Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9618

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Χαρίζει στους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ «σφάζει» τους μηχανικούς

Μποναμά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ κάνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες το βράδυ το υπουργείο Απασχόλησης στη Βουλή, ενώ, ταυτόχρονα, χτυπά τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων μηχανικών, με τις προωθούμενες αλλαγές στο ΤΣΜΕΔΕ.


ΣΕΛ.  13

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ στο μέτωπο της Παιδείας

Φοιτητές και σπουδαστές πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις - Συνεχίζουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις οι μαθητές - Σε δύο 24ωρες απεργίες προχωρούν στις 3 και 9 Νοέμβρη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Βδομάδα διεργασιών, αλλά και κινητοποιήσεων που συνεχίζονται, για την Παιδεία, η τρέχουσα, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινωνικής συνείδησης να οργιάζουν, προκειμένου να δημιουργήσουν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις «κοινωνικού αυτοματισμού», να στρέψουν, δηλαδή, μερίδα γονιών ενάντια στα ίδια τα παιδιά τους, να αδυνατίσουν το αγωνιστικό μέτωπο προκειμένου να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Με εξαιρετική ωριμότητα και χωρίς να απαντούν στις προκλήσεις, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι οργανώνουν τα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν οριστεί για την Παρασκευή 3 του Νοέμβρη, ενώ, παράλληλα, εργατικά συνδικάτα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για μια πλατιά συζήτηση των θεμάτων που έχει αναδείξει ο αγώνας στην εκπαίδευση. Απέναντι στην επίθεση στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, φοιτητές και σπουδαστές πραγματοποιούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συζητούν το συντονισμό και τις μορφές πάλης τους. Συνεχίζουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις οι μαθητές, ενώ σε δύο 24ωρες απεργίες προχωρούν στις 3 και 9 Νοέμβρη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


ΣΕΛ.  6   -   8

Associated Press

ΜΕΞΙΚΟ
Βία και αίμα η απάντηση στα δίκαια λαϊκά αιτήματα

Δεκάδες χιλιάδες άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων έστειλε η κυβέρνηση του Μεξικού ενάντια στους δασκάλους και το λαό της εξεγερμένης πόλης Οαχάκα, ρίχνοντας τη μάσκα της διαλλακτικότητας και προχωρώντας σε μια επίδειξη ωμής βίας. Κι ενώ στο κέντρο της πόλης είχε επιβληθεί η αστυνομοκρατία και ο νόμος των όπλων, πληροφορίες ανέφεραν ότι ετοιμαζόταν μεγάλη διαδήλωση για την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης, επίσης, οργανώνονταν και σε πολλές ακόμη πόλεις του Μεξικού και των ΗΠΑ. Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  15


ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Επανεκλέχτηκε Πρόεδρος ο Λούλα

Το 60,38% των ψήφων συγκέντρωσε ο Λουίς Ιγνάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία και επανεξελέγη Πρόεδρος της χώρας.


ΣΕΛ.  15

Motion Team

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Η εμπορευματοποίηση τρέφει το «χουλιγκανισμό»

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λάρισα (αγώνας ΑΕΛ - ΠΑΟΚ), αλλά και στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Μικρότερης έκτασης επεισόδια και σ' άλλους αγώνες.


ΣΕΛ.  24   -   25
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
150.000 θα θερίσει ο αμίαντος μέχρι το 2030

Τρομακτικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του για τις επαγγελματικές ασθένειες και όσους μολύνονται απο τις διάφορες εφαρμογές του αμιάντου.


ΣΕΛ.  12
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Βαρύ φορτίο για τη λαϊκή οικογένεια

Δυσοίωνη αναμένεται η επόμενη μέρα των τοπικών εκλογών, καθώς τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας αποφασίζουν μέσα στο Νοέμβρη το ύψος των φόρων για το 2007.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ