Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10099

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης είναι η ρίζα του κακού

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν τόσο το μέγεθος του προβλήματος, όσο και τις εγκληματικές συνειδητές ελλείψεις στην Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, τους ελέγχους και τις συνθήκες δουλειάς.Αποκαλύφτηκαν οι πολιτικές αιτίες του προβλήματος και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις διεξόδου του Κόμματος, που μπορούν και πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΟ «ΟΧΙ» του ιρλανδικού λαού στην Ευρωσυνθήκη
  • ΚΚΕ: Ολοι την Τρίτη 17/6, στις 19.30, στην Ομόνοια. Απαιτήστε, αποφασιστικά, δημοψήφισμα τώρα
  • Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιρλανδίας
  • Μήνυμα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς το λαό της Ιρλανδίας

Το ΚΚΕ χαιρετίζει το ηχηρό «ΟΧΙ» του ιρλανδικού λαού, που καθιστά ανεφάρμοστη τη νέα Ευρωσυνθήκη της ΕΕ, που επιβεβαιώνει ότι το λεγόμενο «ιρλανδικό θαύμα» και «η πιο ευνοημένη χώρα» αφορούσε την αστική τάξη και όχι το λαό της Ιρλανδίας. Το «ΟΧΙ» είναι μια πράξη ανυπακοής και έχει μεγάλη σημασία για όλους τους λαούς της Ευρώπης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Δείχνει ότι η λαϊκή αγανάκτηση κατά της ΕΕ φουντώνει και εξελίσσεται σε απειθαρχία. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολλαπλά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Ψήφισαν άρον άρον στη Βουλή υπέρ της Ευρωσυνθήκης λίγες ώρες πριν ψηφίσει ο λαός της Ιρλανδίας, συμμετέχοντας ενεργά στην άσκηση πίεσης. Ο ελληνικός λαός να συμβάλει στην απόρριψη και της Ευρωσυνθήκης και της ΕΕ, απαιτώντας δημοψήφισμα. Να απορρίψει τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο. Για να σταματήσει η επιδείνωση της ζωής του, χρειάζεται αντιπαράθεση με την ΕΕ του κεφαλαίου, πάλη για αποδέσμευση και ανατροπή. Για να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη του σοσιαλισμού.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
Ξεχείλισε η οργή για την εργοδοτική πρόκληση

Χτες στις 11 το πρωί, ολόκληρη η έκταση του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) ήταν κατακλυσμένη από οργισμένους εργάτες. Ηταν η πρώτη απάντηση των εργατοτεχνιτών της Ζώνης στη νέα πρόκληση από την πλευρά της εργοδοσίας. Η εργοδοτική ένωση του ΒΙΠΑΣ προχτές τη νύχτα εξαφάνισε από το χώρο του Πάρκου το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει εκεί οι εργάτες για να στεγαστούν τα ταξικά τους σωματεία. Τα σωματεία επιτόπου αποφάσισαν απεργία σε όλη τη Ζώνη και στο Πάρκο με συγκέντρωση σήμερα στις 6 το πρωί στο ΒΙΠΑΣ.


ΣΕΛ.  14

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα κάνει δηλώσεις για το «ΟΧΙ» του ιρλανδικού λαού στο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη και το αίτημα του ΚΚΕ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Οι δηλώσεις θα γίνουν σήμερα, Σάββατο, 14 Ιούνη, στις 9.30 το πρωί, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.



ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Ευθυγραμμισμένη με ΕΕ και ΗΠΑ η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
Στόχος η επιχειρηματική λειτουργία πανεπιστημίων

ΣΕΛ.  21
ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ