Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10107

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αλλάξουμε την πορεία του λεωφορείου όχι απλώς τον οδηγό

Εμείς ξέρουμε ότι δεν έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση κι ένα κόμμα. Εχουμε ένα ολόκληρο σύστημα. Εχουμε την εργοδοσία. Δεν έχουμε απέναντί μας, απλώς, ένα κυβερνητικό κόμμα. Οι άλλοι βλέπουν απλώς ένα κόμμα γιατί δε θέλουν να αλλάξουν όλα τα άλλα. Θέλουν να αλλάξουν απλώς το ποιος κάθεται στο τιμόνι.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ στη βιοτεχνία ιματισμού «LADY FASHION»
  • Η άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος ήταν καθοριστική
  • Δεκάδες οι εργάτες που συμπλήρωσαν αιτήσεις εγγραφής στο ταξικό συνδικάτο
  • Στο πλευρό τους το ΚΚΕ και τα Συνδικάτα Μετάλλου, Φαρμάκου, ΣΟΦΤΕΞ, Καθαριστριών Αθήνας κ.ά.

Στην επιχείρηση όπου η εργοδοσία με τα τσιράκια της χτύπησε - μέχρι αίματος - τους μετανάστες που αρνήθηκαν να δουλέψουν Κυριακή και τους συναδέλφους τους που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν, οι εργάτες, με μπροστάρη το κλαδικό τους σωματείο και τη συμπαράσταση άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, έβαλαν λουκέτο χτες το ξημέρωμα και συγκεντρώθηκαν στην πύλη αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Να πληρώνονται για τη δουλειά τους, να ασφαλίζονται, να μην απολυθεί κανένας απ' όσους βρέθηκαν τη Δευτέρα στο στόχαστρο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επιθετικότητας. Και είχαν αποτέλεσμα, αφού η εργοδοσία ανακάλεσε τις 120 απολύσεις, θα τους ασφαλίσει κανονικά και θα καταβάλει όσα δεδουλευμένα χρωστά μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ενώ θα σταματήσει κάθε απειλή και επίθεση.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΗΜΕΡΑ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Νεκρώνουν από τα χαράματα γιαπιά και εργοτάξια

Αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία, που αντί για ουσιαστικές αυξήσεις πετάει «ψίχουλα» στον κλάδο, αλλά και στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνουν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  25

«Φήμες»

«Φήμες υπάρχουν και για τα κόμματα της αριστεράς...», ισχυρίστηκε δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ σχετικά με την υπόθεση «Ζήμενς». Μόνο που οι «φήμες» σε ό,τι έχει σχέση με το ΚΚΕ σπέρνονται από το πουθενά ακριβώς για να δημιουργούν συνειρμούς τού «όλοι ίδιοι είναι», να αμβλύνουν τη σιγουριά του κόσμου για τις δεδομένες αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων εξουσίας και της σύμφυσής τους με τα μονοπώλια. Παλιό το κόλπο, μόνο που εκθέτει την κρατική τηλεόραση...



ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αύριο η Συγκέντρωση ΚΚΕ - ΚΝΕ στο Σύνταγμα

Σήμερα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου η ΚΝΕ. Αύριο συγκέντρωση, της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και των οργανώσεων της ΚΝΕ στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.


ΣΕΛ.  10   -   11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ