Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9778

26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Νοθεία και εκφυλισμός από την πλειοψηφία

Την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική σύγκρουση με την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, ανέδειξε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας εκ μέρους του Κόμματος στο Συνέδριο.


ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν, πρέπει να αναδείξουν αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση, για να εμποδίζεται το πέρασμα αντιλαϊκών μέτρων

Τα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται γιατί τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν τη δύναμη να τα προωθούν. Αυτή η αρνητική πορεία - υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον «Alpha Radio» - μπορεί να ανατραπεί. Είναι θέμα συσχετισμού δύναμης. Επομένως, το ζήτημα είναι ο λαός να κάνει ένα βήμα να ξεκολλήσει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν τιμωρήσει και τους δύο, το λαϊκό κίνημα θα κατακτήσει μια νίκη. Ακριβώς γι' αυτό ανησυχούν και τα δυο κόμματα, διότι, ανεξάρτητα ποιο θα έρθει πρώτο, θέλουν να έχουν μια σχετικά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να περάσει απρόσκοπτα η πολιτική τους. Ούτε η ΝΔ θέλει να πέσει πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. Ο καυγάς τους είναι για το ποιος θα έρθει πρώτος, ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, διότι τώρα θέλουν να λειτουργήσουν το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής. Και ο λαός μπορεί να δυσκολέψει αυτή την εναλλαγή, δημιουργώντας ρήγμα στο δικομματισμό, το οποίο μπορεί να διευρύνει στην πορεία σε όφελός του.


ΣΕΛ.  7

Eurokinissi

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η ΚΝΕ στο πλευρό των μαθητών

Στο πλευρό των μαθητών, που αρχίζουν από αύριο τις πανελλαδικές εξετάσεις, στέκεται η ΚΝΕ με εξορμήσεις στα σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές, επισημαίνει τις θυσίες και τα έξοδα των λαϊκών οικογενειών για να στηρίξουν τα παιδιά και τονίζει: «Δε θα σταματήσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, το σχολείο που πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα ο λαός για να μορφώσει τα παιδιά του».


ΣΕΛ.  17


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρχισε η προεκλογική υποσχεσιολογία

Σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία κατέφυγε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, τάζοντας Ταμείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας και... «λαγούς με πετραχήλια».


ΣΕΛ.  16
Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 20 Μάη, στις 10 το πρωί, από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία ειρήνης που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  8
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Ενταση της αστυνόμευσης

Με άλλοθι τη δράση των κουκουλοφόρων, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια» της αστυνομίας από χτες τα ξημερώματα.


ΣΕΛ.  12
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Διψούν» οι καλλιέργειες

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η ξηρασία προκαλεί, ήδη, μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες και απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ