Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9848

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Ολική αποζημίωση, μέτρα οριστικής αντιμετώπισης

Motion Team

  • Αυτοί που καταδίκασαν το νομό, κάθε χρόνο να καταστρέφεται από τις πλημμύρες, δεν πρόκειται να δώσουν λύση. Αγωνιστική διεκδίκηση για ολική αποζημίωση για όλους τους πλημμυροπαθείς, άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των ζημιών στις υποδομές και δημιουργία σύγχρονων, αποκατάσταση όλων των ρεμάτων.
  • Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων με περιφερειακή και νομαρχιακή δομή. Ολοκληρωμένη υδατική πολιτική, σχεδιασμός και υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής.

ΣΕΛ.  9

Εξευτελισμός με 66 ΛΕΠΤΑ για... αντιμετώπιση της φτώχειας!

Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση ομολογεί εκείνο που προεκλογικά επιχειρεί να κρύψει, όπως και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Οτι μετά τις εκλογές θα πάρουν χειρότερα μέτρα στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στο εισόδημα, όπως επιτάσσουν οι συναποφάσεις τους στην ΕΕ...

  • «Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής» ονομάζεται η νέα πρόκληση της κυβέρνησης, απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά, που εξαιτίας της πολιτικής στήριξης της πλουτοκρατίας, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα «αντιμετώπισης» της ένδειας, που μαστίζει 2.100.000 άτομα, με τη χορήγηση εξευτελιστικού ποσού το πολύ έως 66 λεπτά τη μέρα!!!
  • Είναι μέτρα προσβλητικά και επικίνδυνα για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα φτωχοκομείου, αλλά με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης με αυτά τα μέτρα - εκτός από την εξαπάτηση - είναι να αξιοποιήσει την εξαθλίωση και τα επιδόματα διαχείρισής της για να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά τους μισθούς και τις συντάξεις και να κλιμακώσει την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • Οι εργαζόμενοι με την πάλη και την ψήφο τους να διεκδικήσουν την κάλυψη των σημερινών τους αναγκών. Σταθερή εργασία για όλους, 5ήμερη, 7ωρη, 35ωρη, κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

ΣΕΛ.  3

ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Νερό - δηλητήριο πίνουν κάτοικοι και εργαζόμενοι

Νερό εμπλουτισμένο με εξασθενές χρώμιο, το πλέον τοξικό και καρκινογόνο, πίνουν, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα Οινόφυτα! Αιτία, ο μολυσμένος με απόβλητα από τις βιομηχανίες της περιοχής Ασωπός ποταμός.

Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το βράδυ.


ΣΕΛ.  9

Προσφορά

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΛΙΟΥ, η γυναίκα του Ξανθίππη Τόλιου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Πιερίας του Κόμματος, 3.000 ευρώ.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Στην κόψη του ξυραφιού εργαζόμενοι και ασθενείς

Τεράστια τα προβλήματα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, οπότε και διπλασιάζεται ο πληθυσμός του νησιού. Παρέμβαση στη Βουλή από το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα η παρέμβαση για τους συμβασιούχους

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Εσωτερικών, στις 10 π.μ., προχωρούν σήμερα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, το Συντονιστικό των ΟΤΑ και 11 κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας.


ΣΕΛ.  12
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την αυθαίρετη, αυταρχική συμπεριφορά της Αστυνομίας. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η δίκη των 27 ατόμων που είχαν συλληφθεί για τη διαμαρτυρία στο καζίνο της Πάρνηθας.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ