Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9702

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αναγκαία η αυτοτέλεια από την κυρίαρχη πολιτική

Η θέση για αυτοτέλεια και αυτονομία των πανεπιστημίων - όταν προωθείται, μάλιστα, μια συνολική στρατηγική ακόμα μεγαλύτερης υποταγής των πανεπιστημίων στις ανάγκες της αγοράς - είναι εξαιρετικά επιζήμια. Ανοίγει το δρόμο κυριολεκτικά να περάσει η κυρίαρχη πολιτική. Αυτά τόνισε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη Νομική Σχολή.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΑΣΩΝ στην εμπορευματοποίηση

Σε ευρύτατους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων οδηγεί το έργο «οριοθέτηση δασών και δασικών εκτάσεων» που προωθεί η «Κτηματολόγιο ΑΕ»

Πριν καν ολοκληρωθεί στη Βουλή η διαδικασία για τη νέα καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24, η κυβέρνηση επιχειρεί ευρείας έκτασης αποχαρακτηρισμούς των δασών, με στόχο την ενίσχυση της εμπορευματοποίησής τους από το μεγάλο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, στο έργο «οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων», που προωθεί η «Κτηματολόγιο ΑΕ», ακολουθείται μεθοδολογία η οποία οδηγεί σε ευρείς αποχαρακτηρισμούς, που κυμαίνονται από 20% έως και 30% του δασικού πλούτου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη μεθοδολογία αυτή διαφωνούν όχι μόνο οι δασολόγοι, αλλά ακόμη και η αρμόδια Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο της Διεύθυνσης αυτής, στο οποίο η μεθοδολογία της «Κτηματολόγιο ΑΕ» χαρακτηρίζεται αντιεπιστημονική και αναξιόπιστη και το ίδιο το έργο άχρηστο για αξιοποίηση από τις δασικές υπηρεσίες, για λογαριασμό των οποίων εκτελείται.


ΣΕΛ.  23

Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με αποφασιστικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Οι μικρομεσαίοι αγρότες διαδήλωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους με στόχο να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Με άμεσο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου, εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, εισοδήματός τους σε όλες τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη ΔΕΘ, όπου λειτουργεί η κλαδική έκθεση «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ». Οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την εμπορική πύλη της Εκθεσης και έκαψαν σημαία της ΕΕ η οποία έγραφε επάνω της ΚΑΠ.


ΣΕΛ.  21


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ακούραστοι στο μετερίζι του αγώνα

Μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες και Γιάννινα.


ΣΕΛ.  13
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
Σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία

Ενας τετράμηνος αγώνας με γενικότερη σημασία κορυφώνεται μέρα με τη μέρα στο εργοστάσιο «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»).


ΣΕΛ.  14
Δολοφονήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ

Δολοφονημένος βρέθηκε χτες το απόγευμα ο Γ. Βαρθολομαίος σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου. Οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την τρομοκρατική ενέργεια.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ