώλια και τα καρτέλ με γνώμονα το κέρδος, η κρατική επιχορήγηση ενισχύεται, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, κ.ο.κ. Ο λαός πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση να γκρεμίσει την εξουσία των μονοπωλίων και μέσω της λαϊκής εξουσίας να μετατρέψει την ιδιοκτησία του μεγάλου κεφαλαίου σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία.

Μετρούν κέρδη

Τα μονοπώλια του λιανεμπορίου τροφίμων - σούπερ μάρκετ - πραγματοποίησαν μέσα στο 2010 συνολικό τζίρο της τάξης των 9,6 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 8 μπήκαν στα ταμεία μόνο 15 αλυσίδων. Μέσα στην ίδια χρονιά πενήντα βιομηχανίες - μονοπώλια στον κλάδο των τροφίμων είχαν κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και άλλες πενήντα επιχειρήσεις στο χονδρεμπόριο του κλάδου μέτρησαν κέρδη 506,3 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία, που δημοσίευσε εταιρεία ερευνών με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων, έρχονται σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας, της ανεργίας, που τα νοικοκυριά έχουν αναγκαστεί να ανατρέψουν ακόμα και στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς και ποιοτικής διαβίωσης αλλάζοντας ακόμα και τα κριτήρια με τα οποία αγοράζουν τρόφιμα. Στους καιρούς της άγριας επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα και στα κεκτημένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μια χούφτα μονοπώλια εξακολουθούν να μετρούν προκλητικά τα κέρδη που τους εξασφαλίζει το εκμεταλλευτικό σύστημα, η ένταση της απαξίωσης της εργατικής δύναμης και το πεδίο κερδοσκοπικής δράσης που έχουν νομιμοποιήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι αυτοί που και σήμερα απαιτούν να διασώσουν την κερδοφορία και τα κεφάλαιά τους οδηγώντας το λαό σε πτώχευση. Αυτή είναι η ώρα να τους οδηγήσει ο λαός σε πτώχευση. Αυτούς και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καθήκον η ανατροπή τους

Καθήκον που δε χωράει καμία αναβολή για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι η οργάνωση και η πάλη για την παρεμπόδιση των σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων, για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της εξουσίας που εκφράζει. Κάθε τόπος δουλειάς, κλάδος και συνοικία να τροφοδοτήσει με ισχύ το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δώσει «σάρκα και οστά» σ' ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα θέσει τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, «τέλος» όμως και στην κυβέρνηση και τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό στο βωμό του κεφαλαίου. Που θα απαιτήσει σύγχρονα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Η χτεσινή ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «Για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό» συνιστά σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις. Το ΚΚΕ καλεί κάθε άνθρωπο του μόχθου να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης τώρα και μαζί το σάρωμα των κομμάτων που πολιτικά εκπροσωπούν την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ, να βάλει πλώρη για τη λαϊκή εξουσία. Με τη δική του συμμετοχή να συμβάλει στην ορμητική ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να βάλει αυτό τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να αποδυναμώσει αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της Μπακογιάννη, αλλά και τον οπορτουνισμό και τις αυταπάτες που σκορπάει. Να ισχυροποιήσει καθοριστικά το ΚΚΕ, ώστε ο συσχετισμός δυνάμεων να γείρει προς όφελός του.

Ούτε ένας άνθρωπος του μόχθου να μην πέσει στην παγίδα κυβερνήσεων συνεργασίας, όπως κι αν η άρχουσα τάξη διατάξει το πολιτικό της προσωπικό. Να μην τσιμπήσει «δολώματα» τύπου «κεντροαριστερών» ή «πατριωτικών» κυβερνήσεων. Το κεφάλαιο δεν κινδυνεύει απ' αυτές, χρήσιμες του είναι για να ανακόψει τις θετικές ριζοσπαστικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις. Οι αμυντικοί, αποσπασματικοί, αγώνες σήμερα είναι από χέρι χαμένοι. Ολοι μαζί εντείνουμε τη δράση ανυπακοής, άρνησης καταβολής των χαρατσιών. Ενωμένοι στη λαϊκή συμμαχία, μακριά απ' τις εχθρικές και χρεοκοπημένες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν συμβιβασμό, μοιρολατρία και αυταπάτες ότι η σωτηρία του λαού είναι εφικτή δίχως σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματά τους, την ΕΕ.

Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, η ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία είναι ολέθρια για τους λαούς. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν, βουλιάζουν στην αντίδραση, όπως και το σύστημα που υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα που συναποφάσισαν με την τρόικα είναι απαίτηση της πλουτοκρατίας και ήρθαν για να μείνουν. Απέναντί τους ο λαός να αντιτάξει τη δική του συμμαχία, ισχυρό το δικό του Κόμμα, το ΚΚΕ. Με πίστη στη δύναμή του να τους νικήσει. Η εργατική λαϊκή οργάνωση και συμμαχία είναι το όχημα που μπορεί να τον βγάλει απ' το τούνελ όπου τον έχουν ρίξει. Στην άλλη άκρη βρίσκεται η λαϊκή εξουσία και οικονομία, μια Ελλάδα αποδεσμευμένη απ' την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια και οργάνωση της οικονομίας με αποκλειστικό κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ