Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8426

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
  • Αύριο η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Συγκεντρώσεις και πορείες σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.
  • Ανοιξαν χτες οι πύλες του Πολυτεχνείου. Μαζική ήταν προσέλευση λαού και νεολαίας στο χώρο της εξέγερσης του Νοέμβρη.
  • Το αναλυτικό πρόγραμμα των σημερινών και αυριανών εκδηλώσεων.

ΣΕΛ.  6   -   8

Eurokinissi

Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
ΟΧΙ στο τελεσιγραφικό χρονοδιάγραμμα

Απέρριψε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δ. Χριστόφιας, τον τελεσιγραφικό χαρακτήρα των χρονοδιαγραμμάτων του «σχεδίου Ανάν» και παρουσίασε τη συνολική πρόταση του κόμματός του, για το Κυπριακό, μιλώντας σε ανοιχτή αντικατοχική συγκέντρωση στη Λευκωσία (φωτό). Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον κυπριακό λαό και καταδίκης του «σχεδίου Ανάν», έγιναν χτες από το ΚΚΕ σε αρκετές πόλεις


ΣΕΛ.  9   -   15

Ο Κούλογλου της ΝΕΤ...

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

«Εκπομπή για το Πολυτεχνείο προβλήθηκε από τη ΝΕΤ, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επιμέλειας Στ. Κούλογλου. Ο κ. Στ. Κούλογλου, αν και φρόντισε να έχει στην εκπομπή του πολλά άτομα, που εκείνα τα χρόνια συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, απέφυγε σκοπίμως, κατά πάγια τακτική του, να συμπεριλάβει και κομμουνιστές, που επίσης συμμετείχαν. Είναι φανερό, ότι τον κ. Κούλογλου ούτε η αντικειμενική και στοιχειωδώς δημοκρατική ευαισθησία τον διακρίνει, ούτε η πραγματική διάσταση των ιστορικών γεγονότων τον ενδιαφέρει. Και θεωρεί αρκετό, να παρουσιάσει τις απόψεις και τη μαρτυρία όλων, πλην του ΚΚΕ».

Τα συμπεράσματα όλα δικά σας...



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχίζει σήμερα η Διεθνής Συνάντηση

Ξεκινά σήμερα στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης η Διεθνής Συνάντηση κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων και προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ
Λούστηκαν τη λάσπη τους

Αποκαλύφθηκε πλήρως, χθες στο δικαστήριο, η συκοφαντική και υπονομευτική εκστρατεία συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, ενάντια στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Εντείνουν τη μάχη της μαζικοποίησης και ισχυροποίησης του Συνδικάτου οι ταξικές δυνάμεις


ΣΕΛ.  17
ΙΤΑΛΙΑ
Διότι δεν συνεμορφώθησαν!

Αθρόες συλλήψεις ηγετικών στελεχών του ιταλικού κινήματος βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, για υπόσκαψη της δομής και της υποδομής του κράτους και υποκίνηση σε ανατροπή!


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ