Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Γενάρη 1995

Διεργασίες και διαβουλεύσεις για πυροσβεστικά μέτρα

Σύσκεψη εφ' όλης της ύλης για την οικονομία, με επίκεντρο όμως τον πληθωρισμό, που σηκώνει κεφάλι και τα ελλείμματα, που παραμένουν ανεξέλεγκτα, είχε χτες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προανήγγειλε πυροσβεστικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών.


ΣΕΛ.  17

ΟΡΓΙΟ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ "ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ"
Η ΣΑΠΙΛΑ
των
"ευυπόληπτων πολιτών"

Οι δημόσιες πια αντιπαραθέσεις, φωτογραφίζουν το σάπιο σύστημα και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που ποδηγετούν το λαό και καθορίζουν την τύχη του τόπου

Απτά δείγματα του τρόπου λειτουργίας των "διαπλεκομένων συμφερόντων" και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας, έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την κόντρα του κυβερνώντος κόμματος με τον πρώην εκλεκτό του Α. Παπανδρέου, ιδιοκτήτη της "Αυριανής" Γ. Κουρή.

Τα όσα οι διάφορες πλευρές καταμαρτυρούν προς αντιπάλους, δείχνουν το πώς κυβερνώντες και μεγαλοεπιχειρηματίες - εκδότες επιχειρούν "να μοιράσουν την πίτα". Στην πραγματικότητα, είναι αποκαλυπτικά για τους τρόπους με τους οποίους οι μεν "αξιοποιούν" τους δε, ώστε να περάσουν τα σχέδιά τους και για το πόσο απροσχημάτιστα προχωρούν σε αμφίβολης νομιμότητας συναλλαγές. Παράλληλα, φωτογραφίζεται το σάπιο σύστημα στα πλαίσια του οποίου ο καθένας τους κάποιον "κρατά στο χέρι", με αποτέλεσμα να δίνουν και να παίρνουν οι δημόσιοι πλέον αλληλοεκβιασμοί και απειλές.

Οι αλληλοκατηγορίες που συνέθεσαν το χτεσινό σκηνικό, φέρουν τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να κανονίζει από κοινού με εκπροσώπους του συγκροτήματος Λαμπράκη τη χορήγηση δανείων στην "Αυριανή", τον υπουργό Τουρισμού να κατηγορεί - εκ των υστέρων βεβαίως - τον Γ. Κουρή ότι του ζήταγε άδεια για καζίνο, τον εκδότη του Ταύρου να "καρφώνει" τον υπουργό ότι εκείνος τον τροφοδοτούσε με στοιχεία που αφορούν σκάνδαλα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και άλλα πολλά.


ΣΕΛ.  5   -   6

Σε κόλαση με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μετέτρεψε την πόλη Κομπέ, στη Νότια Ιαπωνία, ο Εγκέλαδος που "χτύπησε" με 7,2 Ρίχτερ. Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, όπως και των καταστροφών, οι οποίες είναι τεράστιες. Το λιμάνι του Κομπέ βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη, όπου βρίσκονται πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, μεγάλης ζωτικής οικονομικής σημασίας


ΣΕΛ.  11

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Η ΘΕΟΠΙΣΤΗ και ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ πρόσφεραν 200.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Φλώρινας.
  • Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά προσφέρει ως δεύτερη δόση 1.500.000 δρχ., στα πλαίσια απόφασης του ΔΣ για συμβολική συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των ζημιών με 2.000.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ