Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10400

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μεγάλη κατάκτηση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Νέο θετικό αποτέλεσμα έρχεται να καταγράψει η δυναμική συντονισμένη δράση, που αναπτύσσουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα. Επέβαλαν νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, από φέτος έως τις 28 Φλεβάρη του 2013, θα απαιτούνται 25 ένσημα για να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους.


ΣΕΛ.  12

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ

Δράση τώρα για την ενημέρωση και την οργάνωση τη αντίστασης στους τόπους δουλειάς, την προετοιμασία της εργατικής τάξης συνολικά, αλλά και κατά κλάδο και τόπο δουλειάς. Σήμερα η σύσκεψη στον Πειραιά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ανάγκη να μη χαθεί ούτε λεπτό για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν στις συνθήκες δουλειάς και ζωής των λαϊκών στρωμάτων και, κυρίως, τα άμεσα καθήκοντα που προκύπτουν για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να πάρουν άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική απάντηση οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί, βρέθηκαν στο επίκεντρο των χτεσινών, ιδιαίτερα μαζικών, συσκέψεων του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κεντρικό σύνθημα της δράσης που θα ξεδιπλώσει τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ είναι «Συναγερμός - Ξεσηκωμός». Οι πρωτοβουλίες έχουν στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση της αντίστασης στους τόπους δουλειάς, την προετοιμασία της εργατικής τάξης συνολικά, αλλά και κατά κλάδο και τόπο δουλειάς, με δεδομένο και το γεγονός ότι οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΣΕΛ.  10  -  11


ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
Ανάγκη για λαϊκή επαγρύπνηση

ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Βαθιά ιδεολογική παρέμβαση σε μικρούς μαθητές

ΣΕΛ.  20
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ
Να φτάσει το κάλεσμα σε κάθε εργοτάξιο και γιαπί

ΣΕΛ.  13
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενεργός συμμετοχή στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αντίπαλός τους η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 8 π.μ., ενάντια στα σχέδια διάλυσης των ναυπηγείων.


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ