Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998

ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ
ΛΑΪΚΗ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
στο κάλεσμα των αγωνιστικών συνδυασμών
  • "Εντατικοποίηση" των εξορμήσεων των υπουργών και κομματικών στελεχών του, ζήτησε χτες ο κ. Σημίτης για την τελευταία βδομάδα. Στα πλαίσια αυτά υπουργοί πήγαν να προσφέρουν "δώρο", όπως είπαν, στον καταποντιζόμενο Καράβολα της Πάτρας, την... ανακήρυξη της πόλης, ως "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" το...2006
  • Μεγάλη λαϊκή ανταπόκριση συναντούν τα κλιμάκια των αγωνιστικών συνδυασμών που περιοδεύουν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Μαζικές και ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις χτες, νομαρχιακών και δημοτικών συνδυασμών σε πολλές πόλεις της χώρας. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι οργώνουν τις συνοικίες και τις πόλεις

ΣΕΛ.  10   -   19

"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
"Οχι" στις εκλογές του καναπέ

Εμπρακτο "όχι" στις εκλογές του καναπέ, που προάγουν με κάθε μέσο και με τον Κώδικα Δεοντολογίας οι κυρίαρχοι κύκλοι, είπε χτες η "Συμπαράταξη για την Αθήνα". Με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λεων. Αυδή, ο συνδυασμός κατέβηκε το μεσημέρι στο δρόμο, στο κέντρο της πόλης, σε μια συμβολική αφισοκόλληση. Για να διακηρύξει ότι η Συμπαράταξη δε θα ανεχτεί τη φίμωση όσων αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική, θα διαφυλάξει το δικαίωμα της άμεσης πληροφόρησης, την άμεση επαφή με το δημότη, θα υπερασπιστεί τον πολιτικό της λόγο.


ΣΕΛ.  18   -   19

Καταστολή και εκλογές

Ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του, την περασμένη βδομάδα, ανακάλυψε τις ...αιτίες της εγκληματικότητας: Στα ανοιχτά σύνορα οφείλεται, είπε όμως ταυτόχρονα ότι δημιουργούνται νέες συνθήκες πρωτόγνωρες που απαιτούν αντιμετώπιση. Να λοιπόν που για το κοινό έγκλημα φταίνε τα ανοιχτά σύνορα και όχι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστικών επιδρομών στα Βαλκάνια και αλλού, που οδηγεί απεγνωσμένα τους καταπιεσμένους στη μετανάστευση για "καλύτερη" μοίρα. Φτηνή δικαιολογία στ' αλήθεια από αφορμή ένα τραγικό συμβάν (το μακελειό της Αχαρνών και Νιόβης), όπου το "κοινό έγκλημα" εμφανίζεται σαν κρίκος μιας αλυσίδας στη σχέση λειτουργίας και δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και του προσανατολισμού τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η "ξενοφοβία" καλλιεργείται ως άλλοθι για την επιβολή μιας σειράς μέτρων και πολιτικών επιλογών, με στόχο την ακόμη βαθύτερη κοινωνική διαφοροποίηση και ανισότητα, την ταξική γκετοποίηση και τον τρόμο των αδύνατων και ανυπεράσπιστων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, έρμαιων της ασυδοσίας της εκμετάλλευσης. Αλλωστε οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, αλλά και η δράση τους σε κρατικό και διακρατικό επίπεδο έχουν σαφείς επιδιώξεις, στόχους και προσανατολισμούς. Τον εθισμό με την κατάσταση μιας σάπιας κοινωνίας, τη μοιραία υποταγή στο φόβο της ζούγκλας του καπιταλισμού, τον τρόμο της καταστολής, ώστε να μην αμφισβητείται το σύστημα της εκμετάλλευσης, να μη διεκδικεί ο λαός όλα όσα του ανήκουν και του κλέβει η άρχουσα τάξη. Αυτό αξιοποιούν μέσα από γεγονότα που δημιουργούνται, χρησιμοποιώντας ανάλογα τη, με δική τους πολιτική καθοδήγηση, δράση των κατασταλτικών μηχανισμών. Ισχυρή Αστυνομία, δημοτική και ιδιωτική αστυνομία, χαφιεδολόι για την παρακολούθηση της δράσης των λαϊκών αγωνιστών, Συνθήκη Σένγκεν, όλα στην υπηρεσία της καταστολής της λαϊκής δράσης.

Ο λαός θα καταδικάσει αυτή την πολιτική και μέσα από τις εκλογές, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις.



ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Στα όρια του "κραχ"

Νέο γενικό γκρέμισμα των τιμών κατά 7,3% σημειώθηκε χτες στην οδό Σοφοκλέους, ενώ ο γενικός δείκτης των τιμών "έπεσε" κάτω από το θεωρούμενο ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων. Αλέκα Παπαρήγα: "Η οικονομική κρίση τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τα περί παγκοσμιοποίησης, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, καθώς και ότι η ΕΕ εγγυάται τη λαϊκή ευημερία"


ΣΕΛ.  23
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προωθείται η επέμβαση

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Κλίντον μιλά για ανάγκη "δύναμης", το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ "καταδικάζει τις σφαγές" πολιτών γενικά... και το ΝΑΤΟ δηλώνει "έτοιμο για στρατιωτική επέμβαση τώρα" κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η Μόσχα μοιάζει απομονωμένη, ακόμα κι όταν ζητά "τυπική νομιμοποίηση"


ΣΕΛ.  8
ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ανθυγιεινές περικοπές

Υπάρχει δραστική μείωση των κονδυλίων στην υγεία και οι περικοπές των εφημεριών είναι μόνο μια πτυχή, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων και το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ΣΕΛΙΔΕΣ 24 - 25

Υπονομευτές και διασπαστές οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ

Η κατάπτυστη ενέργεια του προέδρου (ΠΑΣΟΚ) και του γραμματέα της ΓΣΕΕ να ζητήσουν την αναβάθμιση (!) του "ταμείου των εργατοπατέρων", τους καθιστά "ηθικούς αυτουργούς για τη διάσπαση, το διασυρμό, τον εξευτελισμό και την υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ρεσιτάλ "κοινωνικού εταιρισμού" και υποταγής στο θεματικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ


ΣΕΛ.  20   -   21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ