Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996

Γιατί ανησυχούμε βαθιά

Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ

Το ΚΚΕ, σ' αυτές τις εκλογές αγωνίζεται να δείξει στους εργαζόμενους, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από τη μαζική καταδίκη των κομμάτων του δικομματισμού, της συντηρητικής πολιτικής γενικά και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Για το ΚΚΕ δεν είναι αυτοσκοπός η ενίσχυσή του. Δε διεκδικεί προνόμια για τον εαυτό του και συμμετοχή στη νομή της εξουσίας. Αυτά είναι πράγματα δεδομένα και αποδειγμένα και σε δύσκολες και σε καλές εποχές. Για το λαό και την προκοπή του τα δίνει όλα χωρίς να λυπάται κόπους και θυσίες.

Προβάλλουμε αυτόν το στόχο με επιμονή και δραματικό θα λέγαμε τρόπο:

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ, για την άλλη μέρα των εκλογών.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ, για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ, επειδή έχουμε πλήρη γνώση των πολιτικών και των σχεδίων που υπάρχουν.

Συνέχεια στη σελίδα 2


ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΣΕΒ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΜΠΑΡΑΖ
ΜΕΤΡΩΝ
απαιτούν οι βιομήχανοι

Τις μετεκλογικές αντιλαϊκές εξελίξεις, εάν ο δικομματισμός αναδειχτεί ενισχυμένος στις εκλογές, αποκαλύπτει ουσιαστικά η προεκλογική παρέμβαση των μεγαλοεπιχειρηματιών

Ωμή προεκλογική παρέμβαση υπέρ του δικομματισμού έκαναν χτες οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ και με επιστολή τους προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ξεκαθαρίζουν ότι απαιτούν από "τη νέα κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις και να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς, ανθιστάμενη στις πιέσεις ομάδων και κεκτημένων συμφερόντων"...

Ενδεικτικό των απαιτήσεων του ΣΕΒ - η λογική των οποίων γίνεται σχεδόν αυτόματα αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - είναι η αξίωσή τους για οριστική κατάργηση κάθε ιδέας κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, "απελευθέρωση" των μαζικών απολύσεων, κατάργηση των αποζημιώσεων για τους απολυμένους, περιοριστική εισοδηματική πολιτική κλπ. Μαζί με όλα αυτά οι μεγαλοβιομήχανοι αξιώνουν επιτάχυνση του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ακόμα μεγαλύτερα προνόμια και οικονομικές ενισχύσεις, νέες φοροαπαλλαγές, κλπ.


ΣΕΛ.  3

Ισχυρό ΚΚΕ, ο φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια

Η προοπτική ενός ενισχυμένου ΚΚΕ, την Κυριακή των εκλογών, γίνεται καθημερινά και περισσότερο βέβαιη, καθώς οι εντυπωσιακές σε όγκο και μαχητικότητα συγκεντρώσεις συναγωνίζονται τη θέρμη και τη ζωντάνια των περιοδειών σε χώρους δουλιάς των εργαζομένων. Στις φωτογραφίες, η χτεσινή, μαζική συγκέντρωση του Κόμματος στην Πολίχνη και από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΕΚΟ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Σύντροφοι και φίλοι πρόσφεραν για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ:

  • Οι αντιστασιακοί ΓΙΩΡΓΟΣ και ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του Γιώργου Παπάνθιμου.
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ από την Προσωτσάνη Δράμας 100.000 δρχ.
  • Η οικογένεια ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ 100.000 δρχ., μέσω "Προσφυγικών" Καλλιθέας.
  • Η ΛΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100.000 δρχ. στη μνήμη του συντρόφου της Αλέκου και της φίλης και συντρόφισσάς της Βούλας Βαζούρα,που πέθανε πρόσφατα και εύχεται επιτυχία στο ΚΚΕ.
  • Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών.
  • Ο έμπορος Η. Δ. 100.000 δρχ.
  • Οι Β. Α. και Κ. Α. 230.000 δρχ.
  • Οι αγωνίστριες της Αντίστασης ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ και ΜΑΡΙΚΑ ΜΑΓΚΑΦΟΠΟΥΛΟΥ - Στοϊμενίδη 100.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών τους, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Τέρμα στα διλήμματα και τις αυταπάτες




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ