Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10108

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λάσπη οι αόριστες αναφορές για εμπλοκές στην υπόθεση «Ζήμενς»

«Επειδή ορισμένοι δημοσιογράφοι, σχολιαστές και πολιτικοί, αφήνουν σε δελτία ειδήσεων υπονοούμενα ότι και άλλα κόμματα, πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εμπλέκονται στην υπόθεση "Ζήμενς", το ΚΚΕ δηλώνει: Οποιος επιδίδεται σε τέτοιες αναφορές, οφείλει, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, να κατονομάσει τα κόμματα που υπονοεί, και όχι να αοριστολογεί, αφήνοντας έτσι να πέφτει η κατηγορία επί όλων. Σε αντίθετη περίπτωση ας σιωπούν, για να μην εκτίθενται. Η αοριστολογία δεν είναι δημοσιογραφία ούτε έντιμος πολιτικός σχολιασμός».


Αγώνας για ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ και όχι με δόσεις

Συγκέντρωση σήμερα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση της ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

  • Οι αιτίες που γεννούν την τοξικοεξάρτηση είναι βαθιά ταξικές. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ο δρόμος της σιωπής, της υποταγής, του θανάτου. Το σύστημα καλλιεργεί τη μοιρολατρία, την αντίληψη της περιστροφής της ζωής ενός νέου γύρω από την αναζήτηση ουσιών, τη σκέψη ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει τη ζωή του.
  • ΚΚΕ: Δράση για ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε συνδυασμό με την πάλη για ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών. Ολοκληρωμένες δομές πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης με δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα, για οριστική απεμπλοκή από την εξάρτηση και όχι συντήρηση με υποκατάστατα.
  • ΚΝΕ: Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», εναντιωνόμαστε σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί δεν μπορούν να διαχωριστούν σε «σκληρές» και «μαλακές» και οι αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση. Ο αγώνας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις και ουσίες είναι σταθερός προσανατολισμός της δράσης μας όλο το χρόνο.
  • ΠΑΜΕ: Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει τους εργαζόμενους και τους νέους. Είναι πρόβλημα κοινωνικό.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αποφασιστικά στη μάχη για τη Σύμβαση

Τα μεγάλα εργοτάξια που «νέκρωσαν», η πετυχημένη μάχη της περιφρούρησης στις οικοδομές, η κατάληψη των γραφείων των μεγαλοκατασκευαστών στο κέντρο της Αθήνας, η αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν τον αγώνα για τη Σύμβαση και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, δίνουν το στίγμα της χτεσινής απεργίας των οικοδόμων σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  15

ICON

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Απροστάτευτα τα δάση όσο υπάρχουν ιδιωτικές ιδιοκτησίες

Χτες, ο δαυλός της πολιτικής, που αβαντάρει τα συμφέροντα τα οποία κερδοσκοπούν σε βάρος της δημόσιας δασικής γης, άναψε στον Υμηττό. Οι φωτιές στην Αττική δείχνουν ότι τα εναπομείναντα δάση της είναι αδύνατον να προστατευτούν όσο σε αυτά υπάρχουν ιδιωτικές ιδιοκτησίες και μάλιστα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  23


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
Καταδικάζουν την ελληνοϊσραηλινή άσκηση

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ελλάδας και του Ισραήλ καταγγέλλουν την άμεση εμπλοκή των δύο χωρών στην επικίνδυνη κλιμάκωση ενάντια στο Ιράν, καλώντας τους λαούς να κινητοποιηθούν, να αποτρέψουν τη συμμετοχή σ' έναν τέτοιο πιθανό τυχοδιωκτισμό.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Παύση επικύρωσης της Ευρωσυνθήκης

Με πρωτοβουλία του Πορτογαλικού ΚΚ δόθηκε στη δημοσιότητα στις 24 Ιούνη 2008 Κοινή Δήλωση Κομμουνιστικών Κομμάτων, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων από την Ευρώπη για το ιρλανδικό ΟΧΙ στη Συνθήκη της Λισαβόνας.


ΣΕΛ.  3
Εφυγε ο δικός μας Νίκος Καραντηνός

Σε όλη του τη ζωή έζησε ως μαχόμενος κομμουνιστής δημοσιογράφος, ταγμένος αταλάντευτα με το δίκιο της εργατικής τάξης και τα επαναστατικά ιδανικά και σκοπούς του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11,    31

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ