ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
Σελ. /28
Οργανώσου...

Είναι προφανές: δεν ...έχουνε κράτος! Δεν μπορεί την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών συναντάει τον πρέσβη των ΗΠΑ, παραδίπλα να πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι. Δε γίνεται την ώρα που ο Χρυσοχοΐδης καλωδιώνεται για να παρουσιάσει θέσεις για την ...Οικονομία, να δυσφημείται η χώρα ως άντρο της τρομοκρατίας, γεγονός που αποτρέπει τις επενδύσεις. Ε, δεν έχουνε κράτος. Μπορεί να το βεβαιώσει και ο Βελόπουλος.

Και κοίτα σύμπτωση. Μόλις χτες ρωτούσε μέσα από την «Καθημερινή» ο Γουσέτης, αν αντέχουμε ως κοινωνία τη σύλληψη 1.000 ατόμων; Εχει κάποιους συγκεκριμένους στο κιτάπι του, ή έτσι πέταξε ένα νούμερο; Οι 800 αστυνομικοί που έλεγε το βράδυ ο Φλωρίδης ότι είχαν εκπαιδευτεί ειδικά, αντιστοιχούσαν σ' αυτούς τους «1.000», ή, είναι απλή σύμπτωση τα νούμερα;

Δυστυχώς, οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν παρά μόνο κατόπιν εορτής. Δηλαδή από το τι θα συμβαίνει στα μπλόκα που θα στηθούν στο επόμενο διάστημα, από το τι θα συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση «κατάλυσης του κράτους», όπως χαρακτηρίζεται πλέον κάθε διαδήλωση.

Ο διαγωνισμός του Παπουτσή του ΠΑΣΟΚ με τον Καμμένο της ΝΔ, προχτές το βράδυ στη ΝΕΤ, για το ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει την ατζέντα του Καρατζαφέρη, προϊδεάζει για το πώς ακριβώς η αστική τάξη έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την έτσι ή αλλιώς υπαρκτή αμφισβήτηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Προς το παρόν, οι σφαίρες (μαφιόζικες ή άλλου τύπου) είχαν ένα πρώτο αποτέλεσμα: Το πογκρόμ κατά των μεταναστών - πρόβα για τις «σκούπες» που θα ακολουθήσουν - εξαφανίστηκε από τα δελτία. Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου αποφασίζεται η κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, επίσης εξαφανίστηκε από τα δελτία. Καλά, δε μιλάμε για το ΠΑΜΕ. Χτες, οργάνωνε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των εργατών, ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα αντεργατικών μέτρων. Αυτή ήταν έτσι κι αλλιώς εξαφανισμένη από τα δελτία.

Αντίθετα, η κοινωνία κλήθηκε να απαντήσει με αγωνία τι θα γίνει τώρα που κάθε χαφιές θα φοβάται να μιλήσει στην αστυνομία, καθώς υποτίθεται ότι αυτοί που χτύπησαν τον αστυφύλακα το έκαναν για να τρομοκρατήσουν έναν μάρτυρα. Βολικό σενάριο, αλλά ...ξαναπαιγμένο.

Κράτα τη δήλωση ενός εκ των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτοί που μας οδήγησαν σε μια αμυνόμενη αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε. Δε μοιάζει ολίγον με απειλή η δήλωσή του;

Ασχετο: Πού χάθηκαν όλοι αυτοί οι γελοιογράφοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», που με κάθε ευκαιρία παριστάνουν το ΚΚΕ πότε σαν δεινόσαυρο και πότε σαν σύναξη κακόμορφων; Γιατί έχουν καταπιεί τη πένα τους με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΝ; Κι εκείνη η προχτεσινή ανακοίνωση της ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εξαφανίστηκε από την αντιεξουσιαστική εφημερίδα που πασχίζει τόσα χρόνια να προβάλει κάτι σε «ΚΚ» στη θέση του ΚΚΕ; Να περιμένουν άραγε τη σωστή ανάλυση από την ομάδα «πέτρα και κουκούλα» για να πάρουν θέση;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΝΑ ΓΕΛΑΣ `Η ΝΑ ΚΛΑΙΣ;

Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ... «Οι τεχνικές περιορισμού του οργανωμένου εγκλήματος υπάρχουν και εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Τις αντέχει η καθ' ημάς Ανατολή; Αντέχει π.χ. τη σύλληψη 1.000 ατόμων ή θα σηκωθούν και οι πέτρες - αριστερές και δεξιές - ότι διώκονται οι «αγωνιστές»; Αντέχει τη συνεχή παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια ή θα υποστούμε διαδηλώσεις ότι χτυπιέται η... ελευθερία έκφρασης; (...) Αν αυτά τα μέτρα δεν ληφθούν επειγόντως, το ξεχαρβάλωμα της χώρας θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Αν δεν έχει ήδη φτάσει. Και η κυβέρνηση, αν κρίνω από το ότι δεν αντέχει ούτε καν το πολιτικό κόστος να μαζεύει τα χιλιάδες παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (παρά το χρήμα που θα της αποδώσουν), φοβάμαι ότι δεν έχει το σθένος να υπερασπίσει την κοινωνία ενάντια στα οργανωμένα τμήματά της» (ο Δ. Γουσέτης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: «Ακομψο και καθόλου ευγενικό θεώρησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος να περιμένουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όρθιοι στον προθάλαμο του Γ. Παπανδρέου (...) άρχισε να λέει θυμωμένος ότι (...) αυτή η κατάσταση τον προσβάλει βάναυσα, δεν μπορεί να γίνεται θέαμα σαν να είναι σε ζωολογικό κήπο και να περιμένει όρθιος "σαν μ......". Εκεί τη στιγμή ο Θ. Πάγκαλος παρενέβη λέγοντας (...) "είτε όρθιος είτε καθιστός, πάλι μ...... θα αισθάνεσαι!". Ολοι έπαθαν σοκ και περίμεναν τα χειρότερα (...) άνοιξε η πόρτα και βγήκε ο Γ. Παπανδρέου. Το επεισόδιο ξεχάστηκε και όλοι του ευχήθηκαν "χρόνια πολλά"» (το στιγμιότυπο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: «Εκεί που σήμερα καίνε την ανάσα και τη ζωή μας αύριο θα χτίζουν βίλες και θα ξεπηδούν κάθε λογής "κοινωφελείς" δραστηριότητες, ταυτόχρονα με τους νέους αυτοκινητοδρόμους» (διαπίστωση κατοίκων της Γλυφάδας / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΕΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ και αντικομμουνιστική εκστρατεία

ΕΘΝΟΣ: ΨΗΛΩΝΟΥΝ οι «μεσαίες» βάσεις

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αιφνιδιασμός ΕΤΕ στην αγορά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βαβέλ (αν)αρμοδίων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αιφνίδια απόφαση αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μανώλης εδώ, Μανώλης εκεί, Μανώλης παραπέρα

Η ΑΥΓΗ: Εντολή συνεννόησης από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Πέφτει, δεν πέφτει, πέφτει...

ΤΑ ΝΕΑ: Βλέπει νέα ήττα και... μετακομίζει

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Γεγονός η μείωση της θητείας στους 9 μήνες

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ της ΘΗΤΕΙΑΣ ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Η ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αντιστέκεται στην κρίση

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εύκολη απάντηση

«"Τίποτε δεν θα μπορούσε να ειπωθεί στα σοβαρά εάν δεν λάμβανε το νόημά του από την τάξη του κωμικού". Και προφανώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει μόνο για τον "κωμικό" κ. Μανώλη αλλά και για τον "σοβαρό" κ. Αλαβάνο. Διότι, τι θα πει "δεν έχω καταλήξει..."; Στα νοσοκομεία, το ρήμα "καταλήγω" χρησιμοποιείται για την αποβίωση. Στα κόμματα γιατί;». (ο Γ. Βέλτσος στα ΝΕΑ)

Ο τρίτος πόλος

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θεωρούμε υπεύθυνη την Ανανεωτική Πτέρυγα για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά τον Συνασπισμό και τον τρόπο που αντιμετώπισε, διαχειρίστηκε, εξέφρασε και διεύθυνε την προεκλογική μάχη». (ανακοίνωση της ΚΟΕ/ΣΥΡΙΖΑ / στον ιστότοπό της)

Οι ανόητοι

«"Ερώτηση: Σας κατηγορούν ότι δεν στηρίξατε επαρκώς ΣΥΡΙΖΑ... Απάντηση: Προσχηματικές και ανόητες αιτιάσεις για να δικαιολογηθεί η ήττα (...) Ερώτηση: τι ψηφίσατε στις ευρωεκλογές; Απάντηση: ΣΥΡΙΖΑ». (συνέντευξη του Σπ. Λυκούδη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα ΝΕΑ)

Η σταθερότητα

«Λίγο πριν ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν περισσότερο ξεκάθαρος (...) δείχνοντας ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η ομολογία

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκίνησε από την αναγκαιότητα να εξασφαλίσει ο ΣΥΝ την είσοδό του στη Βουλή, αλλά τώρα συναντάει τη δίψα για μια κοινή δράση της αριστεράς». (η δήλωση του Αλ. Αλαβάνου στην ΑΥΓΗ)

Ποιος ποιον

«Ο κ. Αλαβάνος "ανατρέπει" τον κ. Τσίπρα» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Η εμπειρία

«Και τα κόμματα είναι κάποιες φορές σαν τα μελίσσια: μια νέα βασίλισσα παίρνει ένα σμήνος από ανανεωτικές μέλισσες - μέλη καθοδηγητικών οργάνων, μέλισσες - βουλευτές και μέλισσες - εργάτριες (και τον ανάλογο αριθμό κηφήνων που δεν λείπουν από τα κόμματα) και τραβάει γι' αλλού». (ο Θ. Καρτερός στην ΑΥΓΗ)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ