Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Απρίλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14486

Αποστολή S-300 στην Ουκρανία το επόμενο βήμα της εμπλοκής
  • ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων, που ορκίζονται στην «ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ»
  • Συγκλονιστική ομιλία εν ενεργεία υπολοχαγού στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας: Επιλέγω να είμαι με την πλευρά του λαού και των συμφερόντων του, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια απ' όπου κι αν εξυφαίνονται αυτά
  • Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που οδηγεί σε βαθύτερη πολεμική εμπλοκή έστειλαν χιλιάδες λαού από τις διαδηλώσεις για τη μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ, σωματεία και φορείς | Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας, όπου τερμάτισε η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
  • Παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για την «ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας», όπως υπαγορεύουν οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ | «Λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών και των πολέμων οι αποφάσεις του αμερικανικού Κογκρέσου για νέα πακέτα χρηματοδότησης του Ισραήλ, της Ουκρανίας και της Ταϊβάν

ΣΕΛ.  3   -   12

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές εκφράζει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα με τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και πρωταγωνιστούν σ' αυτούς τους αγώνες, μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος. Είναι καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα και στον κλάδο του, στον περίγυρό του και ευρύτερα, για τον πρωτοπόρο αγωνιστικό του ρόλο.

Είναι άνθρωποι που και με το προσωπικό τους παράδειγμα κάνουν τη διαφορά. Δεν έχουν εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, κανείς δεν τους «κρατάει», ούτε μπορεί να τους βάλει στο χέρι. Είναι γνωστοί για την ασυμβίβαστη στάση τους, για την ακεραιότητα και την αγωνιστικότητά τους.

Οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχουν γράψει «πολλά χιλιόμετρα» στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, το κράτος, τους αντεργατικούς νόμους.

Οι εργαζόμενοι τους είχαν δίπλα σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, και όχι απέναντι, να υπονομεύουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους, όπως πολλοί από από εκείνους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κινήματα, των ΕΒΕ, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας. Μέσα από αυτά, πολλοί από τους σημερινούς υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο ήρθαν σε επαφή με το ΚΚΕ και συμπορεύονται σταθερά μαζί του.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν είναι αναγνωρίσιμοι από το lifestyle, όπως αυτοί που επιλέγονται με όρους δημοφιλίας και με το πρώτο φύσημα του αέρα αποκαλύπτεται η γύμνια τους. Ούτε από τις πληρωμένες καταχωρήσεις των αφεντικών και τις διαφημιστικές καμπάνιες των επιχειρήσεων.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι αναγνωρίσιμοι για τις μάχες που δίνουν στη δουλειά τους, στον κλάδο τους, στο αντικείμενο τους.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ υπάρχουν απόστρατοι αξιωματικοί που ορθώνουν ανάστημα στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων σε ΝΑΤΟικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Στις σημερινές συνθήκες, της πολεμικής προπαρασκευής και της βαθιάς συμμετοχής της χώρας στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η στάση τους είναι «καρφί στο μάτι» της πολιτικής που οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Αλλά και «όπλο» στα χέρια του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στον πόλεμο, για να γυρίσει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα και κάθε άλλη ελληνική στρατιωτική δύναμη από τις πολεμικές αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

Αυτά είναι τα «παράσημα» των υποψηφίων του ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα ευρωψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων.

Εκεί που οι υποψήφιοι ανταγωνίζονται σε ...ενθουσιασμό για το ποιος θα φορέσει τη φανέλα της «Εθνικής Ελλάδας» στην Ευρωβουλή, για να ψηφίζουν όλοι μαζί, για άλλα πέντε χρόνια, τις ίδιες αντιλαϊκές αποφάσεις που τσακίζουν τη ζωή του λαού!

Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, στα ψηφοδέλτια όλων των αστικών κομμάτων χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα από μεταγραφές και μεταπηδήσεις, επειδή οι διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική τους είναι χαραγμένες ...στο χιόνι!

Με την ίδια ευκολία που κάποιος ήταν υποψήφιος στο ένα κόμμα, σήμερα είναι στο άλλο, με πιο ακραίο παράδειγμα τον εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ που ανακηρύχθηκε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ! Για τέτοια «ποιότητα» μιλάμε...

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος μάχης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού, σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, αντεπίθεσης για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής ένωσης της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και φωτίζει την πραγματική διέξοδο, που μόνο αυτός με την πάλη του μπορεί να ανοίξει δρόμο: Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, με πιο μαζικούς και αποφασισμένους αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική του, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.


RIZOSPASTIS

RIZOSPASTIS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ
Οι απόδημοι να πάνε ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

Από το Μόντρεαλ ξεκίνησε χτες, με πλούσιο πρόγραμμα, η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, στον Καναδά και στις ΗΠΑ


ΣΕΛ.  13


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Δυναμώνει η μάχη σε όλη τη χώρα για πιο ισχυρό ΚΚΕ

ΣΕΛ.  14  -  15,    18  -  19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία!

Προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό, την Τετάρτη 1η Μάη | Την Κυριακή ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου, προς τιμήν των 200 της Καισαριανής


ΣΕΛ.  21
Την Κυριακή οι πρώτες εκδηλώσεις στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ | Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή


ΣΕΛ.  27
ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ!
Φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης και από το Χαϊδάρι

Μαζική διαδήλωση την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής


ΣΕΛ.  25
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκλονιστικές εικόνες 25 χρόνια μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς

ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ