Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7612

Παλλαϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μμ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 23 του Μάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.


ΣΕΛ.  3
ΟΧΙ στην αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια

Associated Press

Περί δημιουργίας «νέου κράτους» στο Κοσσυφοπέδιο κάνει λόγο, πλέον και επίσημα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, γεγονός που σηματοδοτεί την εγκληματική επιχείρηση αλλαγής συνόρων στην περιοχή


ΣΕΛ.  3

ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Αγρια ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μέτρα

Τα σχέδια ανατροπής του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μετά τις εκλογές επιβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί, προσπαθώντας να εμφανίσουν τη μεταβατικότητα στην εφαρμογή των σχεδίων αυτών ως κυβερνητική «γενναιοδωρία»!

«Οσον αφορά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που συνδέονται με τα όρια ηλικίας όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή θα το θεμελιώσουν την προσεχή τετραετία, δε θα θιγούν», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας.

Το τριφασικό σύστημα των τριών πυλώνων, όπως έχει επανειλημμένα αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης», είναι το σύστημα που προτείνουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η αξιωματική αντιπολίτευση, για να εφαρμοστεί στην κοινωνική ασφάλιση, αμέσως μετά τις εκλογές.


ΣΕΛ.  4   -   5

ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
Σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια εξαγοράς

Ακριβώς έξι μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη, που έστειλε στον τάφο 160 ανθρώπους, οι υπεύθυνοι της τραγωδίας παραμένουν ατιμώρητοι. Οι εργασίες της επιτροπής πραγματογνωμόνων, που όρισε το ΥΠΕΧΩΔΕ για να εξετάσει τα αίτια κατάρρευσης των κτιρίων, βρίσκονται σχεδόν στην αρχή. Ομως, ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων της «Ρικομέξ» κάνει στο «Ρ» σοβαρότατες καταγγελίες για σκόπιμη καθυστέρηση, για μεθοδεύσεις αλλά και για προσπάθειες εξαγοράς συνειδήσεων


ΣΕΛ.  20   -   21


ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Θα εκπαιδεύσουν τους... εαυτούς τους

Την ανάθεση μελετών εισαγωγής μεθόδων μάνατζμεντ στη δημόσια διοίκηση σε ιδιωτική εταιρία, επιδιώκει η κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία συμμετέχουν υψηλόβαθμα, ήδη, στελέχη του δημόσιου τομέα!


ΣΕΛ.  16
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ
«Παράνομη» και η δική τους απεργία!

Αλλη μια σελίδα προστίθεται στη «Μαύρη Βίβλο» του κυβερνητικού αυταρχισμού. Χτες κηρύχτηκαν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει για σήμερα, αύριο και μεθαύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών


ΣΕΛ.  22
ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Ημερίδα γόνιμου προβληματισμού

Η δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας, και οι προτάσεις των κομμουνιστών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώθηκε στη Λάρισα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  24   -   25
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αθωώθηκε πανηγυρικά η Β. Νικολαΐδου

Αποκαλύφθηκε, χτες, στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, η σκευωρία που έστησαν στελέχη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ κατά μιας ολόκληρης παράταξης. Μετά από οκτώ χρόνια η αλήθεια έλαμψε. Η Νίκαια ωφελήθηκε από το έργο στις σχολές «Ηράκλειτος».


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ