Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9811

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προκλητικός ο τηλεοπτικός «αποκλεισμός» του ΚΚΕ
  • Για μία ακόμη φορά, τα στοιχεία που έδωσε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την ενημέρωση αποδείχνουν την κατάφωρη παραβίασή της σε βάρος του ΚΚΕ
  • Προκλητικά οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και εν μέρει η κρατική τηλεόραση, συνεχίζουν τον «αποκλεισμό» ή την υποβάθμιση της προβολής του ΚΚΕ από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

ΣΕΛ.  26

Στο επίκεντρο η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ μαζί με τα λαϊκά προβλήματα

Στους εργαζόμενους στις κατασκευές μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

  • Για το ΚΚΕ, η εκλογική δραστηριότητα είναι μια ανώτερης μορφής πολιτική δράση στο επίκεντρο της οποίας θέτουμε για συζήτηση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο τα καθημερινά και πάρα πολύ σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, αλλά και την καρδιά του προβλήματος, την εναλλακτική λύση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου και την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.
  • Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, το γενικότερο λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται και που είναι στρατηγικής σημασίας για το καπιταλιστικό σύστημα, για τη βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη θωράκισή του.
  • Οσο πιο αδύναμο είναι το δικομματικό σύστημα της εναλλαγής, όσο πιο αβέβαιη είναι η απρόσκοπτη δικομματική εναλλαγή, τόσο πιο πολλή πίεση μπορεί να ασκήσει το λαϊκό κίνημα, αλλά σήμερα είναι αδύνατον και να ασκήσει πίεση το λαϊκό κίνημα αν δεν απαντήσει απ' τη σκοπιά του προβλήματος της εξουσίας.

ΣΕΛ.  3


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
«Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους. Ζήσε ελεύθερος»

Με αυτό το σύνθημα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση σε πολλές περιοχές της χώρας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, χτες, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (στη φωτ. αριστερά). Με προειδοποιητική απεργία και διαδήλωση απάντησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, καταγγέλλοντας την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (στη φωτ. δεξιά).


ΣΕΛ.  15
ΠΟΕ ΟΤΑ
Επεσαν οι μάσκες των συμβιβασμένων

Υπόλογη απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, που χτες μεθόδευσε τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο της Εκτελεστικής Γραμματείας.


ΣΕΛ.  11
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Ξεκινά το 7ο τριήμερο εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 29 του Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307) ξεκινά το 7ο τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες.


ΣΕΛ.  4,    14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ