Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9849

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ομολογεί τον εμπαιγμό των συμβασιούχων
  • Το αναθεωρημένο Σύνταγμα που ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2001 προβλέπει ότι οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται, δε γίνονται αορίστου χρόνου εξήγησε χτες ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης σε εκπροσώπους ταξικών συνδικάτων.
  • Ξεμπροστιάζονται ακόμα μια φορά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αφού πίσω από τις υποσχέσεις που μοιράζουν το μόνο μόνιμο είναι η ομηρία χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΣΕΛ.  6

Θα πληρώνουμε περισσότερα για ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ και υπηρεσίες υγείας

ΚΚΕ: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να απορρίψουν με την πάλη και την ψήφο τους την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που υπονομεύει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και είναι σε βάρος των δικαιωμάτων τους στην Υγεία, γιατί υπηρετούν και σ' αυτόν τον τομέα την κερδοφορία του κεφαλαίου, συμφωνώντας και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ

  • Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό των δαπανών» επιχειρεί να περικόψει την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών και να αυξήσει περισσότερο την ήδη μεγάλη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων.
  • Η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι τα διευρυνόμενα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία οφείλονται στην πολιτική της, που έχει παραδώσει τα ασφαλιστικά ταμεία στη λεηλασία των πολυεθνικών του φαρμάκου και των επιχειρηματιών.
  • Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τώρα να διεκδικήσουν σύγχρονες δωρεάν ασφαλιστικές και ιατροφαρμακευτικές παροχές. Δωρεάν φάρμακο χωρίς καμία συμμετοχή των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που προτείνει και παλεύει για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

ΣΕΛ.  3

ΣΕΑΑΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αποφασισμένοι να επιβάλουν το δίκιο

Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη του γραφείου του προέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) στη Νέα Ιωνία, πραγματοποίησαν χτες σπουδαστές, νέοι άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρίες (ΑμΕΑ), μέλη της ΚΝΕ και των μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας. Απαίτησαν την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής απόφασης της διοίκησης για τον αποκλεισμό από τις εξετάσεις των σπουδαστών του ειδικού ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών «Τειρεσίας», του συνδικαλιστή ανάπηρου σπουδαστή Γιάννη Μελέτση και διαδήλωσαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη διόγκωση της ανεργίας, που φτάνει το 90% για τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους.


ΣΕΛ.  7


ΠΑΜΕ
Πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  7
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Πίνουν νερό - φαρμάκι

Εγκλημα με εκτελεστές τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαπράττεται εδώ και χρόνια στα Οινόφυτα και την ευρύτερη περιοχή, που τροφοδοτείται από το μολυσμένο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.


ΣΕΛ.  13
Εξαφανίζουν τη σοβιετική κουλτούρα

Το σπίτι όπου έζησε και έγραψε ο Σοβιετικός λογοτέχνης και Ακαδημαϊκός Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Τολστόι, στην περιοχή του Λένινγκραντ, απειλείται με κατεδάφιση, αφού το αποχαρακτήρισαν από μνημείο...


ΣΕΛ.  15
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Οι ελλείψεις ακρωτηρίασαν 17χρονο

Θύμα των τραγικών ελλείψεων του ΕΣΥ και της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τα προβλήματα υγείας του λαού έπεσε 17χρονος από τον Εβρο.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ