Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7662

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
«Σημαδεμένος» ο ελληνοτουρκικός διάλογος

Στην αναζήτηση διαδικασίας για τη συζήτηση περί εγκατάστασης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο φαίνεται πως συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, με την «καθοδήγηση» και τις «συμβουλές» της Μαντλίν Ολμπράιτ, ενώ τώρα το «ενδιαφέρον» μετατίθεται στον τρίτο γύρο των συνομιλιών για το Κυπριακό.


ΣΕΛ.  10   -   11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Ταξικό μήνυμα αντίστασης

Οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα προχωρούν με ταχύτητα στην προετοιμασία των ενωτικών αγωνιστικών συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά, που θα γίνουν αυτή την Κυριακή. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και σε δεκάδες ακόμη πόλεις, θα δοθεί μαχητικό μήνυμα αντίστασης στην επίθεση που εκδηλώνεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων από κυβέρνηση, εργοδότες και Ευρωπαϊκή Ενωση


ΣΕΛ.  16   -   17

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Νέο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΤΟΥΝΕΛ η ΟΝΕ

Με τις αναμενόμενες θριαμβολογίες και επιχειρώντας να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας υποδέχθηκε χθες η κυβέρνηση τις εκθέσεις της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες εισηγούνται την ένταξη της Ελλάδας στο «τρίτο στάδιο» της ΟΝΕ και, ταυτόχρονα, την πιο γρήγορη προώθηση και εφαρμογή μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων.

Οι δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου, σημείωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξωραίζουν την πραγματική θέση της ελληνικής οικονομίας στην ΕΕ και κυρίως αποκρύβουν το γεγονός ότι τα βάρη για τη λειτουργία του ΕΥΡΩ θα πέσουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους και γενικά στις λαϊκές δυνάμεις. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τονίζει η ανακοίνωση, πρέπει να οργανώσουν αμέσως την πάλη τους, για να καθυστερήσουν, να περιορίσουν, να δυσκολέψουν τις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται σε βάρος τους. Να συνδέσουν την καθημερινή αντίσταση με την προοπτική της ανατροπής. Οι αντιλαϊκές επιλογές δεν πρέπει να καταγραφούν στη λαϊκή συνείδηση ως αναπόφευκτα γεγονότα, ως μη αντιστρέψιμες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, η νεολαία και οι συνταξιούχοι πρέπει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους, για ν' ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τη χώρα μας, που πρέπει να συνδεθεί με τη συγκρότηση του Αντιϊμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας, που μπορεί να προωθήσει η λαϊκή εξουσία, είναι η προοπτική για την εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό γενικότερα.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΕΕΔΥΕ
Ξεκινά σήμερα το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης

Με σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, ξεκινά σήμερα το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν με τη μεγάλη συναυλία ειρήνης, με τον Δ. Μητροπάνο και την ορχήστρα του, στις 7 Μάη, στις 9 το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα κορυφωθούν με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στις 14 Μάη, ενώ από τις 10 έως τις 14 Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


ΣΕΛ.  3


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Το «μοίρασμα» της «πίτας» το μεγάλο πρόβλημα

Τους πιο «ανώδυνους» πολιτικά και θεσμικά τρόπους ώστε να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση της μεγάλης «πίτας» εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φαίνεται πως αναζητεί η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, μετά και το θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Σάμαρανκ.


ΣΕΛ.  25
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε απόγνωση οι χαλαζόπληκτοι

Πάνω από 21.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών έχουν υποστεί ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές των Δήμων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου και Τρικκαίων στο νομό Τρικάλων τις τελευταίες μέρες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.


ΣΕΛ.  21
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Παρανομία με τη βοήθεια των ΜΑΤ

Στην παράνομη μεταφορά εμπορεύματος προχώρησε χτες ο ιδιοκτήτης της «Ι. Λυμπερόπουλος» στη Θεσσαλονίκη, με την προστασία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Η ψυχραιμία των απεργών απέτρεψε επεισόδια παρά τις προκλήσεις του ιδιοκτήτη, ενώ η απεργία συνεχίζεται.


ΣΕΛ.  15
Τρομοκράτες... ανακάλυψαν οι φονιάδες των λαών

Είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό για το λαό μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, οι δολοφόνοι των λαών και οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες του κόσμου, να αναφέρονται για δήθεν τρομοκρατία στην Ελλάδα, καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ