Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάρτη 1995

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
για το λαό και τον τόπο

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η μαζική και μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει ο επικίνδυνος, για τον τόπο, χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς η παραίτηση Παπαθεμελή και οι σχετικές μ' αυτήν εξελίξεις αποκαλύπτουν και το βαθιά αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Ενα πρόσωπο, που έρχεται να συμπληρώσει την υποταγμένη στις κοινοτικές ντιρεκτίβες πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, την αποδιάρθρωση και συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων και την πολύμορφη εξυπηρέτηση του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή, η επέκταση των αγροτικών κινητοποιήσεων, η καθολική συμμετοχή των ΕΒΕ στο 24ωρο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους και η μαχητική κινητοποίηση των οικοδόμων και των εργατών του Nαυπηγείου Σκαραμαγκά προσδίνει διαστάσεις γενικότερης λαϊκής καταδίκης της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία, τα οποία δε διστάζουν να εναλλάσσουν, την ίδια στιγμή, το πρόσωπο του διαλόγου και του αυταρχισμού, προκειμένου να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Αποδείχνει, όμως, ταυτόχρονα ότι οι μαζικοί αγώνες και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση και απόκρουση της αντιλαϊκής και αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  2,   7,   13  -  20

ΚΚΕ
Τους τρομάζει το μέτωπο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σχετικά με τις απειλές που εκτόξευσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκ μέρους του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικές ευθύνες για την καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού και τρομοκρατίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών, με την έμμεση κυβερνητική απειλή για χτύπημα των αγροτών, με πρόσχημα την απελευθέρωση των οδών.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει την απαίτηση να αφαιρεί κατακτήσεις των εργαζομένων, να εξασφαλίζει υπερκέρδη στα μονοπώλια και ο λαός να δέχεται αδιαμαρτύρητα, σαν ραγιάς αυτήν την πολιτική.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι ίδιοι οι αγρότες, δεν έχουν καμία διάθεση να βρίσκονται στο δρόμο. Τους αναγκάζει η φτώχεια, η ανασφάλεια, η μαύρη προοπτική που τους επιφυλάσσει η πολιτική που χρόνια τώρα ακολουθείται και σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει νεκροταφείο. Οι πολύμορφοι αγώνες είναι η μόνη απάντηση σ' αυτή τη συντηρητική λαίλαπα και ιδιαίτερα η αλληλεγγύη και το κοινωνικό μέτωπο ανάμεσα στους εργαζόμενους, αγρότες, μικρομεσαίους, ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο, απ' άκρη σ' άκρη.

Αυτό το μέτωπο τους τρομάζει, γιατί ανοίγει προοπτική αλλαγών υπέρ του λαού. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να ικανοποιήσει τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, που είναι η στοιχειώδης και η ελάχιστη άμυνά τους, σήμερα, στην άγρια συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης".




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ